Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Istina ili mit: Liječi li zaista ‘čudotvorna’ smjesa od oraha rak?

Istina ili mit: Liječi li zaista ‘čudotvorna’ smjesa od oraha rak?

orah-orasi-orasasto-voce-zdravljeMnogi oblici raka su lječivi, a neki i potpuno izlječivi, pogotovo ako se rano otkriju. A kod liječenja raka, kako tvrdi ruski znanstvenik Hrist Mermerski

Može pomoći i hranjiva smjesa od jednostavnih namirnica koja u sebi sadrži sve neophodne vitamine, mineralne soli, bioaktivne supstance, proteine, ugljikohidrate i biljne masnoće. Provjerili smo koliko se tom ‘čudotvornom’ lijeku, o kojem se govori već neko vrijeme, može vjerovati.

Je li zaista pronađen lijek za rak? Pitanje je koje se nameće nakon što je ugledni ruski znanstvenik, Hrist Mermerski otkrio recept za prirodnu, hranjivu smjesu koja, kako on tvrdi, uspješno liječi rak.

‘Tajna’ je u tome što ova smjesa čisti krvne žile i probavni sustav od patogene mikroflore, liječi srce, obnavlja imunološki sustav te čisti jetru i bubrege. Također, poboljšava rad mozga i pamćenje te čuva od infarkta. Mermerski kaže da ovaj ‘čudesni’ lijek može konzumirati svatko tko želi sačuvati mladost i energiju jer njeni sastojci poboljšavaju rad svih unutrašnjih organa i žlijezda.

A sastojci za ovu ljekovitu smjesu doista su uobičajeni i svakodnevni te se mogu pronaći u svakoj kuhinji.

Sastojci:

- 15 svježih limuna (najbolje neprskanih)
– 12 glavica svježeg bijelog luka,
– 1 kg domaćeg meda
– 400 g proklijalog žita (mlada zelena pšenica)
– 400 g svježih oraha


Priprema:

#1. Pšenicu stavite u prokuhanu staklenu posudu. Nalijte vodu te ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Poslije 10 do 12 sati, preko čiste gaze ocijediti vodu i dobro operite zrna, pa opet procijediti kroz gazu.

#2. Ocijeđenu pšenicu ostavite da odstoji u posudi 24 sata. Nakon toga, dobit ćete pšenicu s klicama, dužine 1 do 2 milimetra.

#3. Sameljite zajedno proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Sameljite 5 limunova s koricom, pa sve zajedno izmiješati. Iz ostalih 10 limuna samo iscijedite sok i pomiješati s ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena.

#4. Dodajte med i duže miješajte drvenom žlicom, a zatim usipajte u staklene posude. Ostavite da odstoje 3 dana u hladnjaku nakon čega je smjesa spremna za konzumaciju. Uzima se 30 minuta prije doručka, ručka, večere i spavanja. Ako se smjesa koristi za liječenje raka, uzima se jedna do dvije žlice svaka 2 sata.

No što farmaceutska struka kaže o ovome? Što kažu liječnici koji većinom imaju “dogovor” sa farmaceutima? Radi li se zaista o revolucionarnom lijeku protiv raka pitali smo onkologinju, dr. med. Nives Frletu Ilić iz splitske poliklinike Cito.

‘Ne možemo govoriti o nikakvom čudotvornom lijeku protiv raka jer nije dokazano da takvi pripravci zaista djeluju. Jučer su to bili megamin i hrskavica morskog psa, danas kanabis i smjesa od oraha i češnjaka o kojoj ovdje govorimo…

Tvrdnje da je pronađen lijek za rak vrlo su diskutabilne. Rak je multifaktorijalna bolest koja uz genetsku podlogu zahtijeva i određene uvjete u okolišu kako bi bila aktivirana te ne nastaje isto već ovisno o tome o kojoj vrsti raka se radi. Tvrditi da je pronađen lijek za sve vrste raka jednostavno ne drži vodu’, objašnjava Nives Frleta Ilić.
 
(zadovoljna.hr/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,