Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » CIA Priznala da je Snimila Lažni Džihadistički Video 2010. godine: Stručnjaci kažu da su neki od ISIS-ovih videa vjerojatno namješteni

CIA Priznala da je Snimila Lažni Džihadistički Video 2010. godine: Stručnjaci kažu da su neki od ISIS-ovih videa vjerojatno namješteni

isus-video-lazno2010. godine Washington Post je objavio članak autora bivšeg obavještajnog časnika vojske Jeff Steina koji detaljno prikazuje kako je CIA doduše snimila lažni video Bin Ladena tijekom rata u Iraku 2003. godine

Članak, koji uključuje komentare iz više izvora unutar CIA-e iračke Operativne grupe, objašnjava kako je agencija planirala “poplavu videa iz Iraka” koji prikazuju nekoliko kontroverznih scenarija.

“Agencija je zapravo napravila video koji navodno prikazuje Osamu bin Ladena i njegove suborce kako sjede oko logorske vatre i razmjenjuju bocu likera uživajući u pričama osvajanja. No jedan od bivših časnika CIA podsjetio se, smijuljeći se na taj spomen”, novodi se u članku. “Glumci su izvučeni od nekih od nas koji su imali malo tamniju boju kože”.

Drugi CIA dužnosnici su priznali da su planirali snimiti nekoliko lažnih videa bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina, od kojih bi jedan prikazivao vođu da sudjeluje u seksualnom činu s tinejdžerima, piše conspiracyclub.co.

“To bi izgledalo kao da je snimljeno skrivenom kamerom”, rekao je jedan od bivših dužnosnika. “Vrlo zrnata snimka, kao da je tajna videosnimka seksualnog čina.”

Prema jednom dužnosniku, ideje za video materijale na kraju su otpisane zbog časnika CIA-e, koji su proveli svoju karijeru u Latinskoj Americi i istočnoj Aziji, ne razumijevajući “kulturne nijanse u regiji.”

“Video koji prikazuje kako se Saddam “igra” s dječacima ne bi imao odjeka na Bliskom istoku – nikoga za to nije briga”, rekao je treći bivši dužnosnik CIA-e. “Pokušaj da se montira takva kampanja će pokazati ukupno nerazumijevanje cilja. Mi uvijek griješimo jer stavljamo vlastite tabue kao univerzalne, kada, u stvari, su oni samo naši tabui.”

U članku se međutim priznaje da je jedan specifičan pripadnik specijalnih jedinica uspješno proveo povezivanje dokumenta iz Rand Korporacije koji objašnjavaju program.

“Prema povijesti invazije 2003., jedini najučinkovitiji projekata je bio informacijski rat”, koji je nastao u Pentagonu, bio je to slanje faksova i e-mailove iračkim zapovjednicima postrojbi kada su borbe počele, govoreći im da je njihova situacija je beznadna, da okrenu svoe tenkove, topništvo i muškarace, i odu kući”, navodi se u članku. “Mnogi su to i poslušali”.

Iako navedeni video materijali nikada nisu objavljeni, postavlja se pitanje o upotrebi takvih psiholoških operacija u svjetlu nedavnih ISIS-ovih videa odrubljivanja glava.

Samo nekoliko dana nakon što je Infowars.com analizirao odstupanja u videu u kojem se James Foleyu odrubljuje glava, vrhunski britanski forenzičari su zaključili da je video vjerojatno lažiran i namješten pomoću “trikova kamere i profesiinalnim tehikama post-produkcije.”

“Nakon poboljšanja, nož se može vidjeti kako prelazi preko gornjeg dijela vrata najmanje šest puta, bez dokaza krvi u trenutku kada slika blijedi”, rekao je analitičar. “Mislim da je video namješten. Moj osjećaj je da se izvršenje možda dogodilo nakon što je kamera zaustavljena.”

S obzirom na brutalnost viđenog u mnogim ISIS-ovim ‘zrnatim’ video materijalima, videa snimaljenog nekvalitetnim mobitelom iz Iraka i Sirije, mnogi su se počeli pitati ​​zašto video “odrubljivanja glave” skriva stvarno smaknuće, a također izlaže naprednije tehnike uređivanja i kvalitetu slike visoke definicije (HD).

Iako nitko ne dovodi u pitanje tragičnu sudbinu James Foleya i Steven Sotloffa, počela su se postavljati pitanja  u svjetlu koji je otkrio najnoviji video: Na stranicama Intelligence Group (Search for International Terrorist Entities).

“Jedan od osnivača site-a, Rita Katz je američki vladin insajder s bliskim vezama sa bivšim šefon antiterorizma Richard Clarkeom i njegovim osobljem u Bijeloj kući, kao i istražiteljima u Ministarstvo pravosuđa, Odjel riznice, a i Ministarstva domovinske Sigurnosni prema SourceWatch”napominje Infowars ‘Kurt Nimmo.

Najočitiji problem i dalje ostaje angažman Vlade SAD-a u stvaranju ISIS-a, nedavno je istaknuo General Thomas McInerney.

“Napravili smo vjerujem u nekim slučajevima, neke od pogrešnih ljudi, u pogrešnom dijelu Slobodne sirijske vojske i to je malo zbunjujuće za ljude, tako da ja uvijek spominjem … podržavali smo pogrešni put”, rekao je McInerney.

Dok Obamina administracija priznaje da ima nikakvu strategiju protiv ISIS-a, interni izvori tvrde da je predsjednik dobiva informacije o njihovom usponu i rasu već više od godinu dana.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , ,