Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ŠOKANTNO UPOZORENJE: ‘Potreban je bolji spolni odgoj za naše djevojčice kako bi se znale nositi sa seksualno agresivnim muslimanskim izbjeglicama’

ŠOKANTNO UPOZORENJE: ‘Potreban je bolji spolni odgoj za naše djevojčice kako bi se znale nositi sa seksualno agresivnim muslimanskim izbjeglicama’

izbjeglice_imigranti-silovanjeUdruga filologa savezne pokrajine Saska-Anhalt preporučila je sindikatu nastavnika na gimnazijama bolji spolni odgoj za njemačke djevojčice kako bi se znale nositi sa seksualno agresivnim muslimanskim izbjeglicama a preporuka je izazvala osude u javnosti

“Potpuno je prirodno da ovi mladi, često neobrazovani muškarci imaju potrebu za seksualnošću. No ako se uzme u obzir njihova predodžba naspram žena koja vlada u muslimanskim društvima, ostaje upitno mogu li uopće zadovoljiti svoje seksualne potrebe ili pronaći partnera bez da dođu u sukob s normama koje vladaju u našem društvu”, piše predsjednik udruge filologa Saske – Anhalta Juergen Mannke u posljednjem glasilu sindikata gimnazijskih nastavnika.

Mannke dalje u tekstu upozorava na “pedagošku obvezu” priprema učenica, na “najezdu useljenika”.

“Kako možemo naše djevojčice od 12 godina naviše podučiti i pripremiti da se ne upuštaju u površne seksualne avanture sa, zasigurno vrlo često, atraktivnim muslimanskim muškarcima?”, pita se predsjednik sindikata Mannke.

On sam je, kako navodi, “od poznanika i prijatelja” već više puta čuo o seksualnim napastovanjima žena u trgovinama i javnom prijevozu.

Mannke istodobno upozorava i na činjenicu da već sad u njemačkim školama često muslimanski roditelji nameću svoje svjetonazore, poput odbijanja slanja svojih kćeri na nastavu tjelesnog odgoja, koji se često protive njemačkim društvenim vrijednostima.

“Mi ne smijemo dopustiti da se ponove greške iz prošlosti, pogotovo u jeku useljavanja u šezdesetim i sedamdesetim godinama, kada su nastala paralelna društva u mnogim četvrtima njemačkih gradova”, zaključuje Mannke u uvodniku kojeg potpisuje i njegova zamjenica Iris Seltmann-Kuke.

Nakon objavljivanja dijelova teksta u drezdenskom dnevniku “Mitteldeutsche zeitung” oglasila se i savezna krovna Udruga filologa koja se preko svog predsjednika Heinz-Petera Meidingera distancirala od Mannkeovog uvodnika i okarakterizirala ga “neprihvatljivim i neispravnim”.

Ministar kulture istočnonjemačke pokrajine Saska- Anhalt Stephan Dorgeloh predbacio je autorima glasila “Gimnazija u Saskoj-Anhaltu” “širenje glasina i poluistina”.

Mannke je odbacio kritiku i ustvrdio je da ne širi rasne predrasude nego da se “samo brine” te odbio promijeniti stavove izrečene u tekstu.

“Nisam si dao začepiti usta ni prije 1989. (pad Berlinskog zida op.) pa neću ni sad”, poručio je pedagog Mannke.

Otpor prema sve većem broju izbjeglica najizraženiji je na istoku Njemačke, na području nekadašnje Njemačke Demokratske Republike gdje je i inače primjetna veća netrpeljivost prema strancima.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,