Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DOKAZ: Evo kako kanabis ubija stanice raka – VIDEO

DOKAZ: Evo kako kanabis ubija stanice raka – VIDEO

marihuana-kanabis-konoplja-THCSigurno ste na više mjesta čitali o terapeutskom djelovanju kanabisa i njegovoj sposobnosti da izliječi rak. Pojavio se snimak na kojem se vidi kako THC ubija stanice raka, ne dovodeći pritom zdrave stanice

Paul Armentano, analitičar Nacionalne organizacije za reformiranje zakona o marihuani (NORML), navodi da kanabinoidi daju nadu svima onima koji boluju od raka.

Prvi navodi o tome su se pojavili 1974. godine, ali tek sada su se mediji počeli interesirati za ovu temu.

U članku Washington Post-a iz 1974. godine piše:

“THC je usporio rast stanica raka pluća, raka dojke i virusne leukemije kod laboratorijskih miševa, produživši njihove živote za 36%”.

U vrijeme kada je taj članak objavljen, naslovi su bili puni skandala s Nixonom i aferom Watergate, pa je ta vijest ostala u zapećku.

Časopis Nacionalnog instituta za rak je 1975. godine objavio sličan članak, ali ni on nije dospio u žižu javnosti. Za vrijeme tog istraživanja su identificirane 3 primarne komponente kanabisa, Delta 9 THC, Delta 8 THC i kanabinol (CBN).

Sve ove komponente dokazano sprječavaju rast specifičnih tumora u plućima.

“Ispitivanje na životinjama koje su 10 dana zaredom tretirane s delta-9-THC je pokazalo da je već prvi dan nakon ubacivanja tumora rast tumora usporen. Slično je bilo i kod miševa koji su 20 dana zaredom tretirani s delta-8-THC i CBN”.

Vlast već godinama stoje iza tvrdnje da kanabis nema medicinsku vrijednost. Kanabis trenutno spada u kontrolirane tvari prvog reda, zajedno s LSD-om, heroinom i ecstasyjem.

Smatra se da ove droge izazivaju ovisnost i da nemaju nikakav medicinski učinak.

Međutim, interesantno je da vlada SAD ima patent za medicinsku primjenu ove biljke.

Što vi mislite? Da li bi marihuana trebala ostati ilegalna?
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(preveo:mag.Alfred Bošković/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,