Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » SVAKA ČAST! Pogledajte kako se hrabra Finkinja obračunava s imigrantima! (VIDEO)

SVAKA ČAST! Pogledajte kako se hrabra Finkinja obračunava s imigrantima! (VIDEO)

imigranti-finskaOvaj video je online postavio vlasnik K-market trgovine u Helsinkiju, Finska, Saku Kytola, i u samo nekoliko sati pogledali su ga milijuni ljudi!

Prijeti li ovoj djevojvci otkaz ili bar ograđivanje od njezine “ksenofobije i rasizma”? Ne, za razliku od našeg Ivana Jurčevića, koji se našao na udaru politički korektnog menadžera hotela u kojem je održavao red i mir, ona je od svog šefa dobila pohvale!

Za divno čudo, gospodin Kytola vjeruje kako se krađe i pljačke prema finskim zakonima ne kažnjavaju dovoljno ozbiljno, i kako je to dovelo do ozbiljnog porasta krađa i nasilja te pojave kriminalnih bandi, sastavljenih uglavnom od ljudi imigrantskog porijekla, dakle multikulti-elemenata u nekoć idiličnom finskom društvu.

Video ima dva dijela – u prvom vidite multikultija koji pokušava krasti pa ga hrabra prodavačica napada, otima mu ukradeno (navodno pakiranje limenki pive, šućur Alahu na pivi, prema finskom portalu Tamperelainen) a on, odjeven u neke kričave krpice tipične za populaciju kojoj pripada, bježi praznih ruku.

Drugi je zanimljiviji – tu dvojica lopova, također iz multikulti redova, pokušavaju krasti iz trgovine, a ona ih zaustavlja sprejem. Potom uspijeva uvući jednog od njih natrag u trgovinu, unatoč njegovu i njegova prijatelja opiranju, odlučna da se ovaj put lopov ne izvuče nekažnjeno.

Potom je, prema pisanju finskih medija, pozvala policiju i hitnu, koja je dvojici prilično kukavičkih lopova bila potrebna zbog spreja u očima. No, nije javljeno je li policija išta poduzela i optužila ih za bilo što.

Vlasnik trgovine, gospodin Kytola, rekao je za Tamperelainen da zaposlenici često moraju koristiti “pepper spray” kako bi zaustavili kriminalce. “Mi nemamo drugog načina, jedino tako možemo intervenirati. Policija ima premalo ljudi, a kazne su beznačajne i ne obeshrabruju lopove”.

Ovaj je video izazvao gomilu pozitivnih komentara na Facebook stranici “Silence is Consent“, u prijevodu “Šutnja je odobravanje”, koja promovira osobne slobode. “Šteta da nije imala bejzbol palicu”, kaže komentar s najviše lajkova (više od 1500!), a u jednom odgovoru na to piše: “Možda bolje sprej od slanine ili svinjska mast?” “Ovo pokazuje koliko muda imaju te kukavice”, kaže drugi.

“Bahati su dok se ne moraju tući. Ali lice u lice s pravom ženom, nemaju čak ni hrabrosti braniti sami sebe. Šteta zraka koji dišu!”

No ne slažu se svi s tim: brojni komentari govore kako je “islamofobno” i rasistički pretpostavljati da su lopovi muslimani, pa čak i imigranti, iako baš ne liče na plavokose Skandinavce. Reklo bi se da su takvi čak većina. Brojni komentari idu u smjeru toga da sigurno postoje i bijelci koji kradu po dućanima.

Hoće li i nju finski apologeti multikulturalizma optužiti za nacizam i rasizam? Vjerojatno, jer jadni imigranti vjerojatno imaju razloge zbog kojih su prisiljeni krasti. Nisu oni krivi što nemaju novca. Krivi su zli bijeli ljudi. Ni takva mišljenja nisu rijetkost u komentarima.

Nećemo reći, niti želimo da se radi o muslimanskim imigrantima iz Afrike ili Bliskog istoka. To se još ne zna, ali zašto se uvijek na kraju slutnje građana pokažu opravdanima?
 

 
(dnevno.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , ,