Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DOMAĆA MAST: Protiv bolnih zglobova. Pomaže već poslije prvog nanošenja!

DOMAĆA MAST: Protiv bolnih zglobova. Pomaže već poslije prvog nanošenja!

domaca-mast-zglobovi-laktovi-ramenaSvima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima. Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete vjerujemo da je to popratna pojava starenja

A što ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako da se riješimo bolova u zglobovima.

Ne mogu reći da imam česte bolove u zglobovima, ali počela sam primjećivati ​​da ponekad ne mogu lako savijati i ispravljati koljena. Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju.

Naučila sam se da borim, pripremajući domaću mast, recept koji sam pronašla na jednom ruskom sajtu narodne medicine. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji posjeduje svaka kućanica. Ovaj recept želim podijeliti s vama, jer je zaista djelotvoran i pomaže već poslije prvog nanošenja.

Recept

Za pripremu masti biti će potrebno:

  • med
  • senf (najbolje je ljuti)
  • sol
  • soda
  • od svega po 1 jušna žlica…

Sve temeljito promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.


Primjena

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutro isprati.

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekt ćete osjetiti već poslije prvog nanošenja. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti bit će dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u hladnjaku.

Nećete vjerovati što sve liječi senf. Ovaj ukusan začin se pravi od ljekovite biljke gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe.

Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i sljepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte žličicu ovog začina.
 
(uspesnazena.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,