Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » RUSKA PROFESORICA DR. ─îETVERIKOVA, OTKRIVA: Evo ┼íto se krije iza “Globalnog obrazovanja” i ┼íto nam planiraju sa djecom!

RUSKA PROFESORICA DR. ─îETVERIKOVA, OTKRIVA: Evo ┼íto se krije iza “Globalnog obrazovanja” i ┼íto nam planiraju sa djecom!

olga_chetverikova“Globalno obrazovanje” je razvijeno kasnih 1970-ih. U njegovom stvaranju je igrao glavnu ulogu Robert Miller (bio je zamjenik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda)

Tu su i njegove kolege iz Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava 1970.-80., koji su razvili program “Globalno obrazovanje” i koje je osiguralo prelazak na novi sustav vrijednosti u ─Źijem sredi┼ítu je tolerancija. To je panteisti─Źan pogled na svijet, govore─çi vrlo iskreno – ovaj sustav ima korijene u okultnom svijetu “New Age” (Nova era).

“New Age” je jezgra okultizma, umre┼żeno, gdje dolaze sve ostale sekte koje su aktivne na Zapadu i u na┼íoj zemlji.

I usput, slu─Źaj Sodome – sve se i doga─Ĺa u ovom svijetu okultizma. Globalni cilj nije samo da kontrolira ─Źovjeka, ali, na primjer, jeste kontrola ra─Ĺanja u pojedinim zemljama.

Najnovija tehnika je, prije svega, seksualno obrazovanje. Ovo je uvo─Ĺenje razli─Źitih modela razvrata kroz njih. Propaganda ide putem filmova, preko crtanih filmova, kroz emisije – tzv. serije, razne show-reality, to je generalno klju─Źna to─Źka.

Uklju─Źite TV – podivljala primitivizacije ljudske svijesti, i – ┼íto je najva┼żnije – neosjetno uvo─Ĺenje ovog tolerantnog odnosa prema razvratu. Na razini kulture – tzv. pop kulture – to je prisutno ve─ç du┼że vremena. Ali, obrazovanje se i dalje dr┼żi svojih kanonskih pravila u zemljama koje su interesne sfere “New Age”. Jer, danas je te┼żi┼íte upravo na ovoj sferi ljudskog ┼żivota.

Obrazovanje je bastion odvra─çanja nekim pristupima Globalnog obrazovanja. Ovdje mnogo ovisi od nastavnika, odnosno od pojedinaca. Jer, ─Źak i ako se ne┼íto nalazi u ┼íkolskom ud┼żbeniku ili programu – nastavni proces i dalje, u velikoj mjeri, ovisi o osobnosti nastavnika.

Da bi se ukloniio ovaj faktor sada se pru┼ża prekvalifikacija kadrova, kroz obuku, i samo “inovirani profesori” mo─çi ─çe ostati. A “neinovirani” ljudi su isklju─Źeni ili su uvedene mnoge druge metode da bi ih sustav sam odbacio. Ako ┼żelite ostati u obrazovanje – morate glumiti zatvorenost i nezainteresiranost.

Postoji ukupno restrukturiranje ─Źovjeka. To je ono ┼íto mi zovemo Transhumanizovani projekt, kada osoba – korak po korak – prelazi od humane u post-humanu. Ovaj projekt je transhumanizacija, time se bave NASA, DARPA, vode─çe ameri─Źke obavje┼ítajne agencije. Transhumanizam nije marginalan, on je najnoviji strate┼íki pravac u konceptu “ljudske obnove” – ÔÇőÔÇőstvaranja NOVOG ─îOVJEKA.

Cilj je ukupno restrukturiranje ─Źovjeka, jednostavno re─Źeno, oduzimanje identiteta osobe, duhovne su┼ítine. ─îovjek mo┼że biti u potpunosti doveden pod kontrolu kada ne slu┼ía samo svoj um nego prihva─çaju tu─Ĺu volju i um.

Neophodno je da se pokori osoba na ovoj razini – na razini volje – i da se transformira u post-ljudsko bi─çe puno razli─Źitih ─Źipova, ljudske-kiborg svijesti i integriranja u jednu informacijsku mre┼żu koja je povezana sa nukleus mre┼żom, i preko nje da se u potpunosti kontrolira ─Źovje─Źanstvo.

