Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PONOVO PANIKA SAD-u: Zbog zada─çe o islamu zatvorene ┼íkole u cijelom okrugu! Panika na najvi┼íoj razini

PONOVO PANIKA SAD-u: Zbog zadaće o islamu zatvorene škole u cijelom okrugu! Panika na najvišoj razini

zadaca-islamDoma─ça zada─ça o poznavanju islama izazvala je pravi revolt roditelja u─Źenika u Virginiji da su vlasti zatvorile sve ┼íkole u okrugu da bi se situacija smirila. “Ne─çu svoju djecu slati ┼żeni koja ih indoktrinira islamom kad sam ja kr┼í─çanka”, ispri─Źala je jedna majka

“Iako nema neke prijetnje u─Źenicima, ┼íkolama i slu┼żbenicima, ┼íkola ─çe ovog petka biti zatvorene”, re─Źeno je u priop─çenju jedne od ┼íkola.

Tako se ne┼íto ┼íto je zami┼íljeno kao najobi─Źnija doma─ça zada─ça iz poznavanja kaligrafije i religija svijeta pretvorilo u prvorazredni skandal i diskusiju o obrazovanju i religiji.

U─Źenici morali prepisati vjerski tekst

Naime, na satu zemljopisa u jednoj od ┼íkola u─Źenici su, u─Źe─çi o svjetskim religijama, za doma─çi rad dobili zadatak da kopiraju jedan islamski tekst kako bi shvatili ┼íto je kaligrafija.

U zadatku je stajalo da se radi o islamskom tekstu pisanom na arapskom. Ispod teksta bio je prazan pravokutnik u kojeg su u─Źenici trebali precrtati gornji tekst, a to im je trebalo objasniti kompleksnost i umjetni─Źku vrijednost krasopisa kakav se stolje─çima prakticirao u svijetu.


Tekst na arapskom kojeg su djeca trebala precrtati jest jedna od glavnih osnova islama, a u prijevodu ka┼że: “Nema Boga osim Alaha, a Muhammed je Alahov poslanik”.

No, nakon ┼íto su u─Źenici do┼íli ku─çi neki od roditelja su odmah digli paniku te su pozivima i mailovima zasuli ┼íkolu, a neki su i┼íli toliko daleko da su tvrdili da im ┼íkola djecu poku┼íava preobratiti na islam. Mnogi su tra┼żili ostavku profesorice koja je djeci zadala sporni zadatak.

Tekst ─çe biti uklonjen

Roditelji su uspjeli u svom naumu jer su nadle┼żni odmah objavili kako ─çe se sporni tekst povu─çi iz ud┼żbenika te da ─çe biti zamijenjen nekim tekstom na arapskom koji nema veze s religijom.

Iako je u priop─çenju nagla┼íeno kako nitko ni na koji na─Źin ne poku┼íava djecu preobratiti na islam, neki roditelji u to nisu povjerovali te odbijaju svoju djecu poslati nazad u ┼íkolu. “Ne─çu svoju djecu slati ┼żeni koja ih indoktrinira islamom kad sam ja kr┼í─çanka”, ispri─Źala je jedna majka.

I dok dio roditelja najavljuje dodatne prosvjede, biv┼íi u─Źenici stali su u obranu svoje u─Źiteljice.

U me─Ĺuvremenu, vlasti su ocijenile da nema nikakvih prijetnji po sigurnost u─Źenika u ┼íkoli. No, kako se pri─Źa ┼íirila, porastao je broj raznih anonimnih poziva ┼íkolama pa je odlu─Źeno da u petak ni jedna ┼íkola u okrugu ne─çe odr┼żavati nastavu iz sigurnosnih razloga.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,