Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » VIC NA VA┼á RA─îUN: Statini uzrokuju nedjelotvornost cjepiva

VIC NA VAŠ RAČUN: Statini uzrokuju nedjelotvornost cjepiva

STATIN-CJEPIVOAko ste uzimali lijek statin i cijepili ste se protiv gripe, medicinski vic je na va┼í ra─Źun!

Istra┼żiva─Źi su otkrili da statinski lijekovi potiskuju imunolo┼íki odgovor potreban da bi cjepiva funkcionirala.

/Statini (ili inhibitori HMG-KoA reduktaze) su skupina lijekova koji smanjuju razinu kolesterola u krvi, te najva┼żnija skupina hipolipemika.

Statini su hipolipemici koji sni┼żavaju razinu masno─ça, kolesterola i triglicerida u krvi. Danas su glavna farmaceutska ponuda za prevenciju i terapiju kardiovaskularnih ili sr─Źano┼żilnih bolesti. U Hrvatskoj je registrirano pet vrsta: lovastatin, simvastatin, atorvastatin, pravastatin i fluvastatin, ─Źemu odgovara desetak komercijalnih preparata.

To je najprodavanija skupina lijekova ─Źiji godi┼ínji globalni promet iznosi vi┼íe od 20 milijarda dolara. Pfizerov ┬╗Lipitor┬ź (atorvastatin) je najprodavaniji receptni lijek u povijesti. Statini su vrlo razvikani i prili─Źno skupi lijekovi. Mjese─Źna terapija atorvastatinom za jednog pacijenta u Hrvatskoj iznosi vi┼íe od 250 kuna, ┼íto zna─Źi da godi┼ínja terapija za 100 tisu─ça pacijenata iznosi vi┼íe od 300 milijuna kuna. ─îesto im se pripisuje status ─Źudotvornih pripravaka.

Znanstvene studije (uglavnom financirane od farmaceutske industrije) kojima se dokazuje djelotvornost statina nazivaju se ┬╗poznatima i slavnima┬ź. Na┼żalost, i u na┼íim tiskanim medijima toliko se otvoreno i neumjereno hvale statini, kao ┬╗pilule ┼żivota┬ź, da je opravdano posumnjati da su ti tekstovi zapravo pla─çeni oglasi. Uglavnom, dosta je te┼íko razlikovati gdje zavr┼íavaju stvarni farmakolo┼íki, a zapo─Źinju markenti┼íki efekti statina., pi┼íe glas-koncila.hr./

Uzimanjem statinskog lijeka, poništavanja se sposobnost tijela da reagira na cjepivo protiv gripe, piše Naturalnews.

Povrh toga, imate jo┼í i zdravstvene rizike koje mo┼żete dobiti uzimanjem lijekova statina.

Nuspojave koji su nedavne prona─Ĺene utje─Źu na ubrzavanje starenja i promi─Źu demenciju i zamor mi┼íi─ça. Ne samo da statinski lijekovi potiskuju u─Źinkovitost cjepiva, oni tako─Ĺer potiskuju cijeli imunolo┼íki sustav, i time postaje osjetljiv na virusne infekcije poput gripe.

Dakle, uzimanje Statina je sli─Źno skidanju ┼íita imunolo┼íkog obrambenog sustava, prakti─Źki jam─Źi da ─çete biti bolesni, ako ste izlo┼żeni virusima!
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,