Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni » 10 najmisterioznijih tajnih dru┼ítava

10 najmisterioznijih tajnih društava

tajni-kultoviMnogo je misterija oko nas. Svi smo svjesni njihovog postojanja, ali ne mo┼żemo objasniti njihovo porijeklo, niti svrhu

Predstavljamo vam listu deset tajnih dru┼ítava ─Źije su aktivnosti obavijene velom tajne, pi┼íe toptenz.net

Blackwater: Ovo ─Źak i nije tajno dru┼ítvo, ve─ç vi┼íe privatna vojska. Zapravo, u pitanju je korporativna vojska koju pla─ça javnost, ali koja djeluje u privatne svrhe. Oni nude pla─çeni─Źke usluge, uklju─Źuju─çi pje┼íadiju, mornaricu i policiju bilo kome tko im plati.

Po┼íto oni nisu vladina organizacija, ─Źesto ih zovu da rje┼íavaju rasprave koje su suvi┼íe tajne da bi se umije┼íala javnost, kao ┼íto je recimo bila kontrola pre┼żivjelih nakon uragana Katrine.

Red lubanje i kostiju (The Order of the Skull & Bones): U pitanju je dru┼ítvo posve─çeno manipulaciji sljede─çe generacije mo─çne elite. Oni prihva─çaju me─Ĺu svoje ─Źlanove samo one koji se prezivaju Rockefeller, Vanderbilt i Bush.

Masoni (The Freemasons): ─îlanovi ovog bratstva ne smiju pozivaju nove ─Źlanove niti dopustiti da netko sazna za njihovo tajno rukovanje, ┼íifre i ─Źudne rituale koje izvode.

Rosenkreuzeri (Rosicrucians): Ovu misti─Źnu kr┼í─çansku dru┼żinu je osnovala skupina od 8 lije─Źnika, alkemi─Źara i mudraca jo┼í u 15. stolje─çu, kako bi prona┼íli i uni┼ítili izvjesni prsten.

┼áalu na stranu … Oni su zapravo posvetili svoje ┼żivote kako pru┼żili besplatnu zdravstvenu njegu svima kojima je ona potrebna i biraju nasljednika koji ─çe ih zamijeniti kad god jedan od njih umre.

Red templara istoka (Ordo Templis Orientis): Red templara istoka je u stvari izdanak masona koji je prošao kroz radikalne promjene kada je okultni mag, poznat kao Velika zvijer, Alister Crowley, preuzeo vodstvo nad ovim redom.


Hermeti─Źki red Zlatne zore (Hermetic Order of The Golden Dawn): U pitanju je jo┼í jedna okultna skupina koja je nastala iz masonske i rosenkreuzerske tradicije, ali s mnogo ve─çim naglaskom na ritualnu magiju poput bacanja ─Źini, astrologije, astralne projekcije, kristalnih kugli i napitaka. Mladi Alister Crowley je bio jedan od najpoznatijih ─Źlanova ovog reda prije nego ┼íto je nastavio dalje.

Vitezovi templari (The Knights Templar): Osnovani su prije skoro tisu─çu godina kao neka vrsta kontrole nad doseljenicima koji su dolazili u svetu zemlju, a na po─Źetku su se zvali Siroti podanici Krista. Na njihovom grbu su se nalazila dva viteza na jednom konju, ┼íto simbolizira siroma┼ítvo tog reda.

Iluminati (The Illuminati): Ovo je jedno od dru┼ítava o ─Źijem se postojanju ┼ípekulira otkada su se pojavili, ali to je samo znak vi┼íe da oni zaista postoje i upravljaju Novim svjetskim poretkom.

Opus Dei (Opus Dei): Opus Dei je organizacija u sklopu katoli─Źke crkve koja krije ne┼íto va┼żno i koja smatra da je bolja od svih drugih kr┼í─çana. Smatra se da oni strogo nagla┼íavaju vjerovanje da je obi─Źan ┼żivot put ka svetosti.

Crna ruka (The Black Hand): Ovo tajno vojno dru┼ítvo na Balkanu je oformljeno 1911. godine s ciljem osloba─Ĺanja Srba od austrougarske vladavine.

Njihov plan je bio da ubiju vojvodu Franca Ferdinanda koji je bio nasljednik austrijskog trona, pretpostavljaju─çi da ─çe to pokrenuti rat izme─Ĺu Austrije i Srbije. Prva dva atentata s eksplozivom u automobilu nisu ozlijedila vojvodu i njegovu ┼żenu, ali tre─çi put vojvoda se nije izvukao.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
(webtribune.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,