Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » GOTOVO JE! PRIVATNOST JE PRO┼áLOST: Europski sud za ljudska prava presudio da poslodavac ima pravo pregledavati va┼íe privatne poruke

GOTOVO JE! PRIVATNOST JE PROŠLOST: Europski sud za ljudska prava presudio da poslodavac ima pravo pregledavati vaše privatne poruke

zaposlenik-kameraEuropski sud za ljudska prava presudio je da tvrtke imaju pravo nadzirati privatne poruke svojih zaposlenika, uklju─Źuju─çi i one s popularne aplikacije WhatsApp

Europski sud za ljudska prava presudio je tako vezano uz slu─Źaj rumunjskog in┼żenjera koji je dobio otkaz jer je koristio Yahoo Messenger ne samo u poslovne svrhe, nego i da bi komunicirao sa svojom zaru─Źnicom i bratom, javlja Independent.

Sud se slo┼żio s poslodavcem u tvrdnji da “nije nerazumno da poslodavac ┼żeli i ima pravo provjeriti izvr┼íavaju li njegovi zaposlenici svoje obveze za vrijeme radnog vremena”.

Sudac je odbacio tvrdnje zaposlenika da je prekršeno njegovo pravo na privatnost tako što je kompromitirana njegova privatna komunikacija.

Nemojte se ─Źuditi da kada potpisujete ugovor o radu, potpisujete ubudu─çe, ugovor sa vragom koji ┼żeli i koji ─çe sve znati o vama, ne bi li vas nadzirao.

Nemojte se ─Źuditi ako poslodavac u budu─çnosti ve─ç bude znao sve podatke o vama i prije nego se zaposlite kod njega.

S kim ┼żivite, da li ste o┼żenjeni/udati, da li imate kredit, koji automobil vozite…itd. Novo doba dolazi, a u tom dobu nema vi┼íe privatnosti, pogotovo u firmi za koju radite.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , ,