Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » NAVALITE, CIJEPITE SVOJE DJEVOJČICE I DJEČAKE VEĆ DANAS: “Nema straha! Cjepivo protiv HPV-a ne uzrokuje bolni sindrom niti tahikardiju”

NAVALITE, CIJEPITE SVOJE DJEVOJČICE I DJEČAKE VEĆ DANAS: “Nema straha! Cjepivo protiv HPV-a ne uzrokuje bolni sindrom niti tahikardiju”

hpv-cjepivo-djevojcicaPoznati hrvatski znanstvenik sa preko 40-godišnjih iskustvom u farmaceutskoj industriji kaže: “Treba 20 godina istraživanja da bi se utvrdila štetnost nekog cjepiva! To je kompliciran i odgovoran posao.” To znači da nikada nije provedeno istraživanje o učinkovitosti HPV cjepiva protiv raka maternice

U medijima se zadnjih mjeseci provlače kontraverze o štetnosti cjepiva protiv HPV-a. Farmaceuti su razotkrili da to nije istina u rekordnom roku od par tjedana. Postavlja se pitanje, ako današnja medicina ne može izliječiti rak i sve veći porast oboljelih od raka, kako to da oni mogu spriječiti rak meternice sa jednim cjepivom?

Što “oni” kažu?

“Cjepivo protiv HPV-a dosad je primilo više od 80 milijuna djevojčica i žena diljem svijeta, a u nekim europskim zemljama cijepljeno je 90 posto ciljane dobne skupine

Cjepivo protiv HPV-a nije povezano s neurološkim sindromom CRPS-om, niti sindromom ortostatske tahikardije (POTS), ocijenilo je povjerenstvo Europske agencije za lijekove (EMA) nakon detaljne znanstvene istrage provedene zbog straha od moguće povezanosti cjepiva s rijetkim sindromima.

Spomenuti sindromi odnose se na dugotrajne jake bolove u udovima, te na nesvjesticu i slabost zbog povišenja pulsa prilikom sjedenja ili ustajanja (???), a pojavili su se kod malog broja djevojaka cijepljenih protiv HPV-a.

Povjerenstvo za ocjenu rizika na području farmakovigilancije (PRAC) zaključilo je nakon višemjesečne analize da ne postoje dokazi o uzročnoj povezanosti između cjepiva Cervarix, Gardasil i Silgard i razvoja ovih dvaju sindroma, pa nema razloga da se ne primjenjuje kao i dosad.

Oba sindroma javljaju se, naime, i u općoj populaciji, uključujući i adolescente, neovisno o cijepljenju. Simptomi CRPS-a i POTS-a mogu se preklapati i s drugim stanjima, što otežava dijagnosticiranje. Ipak, dostupne procjene ukazale su da se u općoj populaciji na milijun djevojčica i mladih žena u dobi između 10 i 19 godina CRPS svake godine pojavljuje u približno njih 150, te da se POTS svake godine pojavljuje u najmanje 150 djevojčica i mladih žena na njih milijun. Ocjenom nisu pronađeni dokazi prema kojima bi se ukupne stope pojave ovih sindroma kod cijepljenih djevojaka razlikovale od očekivanih stopa za ove dobne skupine, čak i kad se u obzir uzme mogućnost potprijavljivanja nuspojava, navodi se u izvješću PRAC-a.

Cjepivo protiv HPV-a dosad je primilo više od 80 milijuna djevojčica i žena diljem svijeta, a u nekim europskim zemljama cijepljeno je 90 posto ciljane dobne skupine. Očekuje se da će primjena tog cjepiva spriječiti velik broj slučajeva karcinoma vrata maternice koji svake godine uzrokuje desetke tisuća smrtnih slučajeva u Europi.

Sigurnost cjepiva i dalje će se pomno pratiti, poručuju iz PRAC-a. Njegove će se preporuke proslijediti Povjerenstvu za humane lijekove (CHMP), koje će usvojiti konačno mišljenje Europske agencije za lijekove. U HALMED-u kažu kako dosad nisu primili ni jednu prijavu nuspojave koja bi se mogla odnositi na pojavu CRPS-a i POTS-a.”

Kome ćete vjerovati, vašoj savjesti i zdravoj pameti ili farmaceutskim industrijama i vladi?

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju posljedice cijepljenja djevojčica protiv HPV-a u jednoj južnoameričkoj zemlji (vrlo vjerojatno se radi o Kolumbiji):
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(novilist.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,