Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » CURI NA SVE STRANE: Poslije CIA-e, i FBI na meti hakera, isplivali povjerljivi podaci

CURI NA SVE STRANE: Poslije CIA-e, i FBI na meti hakera, isplivali povjerljivi podaci

cia-hakeri-podaciHakeri koji su u listopadu provalili u e-mail račun šefa CIA Johna Brennana, ne samo da su izbjegli uhićenje, već su osumnjičeni za dva nova upada, u policijski portal u nadležnosti FBI i u e-mail račun drugog čovjeka te federalne agencije

Da se podsjetimo…

Jedan američki tinejdžer i pro-palestinska grupa uspjeli su, navodno, hakirati privatne e-mailove šefa CIA-e John Brennana i tajnika američkog ministarstva domovinske sigurnosti Jeha Johnsona.

Tajne službe i FBI provode istragu, a, prema pisanju CNN-a, niti jedan klasificirana informacija za sada nije objavljena.

Stari dokumenti

Tinejdžer je, navodno, s Brenannovog e-maila došao do brojeva osiguranja 12 agenata CIA-e te do dokumenata vezanih uz pristupanje klasificiranim informacijama. Prema pisanju Fox newsa, dokumenti su nastali 2009. godine ili ranije.

Ne zna se je li haker uspio doći do nekih tajnih dokumenata s računa Jeha Johnsona. Navodno je poslušao njegove glasovne poruke i pogledao nekoliko računa.

Kritizira američku vanjsku politiku

Korisnik twittera nadimka ‘cracka’ objavio je dijelove ukradenih dokumenata a znatiželjnike je uputio na twitter račun CWA, “Crackas With Attitude”, koja okuplja grupu tinejdžera. Oni su navodno odgovorni za hakiranje e-mailova. Ta je grupa suspendirana na mreži.

Tinejdžer nije htio puno reći o sebi osim da ide u srednju školu u SAD-u i da nije musliman ali simpatizira Palestince.

New York Post kaže da se radi o “napušenom srednjoškolcu” koji kritizira američku vanjsku politiku i Izraelce koji ubijaju nevine ljude u Palestini.

Isti ti hakeri napravili dva nova upada

Hakeri, koji sebe nazivaju “Crackas With Attitude”, objavili su u petak osobne podatke policijskih dužnosnika, koji su, kako izgleda, ukradeni s portala koji povezuje lokalnu i federalnu policiju i omogućuje agencijama razmjenu informacija, uključujući istrage koje su u tijeku.

Tri pripadnika policije su potvrdila da su hakeri izvršili upad na sajt LEO.gov i da su ukradeni osobni podaci.

I na jednom Twitter nalogu, za koji istražitelji vjeruju da pripada hakerima, objavljene su fotografije privatnog e-mail naloga zamjenika direktora FBI Mark Gulianija i njegove supruge.

Dužnosnici su rekli da se vjeruje da isti hakeri koji su pristupili računu Brennana stoje iza najnovijih upada.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(kurir.rs,net.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , , ,