Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » Šokantni nastup Donald Trumpa: Kina nas jede na svim poljima, američki san je MRTAV … (VIDEO)

Šokantni nastup Donald Trumpa: Kina nas jede na svim poljima, američki san je MRTAV … (VIDEO)

sok-paradajz-rajcicaPredsjednički kandidat u Americi, Donald Trump, inače bogati poduzetnik čija vrijednost ove godine treba premašiti 10 milijardi američkih dolara, potpuno se razlikuje od američkih političara na kakve smo navikli

Naime, Trump vidi SAD kao uništenu zemlju i uspoređuje je s “zemljama trećeg svijeta“.

Slika o Americi kao jakoj nuklearnoj vojnoj sili uopće nije točna, bar sudeći prema onome što govori Trump.

“Nevjerojatno je da gledamo na televiziji naše vojne dužnosnike koji nam priznaju da je naša nuklearna tehnologija zastarjela i da joj ima preko 30 godina. Da nam govore kako oni uopće nisu sigurni ni da li to sve radi i da li je ispravno.” – kaže Trump u svom prvom govoru u kojem je najavio kandidiranje za predsjednika SAD-a, u Iowi, u lipnju ove godine.

“Radim diljem svijeta i putujem diljem svijeta. Naša infrastruktura, naši putevi, naše željeznice, naši aerodromi su na razini zemalja trećeg svijeta. Amerika je zemlja trećeg svijeta.“- kaže američki biznismen.

“Pogledajte Kinu. Kina je toliko izgrađena da to nema nigdje na svijetu. Najmodernijih velikih mostova, škola, željeznica, aerodroma … imaju svega. Mostovi su na sve strane, ogromni mostovi. Naš most George Washingtona naspram njihovih mostova koje su izgradili na sve strane, izgleda kao mali krumpirić.”- priznaje Trump i ističe da je zadatak prekinuti ” obističku politiku koja radi u cilju interesa pojedinaca”.

“Ovi što sada sjede u Washingtonu ne mogu ništa. Oni su u šakama svojih lobista, donatora … Obama, Clintonovi … Oni ne smiju učiniti ništa.”- kaže Trump.

“Njih samo zovnu na telefon njihovi donatori i kažu im: “Ne smiješ njega uništavati!”" – objašnjava Trump.

Trump je u svom govoru istaknuo da je on bogat čovjek i da njemu ne trebaju nikakvi donatori i lobisti, iako ih ima na prijateljskom nivou.

“Ja imam svoj novac. Vi mi ne trebate. Ja koristim svoj novac. Imam mnogo novca. Mnogo sam bogat.” – rekao je Trump i objasnio stvari s kojim se suočio pred kandidaturu.


“Kažu mi … Ti se nećeš kandidirati, jer si privatnik i ne želiš da se sazna koliko si stvarno bogat. Ako se Tramp kandidira, on mora vlastima pružiti točne informacije o svom bogatstvu. Zamislite! ” – priča Trump.

“Ja se ponosim svojim bogatstvom. Sve sam stekao svojim radom i poštenjem. Krenuo sam u malom uredu u Brooklynu, a zatim sam otišao za svojim snom na Manhattan i počeo graditi velike zgrade. Postigao sam odlične poslove i obogatio sam se.

Odmah sam angažirao najbolje računovodstvene agencija i danas ću vam pokazati koliko sam ja bogat. Enormno sam bogat, vrlo. Time se ponosim.”- rekao je Trump, a zatim pokazao izvješće koje pokazuje da će ove godine njegovo bogatstvo premašiti 10 milijardi američkih dolara.

Trump je objasnio da je Kina daleko naprednija zemlja i da SAD uskoro više neće biti sposobna da radi bilo gdje u svijetu. Pričao je o trilionskim dugovima koje SAD ima naspram Kine i Japana, te govorio koliko su kineske tvrtke konkurentnije, a kineski političari pametniji od američkih.

“Ja ne mrzim Kinu. Ja surađujem s Kinezima. Prije neki dan sam Kinezu prodao stan vrijedan 50 milijuna dolara. Kako mogu mrziti Kineze? Ja samo kažem da nas Kina uništava, ali zato što su njihovi političari pametniji i časniji.”- objasnio je Trump.

Biznismen je kritizirao i činjenicu da Amerika u obrazovanje ulaže najviše novca po glavi stanovnika na svijetu, a da je ista ta Amerika 25. na rang listi kvalitete obrazovanja.

“Neke zemlje trećeg svijeta su bolje od nas. To je sramota.”- Kaže Trump.

On je na početku svog govora istaknuo da je američki BDP ispod nule, a da to nikad nigdje u svijetu nije zabilježeno.

“Za to nikad nitko prije nije čuo, to ne postoji. Uvijek je iznad nule. Ali, u Americi je danas ispod nule.”- Začuđeno je i ljutito rekao Trump.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vestinet.rs, pravda.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,