Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, NOVAC » Svjetski prevrat – Dolar je umro: Nova svjetska rezervna valuta se pojavljuje 20. listopada 2015. godine

Svjetski prevrat – Dolar je umro: Nova svjetska rezervna valuta se pojavljuje 20. listopada 2015. godine

juan-dolar-kinaAgenciju Xinhua: “Čini se da je konačno došlo vrijeme da zbunjeni svijet krene u pravcu deamerikanizacije”

Očekuje se da će Međunarodni monetarni fond objaviti novu rezervnu valutu koja će biti alternativa američkom dolaru.

Uloga dolara kao primarne svjetske rezervne valute ide u korist Amerikancima, čije su kamate niske.

Druge države kupuju dug Riznice SAD ne zbog ulaganja, već zato što su sredstva u dolarima najbolja za čuvanje vanjskih rezervi.

Međutim, od 20. listopada ove godine, očekuje se da će MMF najaviti rezervnu valutu koja će biti alternativa američkom dolaru i koja će razmjestiti na stotine milijardi dolara diljem svijeta doslovno preko noći.

S Kinom na čelu ekonomskog poretka, juan juriša da postane alternativa američkom dolaru, koji predstavlja dominantnu globalnu rezervnu valutu još od Breton Woods konferencije 1944. godine.

Kina trenutno predstavlja oko 11% globalnog BDP-a, više od 10% svjetske trgovine i skoro 9% ukupnih inozemnih izravnih ulaganja.

Kako je rekao Liu Chang za kinesku službenu novinsku agenciju Xinhua: “Čini se da je konačno došlo vrijeme da zbunjeni svijet krene u pravcu deamerikanizacije”.
 
Prvih 24 sata od kolapsa dolara – *stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: Featured, NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,