Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PONOVO PANIKA SAD-u: Zbog zadaće o islamu zatvorene škole u cijelom okrugu! Panika na najvišoj razini

PONOVO PANIKA SAD-u: Zbog zadaće o islamu zatvorene škole u cijelom okrugu! Panika na najvišoj razini

zadaca-islamDomaća zadaća o poznavanju islama izazvala je pravi revolt roditelja učenika u Virginiji da su vlasti zatvorile sve škole u okrugu da bi se situacija smirila. “Neću svoju djecu slati ženi koja ih indoktrinira islamom kad sam ja kršćanka”, ispričala je jedna majka

“Iako nema neke prijetnje učenicima, školama i službenicima, škola će ovog petka biti zatvorene”, rečeno je u priopćenju jedne od škola.

Tako se nešto što je zamišljeno kao najobičnija domaća zadaća iz poznavanja kaligrafije i religija svijeta pretvorilo u prvorazredni skandal i diskusiju o obrazovanju i religiji.

Učenici morali prepisati vjerski tekst

Naime, na satu zemljopisa u jednoj od škola učenici su, učeći o svjetskim religijama, za domaći rad dobili zadatak da kopiraju jedan islamski tekst kako bi shvatili što je kaligrafija.

U zadatku je stajalo da se radi o islamskom tekstu pisanom na arapskom. Ispod teksta bio je prazan pravokutnik u kojeg su učenici trebali precrtati gornji tekst, a to im je trebalo objasniti kompleksnost i umjetničku vrijednost krasopisa kakav se stoljećima prakticirao u svijetu.

Tekst na arapskom kojeg su djeca trebala precrtati jest jedna od glavnih osnova islama, a u prijevodu kaže: “Nema Boga osim Alaha, a Muhammed je Alahov poslanik”.

No, nakon što su učenici došli kući neki od roditelja su odmah digli paniku te su pozivima i mailovima zasuli školu, a neki su išli toliko daleko da su tvrdili da im škola djecu pokušava preobratiti na islam. Mnogi su tražili ostavku profesorice koja je djeci zadala sporni zadatak.

Tekst će biti uklonjen

Roditelji su uspjeli u svom naumu jer su nadležni odmah objavili kako će se sporni tekst povući iz udžbenika te da će biti zamijenjen nekim tekstom na arapskom koji nema veze s religijom.

Iako je u priopćenju naglašeno kako nitko ni na koji način ne pokušava djecu preobratiti na islam, neki roditelji u to nisu povjerovali te odbijaju svoju djecu poslati nazad u školu. “Neću svoju djecu slati ženi koja ih indoktrinira islamom kad sam ja kršćanka”, ispričala je jedna majka.

I dok dio roditelja najavljuje dodatne prosvjede, bivši učenici stali su u obranu svoje učiteljice.

U međuvremenu, vlasti su ocijenile da nema nikakvih prijetnji po sigurnost učenika u školi. No, kako se priča širila, porastao je broj raznih anonimnih poziva školama pa je odlučeno da u petak ni jedna škola u okrugu neće održavati nastavu iz sigurnosnih razloga.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,