Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » OPET GREŠKA I NIKOME NIŠTA: Američki avioni “slučajno” ubili više od dvadeset iračkih vojnika bigade koja je imala velikih uspjeha u borbi protiv ISIS-a!

OPET GREŠKA I NIKOME NIŠTA: Američki avioni “slučajno” ubili više od dvadeset iračkih vojnika bigade koja je imala velikih uspjeha u borbi protiv ISIS-a!

napad-avioni-irak-vojna-baza-bombardiranjeNedavno je američka avijacija poubijala bolnicu punu liječnika, i to je bila greška. Da je to Rusija slučajno napravila, već bi počeo Treći svjetski rat

Sateliti, GPS, dronovi nisu dovoljni da opet “slučajno” bombardiraju krivo mjesto. Najmanje dvadeset iračkih vojnika poginulo je u američkom napadu na njihov položaj, izjavio je šef iračkog parlamentarnog odbora za sigurnost i obranu Hakim al-Zamili

RT piše kako je u prvoj izjavi, koju je prenio Sputnik News, bilo navedeno da je ubijeno trideset vojnika, no kasnije je to korigirano.

Dvadeset vojnika 55. brigade iračke vojske poginulo je, a trideset ih je ozlijeđeno u napadu američkog zrakoplovstva na grad al-Naimiy u provinciji Faludža”, kazao je al-Zamili.

‘Kako mogu promašiti za kilometre?’

Isti političar pozvao je iračkog premijera Haidera al-Abadija da što hitnije provede istragu o napadu na 55. brigadu koja je imala velikih uspjeha u borbama protiv Islamske države.

Jedan je neimenovani dužnosnik kazao kako je bio na mjestu napada i da bi broj poginulih mogao biti i veći. “Amerikanci provode zračne napade sa 100-postotnom preciznošću. Kako mogu promašiti za kilometre?”, zapitao se on.

Uzrok incidentu pad komunikacija i loše vrijeme?

Iz Pentagona su za agenciju RIA novosti kazali kako istražuju ta izvješća. Iz Zapovjednog centra iračke vojske u Bagdadu kazali su da se incident zbog prekida komunikacije i uslijed lošeg vremena. Također, po podacima iračke vojske u napadu je ubijen jedan vojnik, dok ih je devet ranjeno.

Pogledajmo u videu TO loše vrijeme…
 

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,