Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » LUDILO U ┼áVEDSKOJ: GLAVNA DR┼ŻAVNA TELEVIZIJA ZABRANJUJE UPORABU RIJE─îI “IMIGRANT”

LUDILO U ┼áVEDSKOJ: GLAVNA DR┼ŻAVNA TELEVIZIJA ZABRANJUJE UPORABU RIJE─îI “IMIGRANT”

svedska-tv-medijUvjeti “crni” i “tamnoputa” tako─Ĺer je zabranjeno jer mo┼że “izazvati kritike” terorista i kriminalaca

┼ávedska javna televizija SVT je naredila svojim zaposlenicima da ne koriste rije─Ź “imigrant”, jer bi se to moglo protuma─Źiti kako je politi─Źki nekorektno, a tako─Ĺer je zabranila pojmove poput “crni” i “tamnoput”, jer oni mogu “izazvati kritike” terorista i kriminalaca.

Novi jezi─Źni priru─Źnik dr┼żavne TV postaje nare─Ĺuje novinarima da ne izgovaraju u javnom programu rije─Źi poput “imigrant”, jer to bi moglo biti uvredljivo za imigrante koji su postali ┼ívedski dr┼żavljani.

Pojam “imigrantska populacija” mora biti zamijenjen opisima poput “dru┼ítveno/ gospodarski nerazvijeno podru─Źje.”

SVT je tako─Ĺer savjetovala, “svoje zaposlenike da dosljedno koriste rije─Ź “┼ívedski” za svakoga tko ima ┼ívedsko dr┼żavljanstvo.

“Na primjer, muslimanski teroristi koji su uspjeli postati ┼ívedski dr┼żavljani (trebaju) biti imenovan kao ┼áve─Ĺani”, javlja FriaTider.

Kada se opisuju teroristi ili kriminalci, zaposlenicima je tako─Ĺer nare─Ĺeno da ne koriste rije─Źi “crnci”, “afri─Źkog podrijetla” ili “tamna ko┼ża”, jer to mo┼że “izazvati kritike” kod prijestupnika i kriminalaca. Me─Ĺutim, koriste─çi rije─Źi “bijelo” ili “pril─Źno bijele ko┼że” u istom kontekstu je savr┼íeno prihvatljivo, pi┼íe Infowars.

Smjernice tako─Ĺer odre─Ĺuju da svatko optu┼żen za diskriminaciju i rasizam imigranata nema nikakvo pravo u programu televizije da se brani od takvih optu┼żbi.

Prema Anne Lagercrantz, direktorici vijesti i sporta na SVT, jezi─Źni vodi─Ź ─çe dati “novinarima podr┼íku u svakodnevnom ┼żivotu s razli─Źitosti pitanjima i odgovorima.”

“Jezik je mo─ç. Jezik je i politika”, rekao Lagercrantz.

Poput BBC-a u Velikoj Britaniji, SVT je financiran od strane pristojbi gra─Ĺana tj. svih vlasnika televizora, ┼íto zna─Źi da je to glavna dr┼żavna televizija.

Unato─Ź naporima ┼ívedskih liberala da za┼ítite kriminalaca i teroriste od kritika, izvje┼ítaji o homoseksualcima napadnutim od strane imigranata i ┼żena silovanih od strane muslimanskih migranata i dalje se pojavljuju na redovnoj osnovi.


Kao ┼íto smo sve iscrpno dokumentirali, ┼ávedska je svijetli primjer onoga ┼íto se doga─Ĺa kad regresivna ljevica preuzme kontrolu u zemlji.

┼ávedska je zemlja u kojoj su neki politi─Źari pozvali na davanje besplatnog stanovanja, radnih mjesta i blagostanja na povratku iz ISIS-a, sve na ra─Źun poreznih obveznika.

┼ávedska je zemlja koja trpi veliki nedostatak stambenog prostora, ali istovremeno ima politi─Źare koji govoree svojim gra─Ĺanima da se trebaju odre─çi svoje gara┼że kako ugostili imigrante tre─çeg svijeta.

┼ávedska je zemlja u kojoj ┼żrtve silovanja muslimanskih bandi nisu sigurne da li prijaviti zlo─Źin policiji jer se boje to mo┼że uvrijediti po─Źinitelje.

Kao ┼íto smo izvijestili ranije ove godine, ┼ívedski biskup u Stockholmu je predlo┼żio uklanjanje kri┼żeva iz kr┼í─çanske crkve da bi ih zamijenio s islamskim simbolima kako bi bilo muslimanima ugodnije.

┼ávedska je zemlja u kojoj su istaknuti ┼ívedski politi─Źari optu┼żeni za zlo─Źine iz mr┼żnje zzbog isticanja ovih pitanja.

Pogledajte intervju ispod u kojoj bosanski imigrant u ┼ávedskoj obja┼ínjava katastrofalne rezultate politike otvorenih grani─Źnih vrata u zemlji, ┼íto je dovelo do pove─çanja seksualnog zlostavljanja od 1400%, daju─çi ┼ávedskoj naziv “prijedstolnica silovatelja” Europe.

Probajte zamisliti kako bi vi pro┼íli u njihovoj zemlji da se pona┼íate kao oni …
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,