Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Neuropatologinja vam daje 10 trikova koji će vam olakšati i produžiti život (i mladost) u vremenima neoliberalnog kapitalizma

Neuropatologinja vam daje 10 trikova koji će vam olakšati i produžiti život (i mladost) u vremenima neoliberalnog kapitalizma

zivot-savjet-10Nekoliko studija otkriva korisne trikove za lakši i kvalitetniji život

Nanošenje zaštitne kreme na lice svaki dan, tjedno vježbanje, traženje skupog efikasnog seruma protiv starenja, odlaženje na razne tretmane, sve je to iscrpljujuća bitka da bi ostali mladi.

Barbara Botani, naturopatologinja iz Melburnea tvrdi da ima puno lakših načina koji nam mogu omogućiti da sačuvamo svoju mladost i svoje zdravlje.

Ona navodi kako smanjenje stresa, unosa kave i svakodnevno vježbanje mogu pomoći da imamo dug život, a usput otkriva još nekoliko korisnih trikova za pomlađivanje.

1. Nema kompromisa oko spavanja

Premalo sna vodi problemima memorije, sluha, ljutnji, visokom krvnom tlaku, depresiji i debljini. Da bi spavali bolje, neka jastuci i navlake budu od prirodnih materijala. Prirodni materijali su bolji regulatori vlage koja poboljšava cirkulaciju pa koža slobodno diše. Prirodna vlakna ne oštećuju kožu i pomažu nenastajanju finih bora. Veće su šanse da ćemo se probudii glatke, popeglane kože osobito ako spavamo na svilenim jastučnicama.

2. Prestanite se preznojavati oko malih stvari

Puno je stvari u dnevnom životu koji mogu izazvati stres. Važno je procijeniti što je važno, a što ne i da li je vrijedno stresa. Stres i nervoza neće promijeniti ishod pa pokušajte se ne živcirati oko nebitnih stvari.

3. Smanjite unos kave

Studija rađena na sveučilištu Gothenberg kaže koji su faktori koji utječu na dug život. Da bi živjeli dug, zdrav život treba kolesterol držati u normalnim vrijednostima, ne pušiti i najvažnije, ograničiti unos kofeina na dvije šalice dnevno.

4. Razmijenite osmijeh s nekim

Ovo je izvanredan i jednostavan način da vam se poboljša raspoloženje. Bit ćete iznenađeni kako ovo utječe na cijeli dan, a sasvim sigurno uljepšali ste dan i nekom drugom.

5. Češće ustanite

Dugotrajno sjedenje skraćuje život. Studija pokazuje da svaki sat koji osoba provodi sjedeći i gledajući televiziju poslije dvadeset i pete godine života skaraćuje život za 22 minute.


6. Prestanite misliti da je život težak

Emocije i raspoloženje imaju veliku ulogu kako se odvija naš život. Negativne emocije manifestiraju se u negativne situacije u životu. Prestanite misliti da vam je dosadno na poslu, da je vrijeme loše, da će dan biti grozan, jel onda i hoće. Unesite malo pozitivne energije u svakodnevni život i život će vam se poboljšati.

7. Skinite šminku svaku večer

Poslije cjelodnevnog dana u uredu ili noćnog izlaska sa prijateljicama, malo je teško skinuti šminku sa lica ali je to vrlo bitno za zdravlje kože. Omogućit ćete koži da diše i uspostavi normalne hranjive procese. Inače ćete isušiti kožu, imat ćete više bora i iritacija na koži.

8. Vježbajte malo više

Studija je utvrdila da oni koji redovito vježbaju imaju 13 posto manji rizik od prijevremene smrti nego oni koji vježbaju povremeno. Oni koji imaju više od 45 kilograma preko idealne težine, oduzimaju sebi cijelu deceniju života. Vježbanje je sigurno dobar način održavanja težine i produljenja života.

9. Zaštitite se od sunca na ljetovanju

Osobe koje se previše izlažu suncu mogu dobiti melanom. Naravno ukoliko se možete zašitititi od sunca ili ga izbjegavati u najvećoj vrućini, to može produžiti život. Studija je utvrdila da oni koji su umrli od melanoma od 2000. do 2006. godine, umrli su 2 desetljeća prije nego što su trebali.

10. Recite zbogom onima koji vam troše energiju

Prijateljstvo bi vas trebalo hraniti i čim osjetite da se to više ne događa, razmislite vrijedi li provoditi vrijeme sa tim osobama. Važno je da ljudi žele pomoći sebi samima prije nego im prijatelj može pomoći i ako i sami ne žele promjene.

Prestanite se iscrpljivati i provodite vrijeme sa ljudima koji vas inspiriraju i pune energijom. Ali pazite da ne odete u drugu krajnost i da ne provodite previše vremena sami. Samoća povećava rizik prerane smrti za 30 posto.
 
(telegram.hr/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,