Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » CIA Priznala da je Snimila La┼żni D┼żihadisti─Źki Video 2010. godine: Stru─Źnjaci ka┼żu da su neki od ISIS-ovih videa vjerojatno namje┼íteni

CIA Priznala da je Snimila La┼żni D┼żihadisti─Źki Video 2010. godine: Stru─Źnjaci ka┼żu da su neki od ISIS-ovih videa vjerojatno namje┼íteni

isus-video-lazno2010. godine Washington Post je objavio ─Źlanak autora biv┼íeg obavje┼ítajnog ─Źasnika vojske Jeff Steina koji detaljno prikazuje kako je CIA dodu┼íe snimila la┼żni video Bin Ladena tijekom rata u Iraku 2003. godine

─îlanak, koji uklju─Źuje komentare iz vi┼íe izvora unutar CIA-e ira─Źke Operativne grupe, obja┼ínjava kako je agencija planirala “poplavu videa iz Iraka” koji prikazuju nekoliko kontroverznih scenarija.

“Agencija je zapravo napravila video koji navodno prikazuje Osamu bin Ladena i njegove suborce kako sjede oko logorske vatre i razmjenjuju bocu likera u┼żivaju─çi u pri─Źama osvajanja. No jedan od biv┼íih ─Źasnika CIA podsjetio se, smijulje─çi se na taj spomen”, novodi se u ─Źlanku. “Glumci su izvu─Źeni od nekih od nas koji su imali malo tamniju boju ko┼że”.

Drugi CIA du┼żnosnici su priznali da su planirali snimiti nekoliko la┼żnih videa biv┼íeg ira─Źkog predsjednika Sadama Huseina, od kojih bi jedan prikazivao vo─Ĺu da sudjeluje u seksualnom ─Źinu s tinejd┼żerima, pi┼íe conspiracyclub.co.

“To bi izgledalo kao da je snimljeno skrivenom kamerom”, rekao je jedan od biv┼íih du┼żnosnika. “Vrlo zrnata snimka, kao da je tajna videosnimka seksualnog ─Źina.”

Prema jednom du┼żnosniku, ideje za video materijale na kraju su otpisane zbog ─Źasnika CIA-e, koji su proveli svoju karijeru u Latinskoj Americi i isto─Źnoj Aziji, ne razumijevaju─çi “kulturne nijanse u regiji.”

“Video koji prikazuje kako se Saddam “igra” s dje─Źacima ne bi imao odjeka na Bliskom istoku – nikoga za to nije briga”, rekao je tre─çi biv┼íi du┼żnosnik CIA-e. “Poku┼íaj da se montira takva kampanja ─çe pokazati ukupno nerazumijevanje cilja. Mi uvijek grije┼íimo jer stavljamo vlastite tabue kao univerzalne, kada, u stvari, su oni samo na┼íi tabui.”

U ─Źlanku se me─Ĺutim priznaje da je jedan specifi─Źan pripadnik specijalnih jedinica uspje┼íno proveo povezivanje dokumenta iz Rand Korporacije koji obja┼ínjavaju program.

“Prema povijesti invazije 2003., jedini naju─Źinkovitiji projekata je bio informacijski rat”, koji je nastao u Pentagonu, bio je to slanje faksova i e-mailove ira─Źkim zapovjednicima postrojbi kada su borbe po─Źele, govore─çi im da je njihova situacija je beznadna, da okrenu svoe tenkove, topni┼ítvo i mu┼íkarace, i odu ku─çi”, navodi se u ─Źlanku. “Mnogi su to i poslu┼íali”.


Iako navedeni video materijali nikada nisu objavljeni, postavlja se pitanje o upotrebi takvih psiholoških operacija u svjetlu nedavnih ISIS-ovih videa odrubljivanja glava.

Samo nekoliko dana nakon ┼íto je Infowars.com analizirao odstupanja u videu u kojem se James Foleyu odrubljuje glava, vrhunski britanski forenzi─Źari su zaklju─Źili da je video vjerojatno la┼żiran i namje┼íten pomo─çu “trikova kamere i profesiinalnim tehikama post-produkcije.”

“Nakon pobolj┼íanja, no┼ż se mo┼że vidjeti kako prelazi preko gornjeg dijela vrata najmanje ┼íest puta, bez dokaza krvi u trenutku kada slika blijedi”, rekao je analiti─Źar. “Mislim da je video namje┼íten. Moj osje─çaj je da se izvr┼íenje mo┼żda dogodilo nakon ┼íto je kamera zaustavljena.”

S obzirom na brutalnost vi─Ĺenog u mnogim ISIS-ovim ‘zrnatim’ video materijalima, videa snimaljenog nekvalitetnim mobitelom iz Iraka i Sirije, mnogi su se po─Źeli pitati ÔÇőÔÇőza┼íto video “odrubljivanja glave” skriva stvarno smaknu─çe, a tako─Ĺer izla┼że naprednije tehnike ure─Ĺivanja i kvalitetu slike visoke definicije (HD).

Iako nitko ne dovodi u pitanje tragi─Źnu sudbinu James Foleya i Steven Sotloffa, po─Źela su se postavljati pitanja┬á u svjetlu koji je otkrio najnoviji video: Na stranicama Intelligence Group (Search for International Terrorist Entities).

“Jedan od osniva─Źa site-a, Rita Katz je ameri─Źki vladin insajder s bliskim vezama sa biv┼íim ┼íefon antiterorizma Richard Clarkeom i njegovim osobljem u Bijeloj ku─çi, kao i istra┼żiteljima u Ministarstvo pravosu─Ĺa, Odjel riznice, a i Ministarstva domovinske Sigurnosni prema SourceWatch”napominje Infowars ‘Kurt Nimmo.

Najo─Źitiji problem i dalje ostaje anga┼żman Vlade SAD-a u stvaranju ISIS-a, nedavno je istaknuo General Thomas McInerney.

“Napravili smo vjerujem u nekim slu─Źajevima, neke od pogre┼ínih ljudi, u pogre┼ínom dijelu Slobodne sirijske vojske i to je malo zbunjuju─çe za ljude, tako da ja uvijek spominjem … podr┼żavali smo pogre┼íni put”, rekao je McInerney.

Dok Obamina administracija priznaje da ima nikakvu strategiju protiv ISIS-a, interni izvori tvrde da je predsjednik dobiva informacije o njihovom usponu i rasu već više od godinu dana.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,