Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » KAO I NA POČETKU KRIZE 2008. GODINE: Države diljem svijeta traže povrat zlata iz Federalnih rezervi SAD! Da je to zlato još tamo?

KAO I NA POČETKU KRIZE 2008. GODINE: Države diljem svijeta traže povrat zlata iz Federalnih rezervi SAD! Da je to zlato još tamo?

zlato-FEDDržave diljem svijeta su počele povlačiti svoje zlatne rezerve iz najvećeg svjetskog sefa u Federalnim rezervama SAD jer se plaše da bi politika Federalnih rezervi mogla izazvati velike probleme na globalnom financijskom tržištu i tržištu robe

Masovno povlačenje zlata je počelo negdje na početku 2014. godine, piše prisonplanet.com

Od tada je iz Federalnih rezervi (FED) povučeno ukupno 250 tona fizičkog zlata, nakon čega je količina zlata u rezervama pala na 5.950 tona, što je najniža količina u proteklih 20 godina.

Zlato se također zadnji put u toj mjeri povlačilo 2008. godine, prije nego što je počela financijska kriza, a tada su strane središnje banke povukle skoro 400 tona zlata.

Smatra se da će se ove godine ponovo povući velika količina zlata s obzirom na to da se očekuje nova kriza. Prvi veći pokušaji repatrijacije zlatnih rezervi su počeli 2012. godine, kada je Njemačka pokušala povući svoje zlato, ali je ona dobila samo mali dio od planiranih 700 tona.

Pošto je u tijeku globalna kriza, povjerenje u Federalne rezerve SAD sve više opada. Svaka nova najava Federalnih rezervi da će se podići kamatne stope samo izaziva destabilizaciju globalnog financijskog tržišta i tržišta robe.

Pored toga, Federalne rezerve mogu ozbiljno pritisnuti financijski sustav eurozone, kao i financijske sustave drugih europskih država.

Vjerojatno čak i saveznici SAD se sada žele tajno riješiti utjecaja Federalnih rezervi i pokušavaju pronaći način za to. Nedavno povlačenje zlata bi moglo biti prvi korak ka tom cilju.

Pošto je Kina na svoje zlatne rezerve dodala još 600 tona, nema razloga da se govori o niskoj potražnji zlata. U ovoj situaciji, cijena zlata bi trebala skočiti, iako se to ne događa.

Na kraju se pokazalo da dok cijena na tržištu ukazuje na nepouzdanost zlata, kupci ga nabavljaju u rekordnim količinama.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(prisonplanet.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,