Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » The Telegraph: Američka špijunaža počinje lov na europske stranke koje primaju “ruski novac”

The Telegraph: Američka špijunaža počinje lov na europske stranke koje primaju “ruski novac”

industrijska-spijunazaBRITANSKI LIST TVRDI DA JE JAMES KLEPER VEĆ DOBIO “INSTRUKCIJE OD KONGRESA SAD”

Londonski The Telegraph objavio je da će američka špijunaža narednih tjedana i mjeseci provjeravati da li su ruske specijalne službe umiješane u financiranje “političkih krugova Europe”, najvjerojatnije kao odgovor nedavnom izbacivanju Soroševih nevladinih organizacija iz Rusije.

Isti list tvrdi da je šef Nacionalne obavještajne zajednice SAD James Kleper “dobio upute od Kongresa SAD da provjeri i izanalizira razmjere tajnog financiranja europskih stranaka”.

Ni manje ni više: tijekom posljednjih deset godina!

Naravno, neće provjeravati one koje koje su sami financirali. “Nišan” je na Ruskim zapadnim strankama koje su oni navodno pomagali.

Posebno će biti provjeravano: da li su zapadne partije i fondovi primali novčanu pomoć od ruskih tajnih službi da bi podrivali političko jedinstvo Zapada, da bi agitirali protiv NATO-a i da bi djelovali u korist “monopola ruske energetike u Europi”.

Isti list naglašava da u Washingtonu rastu strahovanja da se Moskva pokušava okoristiti širenjem nejedinstva unutar EU i da to može pomoći Rusiji da “negativno utječe na NATO i program proturaketne obrane”.

Amerikanci strahuju i da bi Moskva – zahvaljujući pukotinama unutar EU – mogla isprovocirati ukidanje EU-sankcija uvedenih protiv Rusije.

The Telegraph tvrdi da mu predstavnici američkih obavještajnih službi nisu otkrili koje su im europske političke stranke najsumnjivije, odnosno – za koje sumnjaju da su primale “ruski novac”.

Ali, sa svoje strane ukazuje da bi to mogle biti desne stranke poput mađarskog Jobika, grčkog Hrisi Avgi, talijanske Lige Sjevera i francuskog Nacionalnog fronta.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,