Ali da bi se to obistinilo potreban je dramati─Źno podcijenjen i uni┼íten stupanj duhovnog razvoja ─Źovjeka, da bude okrenut u primitivnog potro┼ía─Źa koji ima jednostavan skup zahtjeva – i od njega mo┼żete tra┼żiti sve.

Na┼íe obrazovanje je oduvijek imalo cilj ne samo na profesionalnu orijentaciju, nego i otkrivanja lica svijesti ljudskog lica, tako smo shvatili obrazovanje – obrazovanje osoba. I jo┼í uvijek je u ┼íkolama inercija da se u─Źi upravo ono ┼íto se u─Źi.

… Ali uni┼ítavanje obrazovanja danas ide vrlo dobro. Prvo, uni┼ítili su osnovne ┼íkole, a zatim srednju ┼íkolu – izgradili su “globalno obrazovanje”, a zatim uklonili “krov” – Akademiju znanosti, a sada, kada je sve bilo pripremljeno, nadgradnja je razbila pred┼íkolsko obrazovanje.

Jedan od principa nove tehnike jeste zabrana tradicionalnog sustava obrazovanja, prelazak na novi – s uvo─Ĺenjem stranog jezika, strane tehnike i ostalog. Kao rezultat toga, realnost je da na┼ía djeca ne u─Źe ruske bajke i ruske pjesme u ruskoj knji┼żevnosti, nego “Harry Pottera” i sli─Źno.

Korporacije ne trebaju osobe koje imaju osobnost, ve─ç ljude-kompjutere, i nastavnici moraju ste─çi “kompetenciju”, diktirana saznanja. Nastavniku se zabranjuje da se kao nekada obrazuje, utje─Źe na proces formiranja identiteta (bez ideala, nema autoriteta, bez jedne istine, da ne mogu na ne┼íto obratiti vi┼íe pa┼żnje), nastavnik mora izgledati kao dio sustava i da pomo─çi da se steknu diktirana saznanja.

Najgora stvar je ┼íto se ovo uvodi u ranom djetinjstvu, sada imamo ─Źak i pred┼íkolskom odgoju koje se smatra kao korak kontinuiranog obrazovanja. To sada nije odgoj, ovo je pred┼íkolsko obrazovanje, a izme─Ĺu obrazovanja i formiranja li─Źnosti (odgoja), zna─Źajne su razlike.

I 2012. godine razvili smo standarde pred┼íkolskog odgoja, a prema njima dijete ima aktivnu ulogu u izboru sadr┼żaja svog obrazovanja. Pred┼íkolsko obrazovanje – djeca od tri mjeseca do sedam godina! To zna─Źi da dijete od tri mjeseca ima aktivnu ulogu u izboru sadr┼żaja svog obrazovanja, to je napisano u standardu – zamislite to?!

… “Obrazovanje za sve” je program koji je razvio Miller u kasnim 1970-im i provodi se kroz UNESCO.

U stvari, UNESCO je tako─Ĺer struktura s okultnim zna─Źenjem i znanjem, zna se ┼íto oni rade. Druga stvar jeste da je velikom dijelu du┼żnosnika – na srednjem nivou saznanja i znanja o njihovim ciljevima, koji su maskirani pod “Globalnim obrazovanjem” – izgleda da je sve u redu, da se ugra─Ĺuju u univerzalnu ljubav, u univerzalno prijateljstvo.

U stvari, to je politika segregacije, pod maskom globalizacije, komercijalizacija ─Źovje─Źanstva koje naglo pada u razini razvijenosti i nad kojim se primjenjuju tehnike smanjivanja stanovni┼ítva kroz razne metode i tehnike, ima ih mnogo opisanih, dok se ─Źekaju uvjeti da elita preuzme kontrolu i ostvari svoje nehumane projekte.

Dr Olga ─îetverikova je docent na katedri povijesti i politike Europe i Amerike MGIMO Rusije.
 
(Olga ─îetverikova Ekonet.ru,intermagazin.rs,uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,