Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC » Svjetski prevrat – Dolar je umro: Nova svjetska rezervna valuta se pojavljuje 20. listopada 2015. godine

Svjetski prevrat – Dolar je umro: Nova svjetska rezervna valuta se pojavljuje 20. listopada 2015. godine

juan-dolar-kinaAgenciju Xinhua: “─îini se da je kona─Źno do┼ílo vrijeme da zbunjeni svijet krene u pravcu deamerikanizacije”

O─Źekuje se da ─çe Me─Ĺunarodni monetarni fond objaviti novu rezervnu valutu koja ─çe biti alternativa ameri─Źkom dolaru.

Uloga dolara kao primarne svjetske rezervne valute ide u korist Amerikancima, ─Źije su kamate niske.

Druge dr┼żave kupuju dug Riznice SAD ne zbog ulaganja, ve─ç zato ┼íto su sredstva u dolarima najbolja za ─Źuvanje vanjskih rezervi.

Me─Ĺutim, od 20. listopada ove godine, o─Źekuje se da ─çe MMF najaviti rezervnu valutu koja ─çe biti alternativa ameri─Źkom dolaru i koja ─çe razmjestiti na stotine milijardi dolara diljem svijeta doslovno preko no─çi.

S Kinom na ─Źelu ekonomskog poretka, juan juri┼ía da postane alternativa ameri─Źkom dolaru, koji predstavlja dominantnu globalnu rezervnu valutu jo┼í od Breton Woods konferencije 1944. godine.

Kina trenutno predstavlja oko 11% globalnog BDP-a, više od 10% svjetske trgovine i skoro 9% ukupnih inozemnih izravnih ulaganja.

Kako je rekao Liu Chang za kinesku slu┼żbenu novinsku agenciju Xinhua: “─îini se da je kona─Źno do┼ílo vrijeme da zbunjeni svijet krene u pravcu deamerikanizacije”.
 
Prvih 24 sata od kolapsa dolara – *stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,