Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » LUDILO U ŠVEDSKOJ: GLAVNA DRŽAVNA TELEVIZIJA ZABRANJUJE UPORABU RIJEČI “IMIGRANT”

LUDILO U ŠVEDSKOJ: GLAVNA DRŽAVNA TELEVIZIJA ZABRANJUJE UPORABU RIJEČI “IMIGRANT”

svedska-tv-medijUvjeti “crni” i “tamnoputa” također je zabranjeno jer može “izazvati kritike” terorista i kriminalaca

Švedska javna televizija SVT je naredila svojim zaposlenicima da ne koriste riječ “imigrant”, jer bi se to moglo protumačiti kako je politički nekorektno, a također je zabranila pojmove poput “crni” i “tamnoput”, jer oni mogu “izazvati kritike” terorista i kriminalaca.

Novi jezični priručnik državne TV postaje naređuje novinarima da ne izgovaraju u javnom programu riječi poput “imigrant”, jer to bi moglo biti uvredljivo za imigrante koji su postali švedski državljani.

Pojam “imigrantska populacija” mora biti zamijenjen opisima poput “društveno/ gospodarski nerazvijeno područje.”

SVT je također savjetovala, “svoje zaposlenike da dosljedno koriste riječ “švedski” za svakoga tko ima švedsko državljanstvo.

“Na primjer, muslimanski teroristi koji su uspjeli postati švedski državljani (trebaju) biti imenovan kao Šveđani”, javlja FriaTider.

Kada se opisuju teroristi ili kriminalci, zaposlenicima je također naređeno da ne koriste riječi “crnci”, “afričkog podrijetla” ili “tamna koža”, jer to može “izazvati kritike” kod prijestupnika i kriminalaca. Međutim, koristeći riječi “bijelo” ili “prilčno bijele kože” u istom kontekstu je savršeno prihvatljivo, piše Infowars.

Smjernice također određuju da svatko optužen za diskriminaciju i rasizam imigranata nema nikakvo pravo u programu televizije da se brani od takvih optužbi.

Prema Anne Lagercrantz, direktorici vijesti i sporta na SVT, jezični vodič će dati “novinarima podršku u svakodnevnom životu s različitosti pitanjima i odgovorima.”

“Jezik je moć. Jezik je i politika”, rekao Lagercrantz.

Poput BBC-a u Velikoj Britaniji, SVT je financiran od strane pristojbi građana tj. svih vlasnika televizora, što znači da je to glavna državna televizija.

Unatoč naporima švedskih liberala da zaštite kriminalaca i teroriste od kritika, izvještaji o homoseksualcima napadnutim od strane imigranata i žena silovanih od strane muslimanskih migranata i dalje se pojavljuju na redovnoj osnovi.

Kao što smo sve iscrpno dokumentirali, Švedska je svijetli primjer onoga što se događa kad regresivna ljevica preuzme kontrolu u zemlji.

Švedska je zemlja u kojoj su neki političari pozvali na davanje besplatnog stanovanja, radnih mjesta i blagostanja na povratku iz ISIS-a, sve na račun poreznih obveznika.

Švedska je zemlja koja trpi veliki nedostatak stambenog prostora, ali istovremeno ima političare koji govoree svojim građanima da se trebaju odreći svoje garaže kako ugostili imigrante trećeg svijeta.

Švedska je zemlja u kojoj žrtve silovanja muslimanskih bandi nisu sigurne da li prijaviti zločin policiji jer se boje to može uvrijediti počinitelje.

Kao što smo izvijestili ranije ove godine, švedski biskup u Stockholmu je predložio uklanjanje križeva iz kršćanske crkve da bi ih zamijenio s islamskim simbolima kako bi bilo muslimanima ugodnije.

Švedska je zemlja u kojoj su istaknuti švedski političari optuženi za zločine iz mržnje zzbog isticanja ovih pitanja.

Pogledajte intervju ispod u kojoj bosanski imigrant u Švedskoj objašnjava katastrofalne rezultate politike otvorenih graničnih vrata u zemlji, što je dovelo do povećanja seksualnog zlostavljanja od 1400%, dajući Švedskoj naziv “prijedstolnica silovatelja” Europe.

Probajte zamisliti kako bi vi prošli u njihovoj zemlji da se ponašate kao oni …
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,