Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » 8 jednostavnih savjeta: Evo kako očistiti organizam od otrova

8 jednostavnih savjeta: Evo kako očistiti organizam od otrova

activated-charcoalOvo su savjeti uz koje ćete obaviti detoks organizma, a izbjeći padanje u nesvijest zbog gladi

Započnite dan uz čašu vode sa limunom

Važno je da voda bude na sobnoj temperaturu. Iscijedite pola limuna, popijte i pričekajte 15 do 30 minuta prije nego što doručkujete. Ovo je odlično za vas, jer je limun pun nutrijenata i tvari koje jačaju imunitet, kao što su vitamin C, kalij i pektin, a također vas čini sitim duže vrijeme. Osim toga, sve ovo ubrzava rad enzima u tijelu i stimulira rad jetre, tako da veše tijelo može brže i učinkovitije izbaciti sve toksine.

Koristite aktivni ugljen

U pitanju je novi omiljeni detoks saveznik. Možete ga nabaviti u apoteci u obliku kapsule, ili u prahu, a konzumiranje aktivnog ugljena će izbaciti sve otrove i toksine iz vašeg tijela, prije nego što mu naškode.

Kada je hladno, uživajte u pilećoj juhi

Ali onoj pravoj, a ne iz vrećice. Vrlo važan detalj su kuhane kosti, kao i povrće koje ćete dodati. Najbolje je da to budu mrkva, luk, češnjak, celer, majčina dušica i peršin.

Grickajte sjeme komorača

Ako trebate zanimacija uz gledanje filma, umjesto da grickate suncokret, uzmite komorač. Slatkasto, orašasto sjeme puno je antioksidansa. Kada ih žvačete otpuštaju zdrava ulja koja popravljaju metabolizam i balansiraju količinu šećera u krvi.

Ne zaboravite probiotik

Lactobacillus acidophilus je dobra bakterija obavlja crijevnu floru te pomaže u eliminaciji toksina.

Konzumirajte tri obroka, ali izbjegavajte hranu između

Ako dozvolite sebi malo “gladovanja” između obroka, organizam će zapravo dobiti priliku da potpuno probavi svu hranu, a zatim posveti svoju energiju čišćenju, dok se probavni trakt odmara. Ovo će vam također pomoći da se uskladite s moždanim signalima koji vas prilično precizno obavještavaju da li zapravo gladni, ili vam je samo dosadno.

Povećajte postotak kakaa u svojoj čokoladi

Neka ona sadrži najmanje 70 posto kakaa, ai brojni začini su vrlo poželjni – u čokoladi ili u bilo čemu drugom. Đumbir, cimet, ljuta paprika, kumin i kurkuma su super-čistači organizma i pomažu da se brže zasitite.

Završite dan čajem od kamilice

Ne samo da pomaže da utonete u san, već će učiniti i vaš poslijednji obrok bude brže metaboliziran.
 
(elle.rs/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,