Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » RUSIJA: Pokrećemo istragu da li su Amerikanci zaista sleteli na Mjesec

RUSIJA: Pokrećemo istragu da li su Amerikanci zaista sleteli na Mjesec

sletanje-na-mjesecSve napetiji odnosi između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije mogli bi se naći pred novim izazovom: ispitivanjem Rusije da li su Amerikanci sletjeli na Mjesec

Utjecajni američki list izvještava da je Vladimir Markin, glasnogovornik Istražne komisije ruske vlade, u ruskom dnevniku “Izvestia” u utorak poručio da bi takva istraga mogla rezultirati novim uvidima u povijesna putovanja u svemir.

I prema navodima Moskovskog Timesa, Markin bi podržao istragu koja bi se bavila nestankom originalnih snimaka s posljednjeg slijetanja na Mjesec 1969. godine, kao i gdje se nalazi kamenje donijeto sa Zemljinog prirodnog satelita tijekom nekoliko misija, prenosi Washington Post.

Ne tvrdimo da nisu letjeli (do Mjeseca) i napravili film o tome. Ali, svi znanstveni, ili možda kulturni, artefakti su dio ostavštine ljudske vrste i njihov nestanak je zajednički gubitak. Istraga će pokazati što se dogodilo – istakao je Markin.

Međutim, Markinove riječi najvjerojatnije neće zabrinuti NASA-ine dužnosnike.

Još 2009. godine, predstavnici Američke agencije za istraživanje svemira priznali su da je zbog mjera štednje obrisano 200.000 snimaka (obratite pozornost na “mjere štednje”), među kojima su bili i izvorni video-zapisi prvog slijetanja na Mjesec.

NASA je, ipak, uspjela doći do kopija snimaka slijetanja zahvaljujući izvorima poput arhive stanice CBS News. Sa druge strane, NASA je isticala da su tlo i kamen s Mjeseca jedinstveni.

Razlikuju se od bilo čega na Zemlji u toliko različitih aspekata – naglasio je 2001. godine David McKay, jedan od čelnika NASA-inog ogranka “Johnsonov svemirski centar”, gdje se skladišti najveći dio materijala pribavljenog na misijama. No na kraju se ipak postavlja pitanje, zašto Amerikanci nisu sletjeli ponovo na mjesec u zadnjih 50 godina?

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 

 
(tportal.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,