Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Å okantni nastup Donald Trumpa: Kina nas jede na svim poljima, ameriÄki san je MRTAV … (VIDEO)

Å okantni nastup Donald Trumpa: Kina nas jede na svim poljima, ameriÄki san je MRTAV … (VIDEO)

sok-paradajz-rajcicaPredsjedniÄki kandidat u Americi, Donald Trump, inaÄe bogati poduzetnik Äija vrijednost ove godine treba premaÅ¡iti 10 milijardi ameriÄkih dolara, potpuno se razlikuje od ameriÄkih politiÄara na kakve smo navikli

Naime, Trump vidi SAD kao uniÅ¡tenu zemlju i usporeÄ‘uje je s “zemljama trećeg svijeta“.

Slika o Americi kao jakoj nuklearnoj vojnoj sili uopće nije toÄna, bar sudeći prema onome Å¡to govori Trump.

“Nevjerojatno je da gledamo na televiziji naÅ¡e vojne dužnosnike koji nam priznaju da je naÅ¡a nuklearna tehnologija zastarjela i da joj ima preko 30 godina. Da nam govore kako oni uopće nisu sigurni ni da li to sve radi i da li je ispravno.” – kaže Trump u svom prvom govoru u kojem je najavio kandidiranje za predsjednika SAD-a, u Iowi, u lipnju ove godine.

“Radim diljem svijeta i putujem diljem svijeta. NaÅ¡a infrastruktura, naÅ¡i putevi, naÅ¡e željeznice, naÅ¡i aerodromi su na razini zemalja trećeg svijeta. Amerika je zemlja trećeg svijeta.“- kaže ameriÄki biznismen.

“Pogledajte Kinu. Kina je toliko izgraÄ‘ena da to nema nigdje na svijetu. Najmodernijih velikih mostova, Å¡kola, željeznica, aerodroma … imaju svega. Mostovi su na sve strane, ogromni mostovi. NaÅ¡ most George Washingtona naspram njihovih mostova koje su izgradili na sve strane, izgleda kao mali krumpirić.”- priznaje Trump i istiÄe da je zadatak prekinuti ” obistiÄku politiku koja radi u cilju interesa pojedinaca”.

“Ovi Å¡to sada sjede u Washingtonu ne mogu niÅ¡ta. Oni su u Å¡akama svojih lobista, donatora … Obama, Clintonovi … Oni ne smiju uÄiniti niÅ¡ta.”- kaže Trump.

“Njih samo zovnu na telefon njihovi donatori i kažu im: “Ne smijeÅ¡ njega uniÅ¡tavati!”" – objaÅ¡njava Trump.

Trump je u svom govoru istaknuo da je on bogat Äovjek i da njemu ne trebaju nikakvi donatori i lobisti, iako ih ima na prijateljskom nivou.

“Ja imam svoj novac. Vi mi ne trebate. Ja koristim svoj novac. Imam mnogo novca. Mnogo sam bogat.” – rekao je Trump i objasnio stvari s kojim se suoÄio pred kandidaturu.

“Kažu mi … Ti se nećeÅ¡ kandidirati, jer si privatnik i ne želiÅ¡ da se sazna koliko si stvarno bogat. Ako se Tramp kandidira, on mora vlastima pružiti toÄne informacije o svom bogatstvu. Zamislite! ” – priÄa Trump.

“Ja se ponosim svojim bogatstvom. Sve sam stekao svojim radom i poÅ¡tenjem. Krenuo sam u malom uredu u Brooklynu, a zatim sam otiÅ¡ao za svojim snom na Manhattan i poÄeo graditi velike zgrade. Postigao sam odliÄne poslove i obogatio sam se.

Odmah sam angažirao najbolje raÄunovodstvene agencija i danas ću vam pokazati koliko sam ja bogat. Enormno sam bogat, vrlo. Time se ponosim.”- rekao je Trump, a zatim pokazao izvješće koje pokazuje da će ove godine njegovo bogatstvo premaÅ¡iti 10 milijardi ameriÄkih dolara.

Trump je objasnio da je Kina daleko naprednija zemlja i da SAD uskoro viÅ¡e neće biti sposobna da radi bilo gdje u svijetu. PriÄao je o trilionskim dugovima koje SAD ima naspram Kine i Japana, te govorio koliko su kineske tvrtke konkurentnije, a kineski politiÄari pametniji od ameriÄkih.

“Ja ne mrzim Kinu. Ja suraÄ‘ujem s Kinezima. Prije neki dan sam Kinezu prodao stan vrijedan 50 milijuna dolara. Kako mogu mrziti Kineze? Ja samo kažem da nas Kina uniÅ¡tava, ali zato Å¡to su njihovi politiÄari pametniji i Äasniji.”- objasnio je Trump.

Biznismen je kritizirao i Äinjenicu da Amerika u obrazovanje ulaže najviÅ¡e novca po glavi stanovnika na svijetu, a da je ista ta Amerika 25. na rang listi kvalitete obrazovanja.

“Neke zemlje trećeg svijeta su bolje od nas. To je sramota.”- Kaže Trump.

On je na poÄetku svog govora istaknuo da je ameriÄki BDP ispod nule, a da to nikad nigdje u svijetu nije zabilježeno.

“Za to nikad nitko prije nije Äuo, to ne postoji. Uvijek je iznad nule. Ali, u Americi je danas ispod nule.”- ZaÄuÄ‘eno je i ljutito rekao Trump.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotaÄić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs, pravda.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,