Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » TEORIJE ZAVJERE: Vijest o vodi na Marsu je samo reklama za film Marsovac! Iza otkrića tekuće vode leže novac i laži?!

TEORIJE ZAVJERE: Vijest o vodi na Marsu je samo reklama za film Marsovac! Iza otkrića tekuće vode leže novac i laži?!

mars-voda-janaLjudski mozak stalno traži uzbuđenja i nove stimulanse pa mu je često dosadno. Jedan način kako popunjava monotoniju koja nastane kada se prilagodi na stimulans je izmišljanje sve luđih i luđih teorija

Tako se rađaju teorije zavjere, a u nastavku vam prenosimo neke od najluđih vezanih za otkriće vode na Marsu. Neke od njih mogu biti i točne…

1. Sve je promidžba za film Marsovac koji je upravo došao u kina

Nema sumnje da su Ridley Scott i Matt Damon presretni što se Mars našao u žarištu zbivanja baš kada se njihov film pojavio u kinima, no oni skloni teorijama zavjera misle da to ipak nije slučajnost.

U ovom slučaju postoje dvije teorije, ona blaža i ona potpuno luda. Blaža tvrdi da je otkriće stvarno, ali da je marketinška ekipa koja stoji iza filma koordinirala objavu s NASA-om tako da bi se podudarala s premijerom filma.

Ona potpuno luda teorija tvrdi da na Marsu ne postoji tekuća voda već da je SVE marketinška kampanja za film te da su brojni ugledni znanstvenici jednostavno pristali biti dio promidžbenog tima.

2. NASA želi veći budžet

Svaki put kada dođe do nekog većeg otkrića, javljaju se oni koji tvrde da je sve izmišljeno kako bi NASA dobila više novaca. Unatoč tome što NASA dobiva sve manje novaca iz proračuna, a svako takvo lažno otkriće bi se pokazalo pogubnim za buduća financiranja, još uvijek postoje oni koji vjeruju da je stvarno riječ samo o traženju pažnje i žicanju novaca.

3. Novače astronaute za odlazak na Mars

Neki misle da je objava otkrića tekuće vode na Marsu samo promotivna akcija kojom NASA želi prikupiti astronaute koji će dobrovoljno ići na potencijalno jednosmjerni put na Mars i tamo možda umrijeti.

Takvi vjeruju da ljudima treba neki posebni motiv za odlazak na Mars te da će im otkriće tekuće vode poslužiti kao presudni faktor, a vjerojatno su zaboravili da je privatna agencija Mars One već sakupila brojne dobrovoljce iako su misiju na Mars reklamirali kao put bez povratka.

4. Prikrivaju postojanje Marsovaca

Neki vjeruju da NASA pokušava prikriti postojanje Marsovaca, bilo sadašnjih ili već izumrlih, skretanjem pažnje na druge teme. Kao što je tekuća voda na Marsu, koja može biti indikator potencijalnog života na planetu. Da, ova teorija stvarno nema baš nikakvog smisla…

5. Čista ljevičarska zavjera, jer desničari nemaju kognitivne sposobnosti da bi razmišljali kritički

Neki smatraju da je i ovo otkriće, kao valjda i sva znanstvena otkrića, ljevičarska zavjera. Neki misle da je to ‘Obamin zli plan’ kojim želi poljuljati vjeru onih koji misle da je bog stvorio samo ljude i da smo jedina bića u svemiru.

Drugi misle da je riječ samo o još jednom znanstvenom otkriću koje će na neki način ići u prilog globalnom zatopljenju, kojeg također smatraju ljevičarskom zavjerom.

Sve u svemu, ludih teorija zavjera je mnogo, a samo je jedno sigurno – sve su potpuno besmislene, dok se ne otkrije da su bile zapravo istinite.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(net.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , ,