Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ove žene su 2 mjeseca pile svaki dan po čašu soka od rajčice: Rezultat je oduševio!

Ove žene su 2 mjeseca pile svaki dan po čašu soka od rajčice: Rezultat je oduševio!

sok-paradajz-rajcicaNakon što saznate što se sve njima dogodilo, i vi ćete početi prakticirate isto

“Kada kažete rajčica, mi mislimo na Supernamirnice“, uglas govore znanstvenici iz prestižnih medicinskih ustanova.

Kako bi provjerili zašto, stručnjaci sa Sveučilišta Tajvan odlučili su provesti jedan eksperiment .

Okupili su žene različitih starosnih dobi, težine i porijekla, i dali im da piju po jednu čašu (oko 250 ml) soka od rajčice svakog dana, tijekom dva mjeseca.

Najbrža i najvidljivija promjena bila je značajan gubitak kilograma, a stručnjaci su naglasili da se ne radi o izbačenoj tekućine, već samo o masnim naslagama!

“Testirane žene nisu mijenjale svoje prehrambene navike ili vježbanju, a već nakon nekoliko dana rezultati su se itekako vidjeli”, otkrivaju znanstvenici koji su proveli eksperiment.

Također, oni su ženama na početku i na kraju istraživanja vadili krv.

“Primijećen je značajno niža razina kolesterola, a povećan likopen – antioksidans iz rajčice, koji sa sobom nosi pregršt benefita po zdravlje “, kažu znanstvenici.

Eksperiment je pokazao i da jedna čaša soka od rajčice dnevno ojačava imunitet, štiti od srčanih bolesti, ali i smanjuje rizik od razvoja raka! Osim toga, ovaj osvježavajući napitak pomaže i kod problema s probavom, stimulira izbacivanje tekućine, čuva zdravlje i sprječava bolesti mjehura, gušterače, jetre i pluća.

Sok od rajčice odličan je za kožu i blistav ten, a značajno smanjuje i kašalj, sprječava anemiju, ublažava reumatske simptome i popravlja krvnu sliku.

Ako ste pretjerali s vježbanjem, popijte sok od rajčice i tegobe će nestati, a odličan je prirodni lijek i zagrči u mišićima, jer je prava riznica magnezija – sadrži čak 11 mg na 100 grama.

Također, rajčica sadrži i kalij, kalcij, biljne proteine, kao i ugljikohidrate i nužan vitamin C. Zato i vi požurite i počnite sa ovom odličnom navikom.

Ako planirate koristiti kupovni sok od rajčica, vodite računa da bude organskog podrijetla, inače efekti neće biti potpuni. Najbolje je da napravite domaći sok, i to od 6 kilograma paradajza, 4 žlice šećera i dvije žlice soli.

Priprema : Skinite peteljke, pa dobro operite rajčice u hladnoj vodi. Izrežite ga i samljeti, pa dodajte sol i šećer i stavite kuhati.

Miješajte što češće da ne zagori, a kada provri, kuhajte još 10 minuta uz neprestano miješanje. Vrela, skuhana rajčica izlijte u sterilizirane staklene boce i dobro se zatvori.

Kada se ohladi, odložite boce na hladno mjesto.
 

 
(kurir.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,