Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tajna kineske medicine: Snizite visoki krvni tlak bez lijekova za samo 5 minuta!

Tajna kineske medicine: Snizite visoki krvni tlak bez lijekova za samo 5 minuta!

krvni-tlakPovišen krvni tlak je bolest modernog doba povezana s povećanim stresom, manjkom sna, prehranom i načinom života …

Gotovo svaki čovjek se ponekad nađe u situaciji da mu je tlak povišen.

Pod utjecajem stresa ili pak prekomjerne tjelesne aktivnosti mišići se naprežu, a krvne žile sužavaju stvarajući pritisak. Znate li što u tim trenucima učiniti da regulirate tlak? Mišiće je potrebno što hitnije opustiti. Ali, pitanje je kako to učiniti.

Lu Hunsen, liječnik nogometnog kluba “Spartak”, obznanio je tajnu kineske medicine s kojom se tlak može regulirati za svega pet minuta i to bez lijekova. Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva.

Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti.

I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih točaka pomaže ozdravljenju.

U ovom slučaju se radi o 2 točke.

Točka broj jedan

Ovo čak nije ni točka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimjetnim pokretom ruke od gore na dole, jedva dodirujući vrhovima prstiju. Ponovite 10 puta sa jedne strane, pa preći na drugu, isto 10 puta.

Točka broj dva

Ova točka se nalazi na dijelu lica u razini ušne resice na udaljenosti pola centimetra od uha u pravcu prema nosu. Ovu točku treba masirati vrhovima prstiju po 1 minutu s obje strane lica. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu točku.

Poslije ovog jednostavnog tretmana krvni tlak bi se trebao vratiti u normalu.
 
(web-tribune.com,youtube/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,