Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Točka sreće na našem tijelu: Neutralizira negativnu energiju i ojačava imunološki sustav!

Točka sreće na našem tijelu: Neutralizira negativnu energiju i ojačava imunološki sustav!

tocka-srece-timusPostoji u našem tijelu organ o kojem se vrlo malo priča, ali koji s pravom možemo zvati “točkom sreće”. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je prsna žlijezda ili timus

Timus ili prsna žlijezda (lat. thymus) je organ smješten u prednjem, gornjem dijelu prsnog koša odnosno medijastinuma. Timus je središnji organ imunološkog sustava. Kod novorođenčeta i djece je dobro razvijen, dok poslije puberteta dolazi do njegove involucije i pretvaranja u masno tijelo.

Ključeve imunosti u čovjeka drži timus. Ta žlijezda ima važnu ulogu u razvoju za tijelo najvažnijih obrambenih tjelešaca T limfocita i ukupne imunosti, a ujedno je ona ta koja u tijelu najprije počne stariti.

Stručnjaci s područja biologije i imunobiologije trenutno razvijaju metode za, najblaže rečeno, oporavak funkcije prsne žlijezde uz pomoć matičnih stanica. Nakon uočavanja nedovoljne uspješnosti antibiotika i cjepiva kod imuniteta, trenutno znanost polaže ogromne nade u produžetak i kvalitetu života kojeg obećava uspješnost ovog istraživanja timusa!

Kako pronaći točku gdje je timus

treba samo staviti dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad prsne kosti. To će i biti približno mjesto timusa.

Timus nazivaju i “točkom sreće”. Ova žlijezda pomaže u neutraliziranju negativne energije, jačanju imunološkog sustava i cjelokupnog zdravlja.

Kako aktivirati “točku sreće”:

Blago lupkanje, dodirivanje i lagana masaža ove točke su vrlo su učinkovite metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na višu razinu.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sustavu događa disbalans, baš ta žlijezda može pomoći. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulirati prsnu žlijezdu (timus) možete i šakom (samo blago lupkati, ne udarati se jako u prsa). Možete je lupkati ili nježno dirati prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.


Saznat ćete kada se vaša “točka sreće” aktivira – imat ćete osjećaj da vam prolaze trnci po tijelu i imat ćete osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto. Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njezinu učinkovitost.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bit ćete u mogućnosti povratiti svoju životnu ravnotežu.

VRAĆANJE ŽIVOTA ŽLIJEZDI IMUNOSTI KOJA NAJPRIJE POČNE STARITI!

Ljudi stare i na kraju slijedi neizbježno – umru.

Ne računajući maligne i srčane bolesti, koje desetkuju mlađu populaciju, starije ljude zna pomesti i obična gripa koja se prometne u smrtonosnu upalu pluća. Pogledajte samo osmrtnice kad uznapreduje zima! Starim ljudima doslovno svane kad uspiju doživjeti proljeće!

Za starije znaju biti kobne i, za mlade ljude, posve bezazlene bakterijske infekcije. Antibiotici donekle pomažu, ali ponešto mora pridonijeti imunosni sustav. Ključeve imunosti u čovjeka drži prsna žlijezda, timus. Ta žlijezda ima važnu ulogu u razvoju za tijelo najvažnijih obrambenih tjelešaca T limfocita i ukupne imunosti.

T limfociti su obrambene stanice koje u tijelu razlikuju »domaće« stanice i uljeze. Svoje ne diraju, a s uljezima se obračunavaju. prsna žlijezda, timus, uklanja »zbunjene« T limfocite, koje slabije razlikuju prijateljske od neprijateljskih stanica koje napadaju »domaće«. Kad timus ne radi dolazi do samoubilačkih reakcija T limfocita koje poznajemo kao autoimune bolesti, kad obrana napada domaćina.

Nevolja je s tom žlijezdom, dugom 5-6 centimetara i široka 3-4 teška oko 35-40 grama, što je od uzrasta dojenčeta do puberteta ta žlijezda dobro dobro razvijena, a poslije puberteta ona polako počinje propadati: njeno se temeljno tkivo počinje zamjenjivati masnim tkivom. I tako dok timus posve ne izgubi svoju osnovnu, najvažniju ulogu središnjeg organa imunosnoga sustava.

Sve ovo sažeto prepričavamo da bi bila jasnija važnost istraživanja tima znanstvenika iz šest europskih zemalja i SAD-a koji je podijelio posao u višedisciplinarnom projektu THYMISTEM. Stručnjaci s područja biologije i imunobiologije će u sljedeće četiri godine razvijati metode za, najblaže rečeno, oporavak funkcije prsne žlijezde uz pomoć matičnih stanica. Iz onoga u uvodu jasno je koliko nade u produžetak života obećava uspješnost tog istraživanja!
 
(atma.hr,zvono.eu/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,