Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » VIC NA VAŠ RAČUN: Statini uzrokuju nedjelotvornost cjepiva

VIC NA VAŠ RAČUN: Statini uzrokuju nedjelotvornost cjepiva

STATIN-CJEPIVOAko ste uzimali lijek statin i cijepili ste se protiv gripe, medicinski vic je na vaš račun!

Istraživači su otkrili da statinski lijekovi potiskuju imunološki odgovor potreban da bi cjepiva funkcionirala.

/Statini (ili inhibitori HMG-KoA reduktaze) su skupina lijekova koji smanjuju razinu kolesterola u krvi, te najvažnija skupina hipolipemika.

Statini su hipolipemici koji snižavaju razinu masnoća, kolesterola i triglicerida u krvi. Danas su glavna farmaceutska ponuda za prevenciju i terapiju kardiovaskularnih ili srčanožilnih bolesti. U Hrvatskoj je registrirano pet vrsta: lovastatin, simvastatin, atorvastatin, pravastatin i fluvastatin, čemu odgovara desetak komercijalnih preparata.

To je najprodavanija skupina lijekova čiji godišnji globalni promet iznosi više od 20 milijarda dolara. Pfizerov »Lipitor« (atorvastatin) je najprodavaniji receptni lijek u povijesti. Statini su vrlo razvikani i prilično skupi lijekovi. Mjesečna terapija atorvastatinom za jednog pacijenta u Hrvatskoj iznosi više od 250 kuna, što znači da godišnja terapija za 100 tisuća pacijenata iznosi više od 300 milijuna kuna. Često im se pripisuje status čudotvornih pripravaka.

Znanstvene studije (uglavnom financirane od farmaceutske industrije) kojima se dokazuje djelotvornost statina nazivaju se »poznatima i slavnima«. Nažalost, i u našim tiskanim medijima toliko se otvoreno i neumjereno hvale statini, kao »pilule života«, da je opravdano posumnjati da su ti tekstovi zapravo plaćeni oglasi. Uglavnom, dosta je teško razlikovati gdje završavaju stvarni farmakološki, a započinju markentiški efekti statina., piše glas-koncila.hr./

Uzimanjem statinskog lijeka, poništavanja se sposobnost tijela da reagira na cjepivo protiv gripe, piše Naturalnews.

Povrh toga, imate još i zdravstvene rizike koje možete dobiti uzimanjem lijekova statina.

Nuspojave koji su nedavne pronađene utječu na ubrzavanje starenja i promiču demenciju i zamor mišića. Ne samo da statinski lijekovi potiskuju učinkovitost cjepiva, oni također potiskuju cijeli imunološki sustav, i time postaje osjetljiv na virusne infekcije poput gripe.

Dakle, uzimanje Statina je slično skidanju šita imunološkog obrambenog sustava, praktički jamči da ćete biti bolesni, ako ste izloženi virusima!
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,