Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Cunningham: Ameri─Źka vojska tajno podr┼żava Daesu (Islamsku dr┼żavu)

Cunningham: Ameri─Źka vojska tajno podr┼żava Daesu (Islamsku dr┼żavu)

isus-amerikaZra─Źni udar ameri─Źke avijacije u kojem je poginulo devet ira─Źkih vojnika, a za koji je Pentagon priznao da je gre┼íka, ne mo┼że promatrati samo kao “tehni─Źka pogre┼íka”, smatra ameri─Źki analiti─Źar Finijan Cunningham

“┼áef Pentagona Ashton Carter podigao je ruke i priznao da je smrtonosni zra─Źni udar SAD, u kojem je poginulo devet ira─Źkih vojnika, bio ‘gre┼íka’. Carter je rekao da je to bio slu─Źaj ‘prijateljske vatre’, izvedene u ratnoj magli “, pi┼íe analiti─Źar u ─Źlanku za RT.

Cunningham, ipak, vjeruje da je problem Washingtona u tome ┼íto se mnogi “Ira─Źani nisu upecali na ovo obja┼ínjenje”.

“Ira─Źani ─çe posljednju ameri─Źku ‘gre┼íku’ prije promatrati kao jo┼í jedan dokaz da ameri─Źka vojska tajno podr┼żava teroristi─Źku organizaciju Daesu (takozvanu Islamsku dr┼żavu) u Iraku nego kao slu─Źajnost”, pi┼íe Cunningham.

Iako su du┼żnosnici ira─Źke vojske saop─çili da je ovaj zra─Źni napad rezultat nesporazuma partnera u koaliciji, neki zastupnici su “naglas izgovorili ono na ┼íto mnogi u zemlji sumnjaju”, nastavlja analiti─Źar.

“Ne vjerujemo da je ovo bila tehni─Źka pogre┼íka. Stalno gledamo kako SAD poku┼íavaju iz zraka tajno pomo─çi snagama Daesu-a. Oni nam smetaju da napredujemo. Mislim da su se sada svi uvjerili da SAD nisu iskrene u svojoj borbi protiv Daesu-a”, izjavio je rukovoditelj parlamentarnog odbora Iraka za obranu i sigurnost Hakim el Zami.

Cunningham smatra da ideja da su vojni napadi SAD na teroristi─Źke baze Daesu-a u Siriji ili Iraku prekinuti iz eti─Źkih razloga i radi o─Źuvanja sigurnosti civilnog stanovni┼ítva nije tako o─Źigledna.
 
(spputniknews.com/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , ,