Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ┼áOKANTNO UPOZORENJE: ‘Potreban je bolji spolni odgoj za na┼íe djevoj─Źice kako bi se znale nositi sa seksualno agresivnim muslimanskim izbjeglicama’

┼áOKANTNO UPOZORENJE: ‘Potreban je bolji spolni odgoj za na┼íe djevoj─Źice kako bi se znale nositi sa seksualno agresivnim muslimanskim izbjeglicama’

izbjeglice_imigranti-silovanjeUdruga filologa savezne pokrajine Saska-Anhalt preporu─Źila je sindikatu nastavnika na gimnazijama bolji spolni odgoj za njema─Źke djevoj─Źice kako bi se znale nositi sa seksualno agresivnim muslimanskim izbjeglicama a preporuka je izazvala osude u javnosti

“Potpuno je prirodno da ovi mladi, ─Źesto neobrazovani mu┼íkarci imaju potrebu za seksualno┼í─çu. No ako se uzme u obzir njihova predod┼żba naspram ┼żena koja vlada u muslimanskim dru┼ítvima, ostaje upitno mogu li uop─çe zadovoljiti svoje seksualne potrebe ili prona─çi partnera bez da do─Ĺu u sukob s normama koje vladaju u na┼íem dru┼ítvu”, pi┼íe predsjednik udruge filologa Saske – Anhalta Juergen Mannke u posljednjem glasilu sindikata gimnazijskih nastavnika.

Mannke dalje u tekstu upozorava na “pedago┼íku obvezu” priprema u─Źenica, na “najezdu useljenika”.

“Kako mo┼żemo na┼íe djevoj─Źice od 12 godina navi┼íe podu─Źiti i pripremiti da se ne upu┼ítaju u povr┼íne seksualne avanture sa, zasigurno vrlo ─Źesto, atraktivnim muslimanskim mu┼íkarcima?”, pita se predsjednik sindikata Mannke.

On sam je, kako navodi, “od poznanika i prijatelja” ve─ç vi┼íe puta ─Źuo o seksualnim napastovanjima ┼żena u trgovinama i javnom prijevozu.

Mannke istodobno upozorava i na ─Źinjenicu da ve─ç sad u njema─Źkim ┼íkolama ─Źesto muslimanski roditelji name─çu svoje svjetonazore, poput odbijanja slanja svojih k─çeri na nastavu tjelesnog odgoja, koji se ─Źesto protive njema─Źkim dru┼ítvenim vrijednostima.


“Mi ne smijemo dopustiti da se ponove gre┼íke iz pro┼ílosti, pogotovo u jeku useljavanja u ┼íezdesetim i sedamdesetim godinama, kada su nastala paralelna dru┼ítva u mnogim ─Źetvrtima njema─Źkih gradova”, zaklju─Źuje Mannke u uvodniku kojeg potpisuje i njegova zamjenica Iris Seltmann-Kuke.

Nakon objavljivanja dijelova teksta u drezdenskom dnevniku “Mitteldeutsche zeitung” oglasila se i savezna krovna Udruga filologa koja se preko svog predsjednika Heinz-Petera Meidingera distancirala od Mannkeovog uvodnika i okarakterizirala ga “neprihvatljivim i neispravnim”.

Ministar kulture isto─Źnonjema─Źke pokrajine Saska- Anhalt Stephan Dorgeloh predbacio je autorima glasila “Gimnazija u Saskoj-Anhaltu” “┼íirenje glasina i poluistina”.

Mannke je odbacio kritiku i ustvrdio je da ne ┼íiri rasne predrasude nego da se “samo brine” te odbio promijeniti stavove izre─Źene u tekstu.

“Nisam si dao za─Źepiti usta ni prije 1989. (pad Berlinskog zida op.) pa ne─çu ni sad”, poru─Źio je pedagog Mannke.

Otpor prema sve ve─çem broju izbjeglica najizra┼żeniji je na istoku Njema─Źke, na podru─Źju nekada┼ínje Njema─Źke Demokratske Republike gdje je i ina─Źe primjetna ve─ça netrpeljivost prema strancima.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , ,