Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NOVINARI NAPADNUTI U IMIGRANTSKOM KAMPU, PRO-IMIGRANTSKI AKTIVISTI IH TJERALI DA UKLONE DOKAZE SA INTERNETA

NOVINARI NAPADNUTI U IMIGRANTSKOM KAMPU, PRO-IMIGRANTSKI AKTIVISTI IH TJERALI DA UKLONE DOKAZE SA INTERNETA

imigranti-nizozemska-kamp“Migranti napadaju jedni druge i čak su nasilni prema humanitarnim radnicima koji im pokušavaju isporučiti hranu i potrepštine”

Dva Nizozemska filmaša su bila napadnuta u zloglasnom logoru Calais Jungle u Francuskoj od strane imigranata koji su imali suzavac i nož.

Članovi aktivističke solidarnne grupe Calais Migrant su ih pozvali da uklone video materijale s interneta, prijeteći: “Ne činite sebi uslugu stavljajući dokaze internet jer mislimo da to nije ono zbog čega ste došli u kamp Calais …”

Gospođa Engels je objavila isječak, sniman u kampu za svoj novi dokumentarac “Calais: Dobrodošli u džunglu”, preko svog računa usluge YouTube.

Isječak, koji traje samo 41 sekundu, jasno pokazuje njezinu kolegicu i fotografa Teun Voetena kako su napadnuti i bačen na šator, dok su ih trojca napadača okružila.

Počinitelji su zatim pobjegli improviziranim ulicama migrantskog naselja.

Gospodin Voeten je dugogodišnji suradnik novinar za časopise i magazine poput Vanity Fair, The New York Times Magazine, National Geographic, Newsweek i Time magazin koji je njemačku kancelarku Angelu Merkel proglasio osobuom godine za 2015.

On je također radio sa “Liječnicima bez granica”, Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice i Amnesty International. Više o ovom događaju pročitajte na Breitbart.com.

Pogledajte video:
 

 
(preveo:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,