Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » GOTOVO JE! PRIVATNOST JE PROŠLOST: Europski sud za ljudska prava presudio da poslodavac ima pravo pregledavati vaše privatne poruke

GOTOVO JE! PRIVATNOST JE PROŠLOST: Europski sud za ljudska prava presudio da poslodavac ima pravo pregledavati vaše privatne poruke

zaposlenik-kameraEuropski sud za ljudska prava presudio je da tvrtke imaju pravo nadzirati privatne poruke svojih zaposlenika, uključujući i one s popularne aplikacije WhatsApp

Europski sud za ljudska prava presudio je tako vezano uz slučaj rumunjskog inženjera koji je dobio otkaz jer je koristio Yahoo Messenger ne samo u poslovne svrhe, nego i da bi komunicirao sa svojom zaručnicom i bratom, javlja Independent.

Sud se složio s poslodavcem u tvrdnji da “nije nerazumno da poslodavac želi i ima pravo provjeriti izvršavaju li njegovi zaposlenici svoje obveze za vrijeme radnog vremena”.

Sudac je odbacio tvrdnje zaposlenika da je prekršeno njegovo pravo na privatnost tako što je kompromitirana njegova privatna komunikacija.

Nemojte se čuditi da kada potpisujete ugovor o radu, potpisujete ubuduće, ugovor sa vragom koji želi i koji će sve znati o vama, ne bi li vas nadzirao.

Nemojte se čuditi ako poslodavac u budućnosti već bude znao sve podatke o vama i prije nego se zaposlite kod njega.

S kim živite, da li ste oženjeni/udati, da li imate kredit, koji automobil vozite…itd. Novo doba dolazi, a u tom dobu nema više privatnosti, pogotovo u firmi za koju radite.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , ,