Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA » IZLIJEÄŒIO RAK PÅ ENIÄŒNOM TRAVOM: Prkoseći savjetu lijeÄnika spasio svoj život!

IZLIJEÄŒIO RAK PÅ ENIÄŒNOM TRAVOM: Prkoseći savjetu lijeÄnika spasio svoj život!

pÅ¡eniÄna-trava-zelena-rak-uzgojKad se lijeÄnici rekli 74-godiÅ¡njem Danny McDonald-u iz grada Dunaff, Irska, da je ima rak želuca, tako žestok i raÅ¡iren da je najvjerojatnije da će ga ubiti u roku od tri mjeseca, on je odluÄio ignorirati njihove savjete kako bi izbjegao tretman toksiÄne kemoterapije  i prihvatiti prehrambeni pristup ozdravljenju, Å¡to je joÅ¡ jedan primjer udarca velikoj i smrtonosnoj industriji raka.

ÄŒetiri godine kasnije, Danny je sjajno, zahvaljujući dnevnom protokolu kojeg je usvojio i kojeg ukljuÄuje i pijenje sokova pÅ¡eniÄne trave (mlade pÅ¡enice), hranjiva gusta “superhrana” s raznim nevjerojatnim zdravstveneim beneficijama.

Prema mediju Sunday World, Danny je postao svjestan svog stanja kada je jedan dan ulkus odjednom eksplodirao u njegovom trbuhu. Nakon Å¡to je prevezen u bolnicu s farmi na kojoj živi, ​​lijeÄnici su se borili da suzbiju krvarenje, da bi pritom otkrili da je Danny zapravo imao težak oblik raka želuca koji se proÅ¡irio u cijelom tijelu. Oni su ga upozorili da je jedini naÄin na koji bi se oslobodio od raka, prema njihovom miÅ¡ljenju, bi  bio prolaz kroz konvencionalno lijeÄenje – kemoterapija i zraÄenje.

Za razliku od većine ljudi, Danny je odluÄio istražiti druge metode lijeÄenja, Å¡to je inaÄe bio veoma velik udarac industriji raka. Kasnije je obavijestio svoje lijeÄnike, na njihovu žalost, da se opredjelio za vlastiti domaći tretman koji ukljuÄuje mladu PÅ¡eniÄnu travu, negoli na njihov otrov.

Nimalo iznenaÄ‘ujuće, doktori su bili priliÄno ljuti na njegovu odluku, istiÄući kako će on biti “mrtav u roku od nekoliko tjedana”, ako bi odbio njihove doktorske savjete. No, Danny je držao svoj stav i izabrao pÅ¡eniÄnu travu umjesto ubojite kemoterapije.

“Rekao sam lijeÄnicima da nisam bio spreman da se podvrgnem tijeku lijeÄenja kojeg su mi predložene”, citiran je Danny u Sunday World-u. “Znao sam da će me ubiti. Oni su bili bijesni Å¡to sam doÅ¡ao do tog zakljuÄka. Moj osobni lijeÄnik me je upozorio da ću biti mrtav u tri mjeseca.”

Prkoseći savjetu konvencionalnih lijeÄnika možete spasiti svoj život

Daleko od toga da je jurio ili bio neupućen Å¡to se tiÄe svoje odluke, Danny-jev izbor za koriÅ¡tenje pÅ¡eniÄne trave kao tretmana za njegov rak se temeljio na brojnim iskustvima koje je Äuo od prijatelja o Äudesnom ljekovitom svojstvu PÅ ENIÄŒNE TRAVE (zelene pÅ¡enice). Tijekom vremena, Danny je postajao sve viÅ¡e uvjeren da je pÅ¡eniÄna trava sposobna za iscjeljivanje svih vrsta zdravstvenih problema, ukljuÄujući i rak.

pÅ¡eniÄna-trava-zelena-rakTako je odluÄio upotrijebiti svoje 60-godiÅ¡nje iskustvo uzgoja i poljoprivrede da uzgoji svoju pÅ¡eniÄnu travu.

“Nisam znao Å¡to mogu oÄekivati, ali sam bio odluÄan ići dalje”, prisjeća se Danny. “U roku od sedam dana odjećaj peckanja koji sam imao je otiÅ¡ao, i ja sam se poÄeo osjećati puno bolje. Prestao sam uzimati tablete koje su mi bile propisane i od tada nisam uzeo niti jednu tabletu do dana danaÅ¡njeg. Mjesec dana kasnije bol je potpuno nestala i znao sam da sam na putu oporavka. PÅ¡eniÄna trava je djelovala. Napravio sam pravu odluku za odbijanje savjeta lijeÄnika.”

Ne samo da je Danny bio u stanju prekinuti koriÅ¡tenje sintetiÄkih lijekova koji su mu bili prepisani na recept, već je takoÄ‘er dobio natrag svu težinu koju je izgubio kao rezultat koriÅ¡tenja lijekova za njegovu bolest. PoÄevÅ¡i sa samo jednom uncom (28 grama) pÅ¡eniÄnog soka dnevno, kasnije sam stigao do sedam unci (200 grama) pÅ¡eniÄne trave na dan. Danny je djelotvorno izlijeÄio rak, a njegov je sada živi dokaz regenerativne snage pÅ¡eniÄne trave (mlade zelene pÅ¡enice).

“Znam puno lijeÄnka koji misle da pÅ¡eniÄna trava nema kvalitete i sposobnosti za ubijanje raka, ali ja sam živi dokaz to nije istina i da ona funkcionira”, dodaje on. “I premda mnogi lijeÄnici neće priznati javno, postupno vide uokolo prednosti pÅ¡eniÄne trave. Ljudi me pitaju kako sam to uÄinio i mogu samo reći jednu rijeÄ, PÅ ENIÄŒNA TRAVA.”

Sljedeći video objaÅ¡njava viÅ¡e o tome kako je sok pÅ¡eniÄne trave ili zelene pÅ¡enice dobar za vaÅ¡e zdravlje:
 

 

TEORIJA: Å to je to mlada zelena pÅ¡enica ili pÅ¡eniÄna trava?

Mlade zelene travke žitarica koje se melju u prah, potom supervoće, klice, sjemenke i kineske gljive danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode.

Najtraženija hrana meÄ‘u zdravstveno osvijeÅ¡tenom populacijom koja postaje sve brojnija danas su super-namirnice. Mlade zelene travke žitarica koje se melju u prah, potom supervoće, klice, sjemenke i kineske gljive danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode. Sve su te namirnice nekada davno bile zastupljene u prehrani Äovjeka, meÄ‘utim, tijekom vremena su zanemarene te ih sada ponovno otkrivamo.

Lišće mlade zelene pÅ¡enice jedna je od spektakularnih namirnica krcatih tvarima s povoljnih uÄinkom na organizam. To je zapravo mlada zelena pÅ¡enica ubrana prije razvitka zrna (plodova) i transformacije u stabljiku zlatnih klasova. Kao mlada biljka, pÅ¡enica sastavom viÅ¡e nalikuje zelenom lisnatom povrću nego žitaricama. Bere se kada je visoka oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutrijenti koji iz zrna prelaze u lišće. Potom se provodi ekstrakcija i suÅ¡enje te nastaje zeleni prah koji se može otopiti u vodi ili dodati raznovrsnim zdravim voćnim i povrtnim sokovima.

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovirala Dr. Ann Wigmore, žustra i probitaÄna pionirka naturopatije, utemeljiteljica Hipokratovog zdravstvenog instituta koji je kasnije preimenovan i danas nosi njezino ime. Sedamdesetih godina proÅ¡loga stoljeća bila je vrlo aktivna u promoviranju povoljnih svojstava soka od lišća mlade pÅ¡enice kao terapije kroniÄnih bolesti. Razni su se povoljni uÄinci pripisivali ovome pripravku tijekom povijesti – od terapije karcinoma i kroniÄnog umora, preko dijabetesa do poviÅ¡enog krvnog tlaka, sinusitisa i Äireva. Danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidansa te stoga može zaÅ¡tititi od brojnih bolesti danaÅ¡njice.

Nutritivne i zdravstvene karakteristike mlade pšenice
Kada se uzgaja u organskim uvjetima, lišće mlade pÅ¡enice zadržava 82 od 92 minerala prisutnih u zemlji, a procjenjuje se da 1 žliÄica praha mlade pÅ¡enice (3g) sadrži istu koliÄinu nutrijenata kao i pola kilograma organski uzgojenog voća i povrća.

Lišće mlade pÅ¡enice obiluje nutrijentima od velike važnosti za zdravlje, sadrži vitamine, minerale, enzime, aminokiseline i velike koliÄine klorofila – Äak 70%. Znakovito je Å¡to klorofil ima vrlo sliÄnu strukturu kao hemoglobin – molekula koja ima kljuÄnu ulogu u funkciji crvenih krvnih stanica, omogućavajući krvi da prenosi kisik u sve dijelove tijela. Zbog toga se za klorofil Äesto kaže da predstavlja „krv biljaka“ te se smatra da se velike koliÄine klorofila prisutne u lišću mlade pÅ¡enice lako mogu apsorbirati u naÅ¡ organizam i „obnavljati krv“. Visok sadržaj klorofila u lišću mlade pÅ¡enice ujedno djeluje detoksicirajuće proÄišćavajući jetru, stanice, tkiva i krv.

Snaga mlade pÅ¡enice: Procjenjuje se da 1 žliÄica praha mlade pÅ¡enice (3 grama) sadrži istu koliÄinu nutrijenata kao i pola kilograma organski uzgojenog voća i povrća.

Lišće mlade pÅ¡enice sadrži vitamin A, vitamin C, vitamine B kompleksa, vitamin E i K, te minerale koje nalazimo u tlu ukljuÄujući kalcij, magnezij, željezo, cink, kalij, fosfor i kobalt.

OdliÄan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da sok lišća mlade pÅ¡enice nije termiÄki obraÄ‘en ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.

SpecifiÄan nutritivni sastav lišća mlade pÅ¡enice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih kemikalija koje sadrži smatra se da posjeduje antikarcinogeni i detoksikacijski uÄinak. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila te općenito obogaćuje prehranu.

Posebno se preporuÄuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihiÄkim i fiziÄkim naporima, sportaÅ¡ima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetiÄarima te kod neredovite i jednoliÄne prehrane. Mlada pÅ¡enica odliÄno se uklapa u strategiju oÄuvanja zdravlja na prirodan i ekoloÅ¡ki održiv naÄin u svrhu povećanja razine životne energije.

Recept za detoksikaciju
Okus soka mlade pÅ¡enice u poÄetku se može Äiniti neobiÄnim te se preporuÄuje kombinirati pÅ¡enicu sa nekim drugim voćnim ili povrtnim sokom. Posebno se dobro slaže sa sokom od jabuke. Zbog intenzivnog okusa i visokog sadržaja nutrijenata, poÄinje se sa oko 3g dnevno (jedna Äajna žliÄica praha), a zatim se postupno povećava koliÄina do oko 6 g dnevno (dvije Äajne žliÄice praha).
 
(preveo:mag. Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA !, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,