Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » RUSKA PROFESORICA DR. ČETVERIKOVA, OTKRIVA: Evo što se krije iza “Globalnog obrazovanja” i što nam planiraju sa djecom!

RUSKA PROFESORICA DR. ČETVERIKOVA, OTKRIVA: Evo što se krije iza “Globalnog obrazovanja” i što nam planiraju sa djecom!

olga_chetverikova“Globalno obrazovanje” je razvijeno kasnih 1970-ih. U njegovom stvaranju je igrao glavnu ulogu Robert Miller (bio je zamjenik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda)

Tu su i njegove kolege iz Sjedinjenih Američkih Država 1970.-80., koji su razvili program “Globalno obrazovanje” i koje je osiguralo prelazak na novi sustav vrijednosti u čijem središtu je tolerancija. To je panteističan pogled na svijet, govoreći vrlo iskreno – ovaj sustav ima korijene u okultnom svijetu “New Age” (Nova era).

“New Age” je jezgra okultizma, umreženo, gdje dolaze sve ostale sekte koje su aktivne na Zapadu i u našoj zemlji.

I usput, slučaj Sodome – sve se i događa u ovom svijetu okultizma. Globalni cilj nije samo da kontrolira čovjeka, ali, na primjer, jeste kontrola rađanja u pojedinim zemljama.

Najnovija tehnika je, prije svega, seksualno obrazovanje. Ovo je uvođenje različitih modela razvrata kroz njih. Propaganda ide putem filmova, preko crtanih filmova, kroz emisije – tzv. serije, razne show-reality, to je generalno ključna točka.

Uključite TV – podivljala primitivizacije ljudske svijesti, i – što je najvažnije – neosjetno uvođenje ovog tolerantnog odnosa prema razvratu. Na razini kulture – tzv. pop kulture – to je prisutno već duže vremena. Ali, obrazovanje se i dalje drži svojih kanonskih pravila u zemljama koje su interesne sfere “New Age”. Jer, danas je težište upravo na ovoj sferi ljudskog života.

Obrazovanje je bastion odvraćanja nekim pristupima Globalnog obrazovanja. Ovdje mnogo ovisi od nastavnika, odnosno od pojedinaca. Jer, čak i ako se nešto nalazi u školskom udžbeniku ili programu – nastavni proces i dalje, u velikoj mjeri, ovisi o osobnosti nastavnika.

Da bi se ukloniio ovaj faktor sada se pruža prekvalifikacija kadrova, kroz obuku, i samo “inovirani profesori” moći će ostati. A “neinovirani” ljudi su isključeni ili su uvedene mnoge druge metode da bi ih sustav sam odbacio. Ako želite ostati u obrazovanje – morate glumiti zatvorenost i nezainteresiranost.

Postoji ukupno restrukturiranje čovjeka. To je ono što mi zovemo Transhumanizovani projekt, kada osoba – korak po korak – prelazi od humane u post-humanu. Ovaj projekt je transhumanizacija, time se bave NASA, DARPA, vodeće američke obavještajne agencije. Transhumanizam nije marginalan, on je najnoviji strateški pravac u konceptu “ljudske obnove” – ​​stvaranja NOVOG ČOVJEKA.

Cilj je ukupno restrukturiranje čovjeka, jednostavno rečeno, oduzimanje identiteta osobe, duhovne suštine. Čovjek može biti u potpunosti doveden pod kontrolu kada ne sluša samo svoj um nego prihvaćaju tuđu volju i um.

Neophodno je da se pokori osoba na ovoj razini – na razini volje – i da se transformira u post-ljudsko biće puno različitih čipova, ljudske-kiborg svijesti i integriranja u jednu informacijsku mrežu koja je povezana sa nukleus mrežom, i preko nje da se u potpunosti kontrolira čovječanstvo.

Ali da bi se to obistinilo potreban je dramatično podcijenjen i uništen stupanj duhovnog razvoja čovjeka, da bude okrenut u primitivnog potrošača koji ima jednostavan skup zahtjeva – i od njega možete tražiti sve.

Naše obrazovanje je oduvijek imalo cilj ne samo na profesionalnu orijentaciju, nego i otkrivanja lica svijesti ljudskog lica, tako smo shvatili obrazovanje – obrazovanje osoba. I još uvijek je u školama inercija da se uči upravo ono što se uči.

… Ali uništavanje obrazovanja danas ide vrlo dobro. Prvo, uništili su osnovne škole, a zatim srednju školu – izgradili su “globalno obrazovanje”, a zatim uklonili “krov” – Akademiju znanosti, a sada, kada je sve bilo pripremljeno, nadgradnja je razbila predškolsko obrazovanje.

Jedan od principa nove tehnike jeste zabrana tradicionalnog sustava obrazovanja, prelazak na novi – s uvođenjem stranog jezika, strane tehnike i ostalog. Kao rezultat toga, realnost je da naša djeca ne uče ruske bajke i ruske pjesme u ruskoj književnosti, nego “Harry Pottera” i slično.

Korporacije ne trebaju osobe koje imaju osobnost, već ljude-kompjutere, i nastavnici moraju steći “kompetenciju”, diktirana saznanja. Nastavniku se zabranjuje da se kao nekada obrazuje, utječe na proces formiranja identiteta (bez ideala, nema autoriteta, bez jedne istine, da ne mogu na nešto obratiti više pažnje), nastavnik mora izgledati kao dio sustava i da pomoći da se steknu diktirana saznanja.

Najgora stvar je što se ovo uvodi u ranom djetinjstvu, sada imamo čak i predškolskom odgoju koje se smatra kao korak kontinuiranog obrazovanja. To sada nije odgoj, ovo je predškolsko obrazovanje, a između obrazovanja i formiranja ličnosti (odgoja), značajne su razlike.

I 2012. godine razvili smo standarde predškolskog odgoja, a prema njima dijete ima aktivnu ulogu u izboru sadržaja svog obrazovanja. Predškolsko obrazovanje – djeca od tri mjeseca do sedam godina! To znači da dijete od tri mjeseca ima aktivnu ulogu u izboru sadržaja svog obrazovanja, to je napisano u standardu – zamislite to?!

… “Obrazovanje za sve” je program koji je razvio Miller u kasnim 1970-im i provodi se kroz UNESCO.

U stvari, UNESCO je također struktura s okultnim značenjem i znanjem, zna se što oni rade. Druga stvar jeste da je velikom dijelu dužnosnika – na srednjem nivou saznanja i znanja o njihovim ciljevima, koji su maskirani pod “Globalnim obrazovanjem” – izgleda da je sve u redu, da se ugrađuju u univerzalnu ljubav, u univerzalno prijateljstvo.

U stvari, to je politika segregacije, pod maskom globalizacije, komercijalizacija čovječanstva koje naglo pada u razini razvijenosti i nad kojim se primjenjuju tehnike smanjivanja stanovništva kroz razne metode i tehnike, ima ih mnogo opisanih, dok se čekaju uvjeti da elita preuzme kontrolu i ostvari svoje nehumane projekte.

Dr Olga Četverikova je docent na katedri povijesti i politike Europe i Amerike MGIMO Rusije.
 
(Olga Četverikova Ekonet.ru,intermagazin.rs,uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,