Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » Celer uništava 86% stanica raka pluća

Celer uništava 86% stanica raka pluća

celerMnoge namirnice imaju više pozitivnih zdravstvenih učinaka, dok se druge ističu kao čudo za borbu protiv bolesti, kao na primjer celer

Za celer je otkriveno da je ekstremno učinkovit u uništavanju stanica raka jajnika, gušterače, prostate, dojke, jetre i pluća. Zapravo, u nedavnoj studiji, celer je uništio čak 86% stanica raka u plućima (in vitro).

Što čini celer tako jako antikancerogenim? Ova nutritivna, niskokalorična hrana izgleda skromno.

Uglavnom se sastoji od vode, ali pored što smiruje živčani sustav, pomaže pri probavi, smanjuje upale i snižava krvni tlak, celer također sadrži i antikancerogeni spoj po imenu apigenin, koji je prilično učinkovit u uzrokovanju apoptoze (samoubojstvo stanica) kod brojnih vrsta stanica raka.

Istraživači u Kini su otkrili da konzumiranje samo dvije stabljike celera oko 2-3 puta tjedno može smanjiti rizik od raka pluća za nevjerojatnih 60%.

Još uvijek nije razjašnjeno da li apigenin djeluje sam ili zajedno s nekim drugim spojem u celeru.

U drugoj studiji je otkriven fokus na širi utjecaj unosa voća i povrća i utjecaj na rak:

“Posebno visok unos kineskog kupusa, vlasca, mrkve i celera, suprotno je proporcionalan s rakom pluća neovisno od toga je li osoba pušač ili nepušač”.

Nadalje, žene koje jedu namirnice s velikim količinama apigenin imaju manje šanse za formiranje raka dojke za 19%, a raka jajnika za 20%.

Studija je pokazala da apigenin djeluje i na smrtonosne, brzorastuće tumore inhibirajući rast stanica i suzbijajuće izražavanje gena koji je povezna s rastom raka.

Također, krvne žile koje napajaju stanice raka, smanjeni su i ne mogu dovesti nutrijente tumoru.

Apigenin radi tako što smanjuje mogućnost rasta tumora smanjujući vaskularni endotel i sprječavajući dotok glukoze – smanjujući tako ciklus formiranja stanica raka na minimalnu mjeru.

Vaskularni endotel stvaraju proteine ​​koji stimuliraju formiranje novih krvnih žila, ali taj protein potiče i rast tumora.

Na temelju ovako obećavajućih rezultata, imate razlog više uključiti celer u svoju prehranu i prehranu svih koje volite.

Samo se držite organskog celera, ili najbolje, uzgojte vlastiti celer!
 

 
(naturalnews.com/uredio i preveo:nsp)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,