Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Najčuvanija tajna Vatikana: Tko je bio papa Ivan VIII

Najčuvanija tajna Vatikana: Tko je bio papa Ivan VIII

vatikan-arhiva-ivanPapa Ivan VIII možda bi ostao u drugačijem sjećanju da određeni kroničari iz srednjeg vijeka nisu naveli da je papa Ivan VIII bio jedinstveni papa

Da li zaista moguće da se žena uspjela se progurati kroz redove rimokatoličke crkve i postala papa?

Prvi navodi o tome da je papa u stvari papesa pojavili su se na stranama knjige “De Septem donis Spiritu Sancti” (Sedam darova Svetog duha) iz 13. stoljeća, koju je napisao Francuz iz Dominikanskog reda po imenu Stefan od Burbona.

Kako on navodi, papesa je vladala od početka 12. stoljeća pa sve do trenutka kada se počela porađati prilikom službe. Cinična masa je na taj čin gledala kao na bogohulnu herezu i izvela je izvan Rima i kamenovala je.

Prema legendi, papske službe više ne koriste ulicu u kojoj je ona kamenovana, a svaki papa mora proći kroz određeni pregled prilikom kojeg sjedi na posebnoj stolici s rupom na sredini.

Kada se izvrši ovaj pregled i kada se utvrdi da je sve u redu, inspektor glasno izjavi “Duos habet et bene pendentes” (Ima dva i lijepo vise).

Druge verzije iste knjige su malo drugačije od originala.

U nekima piše da je neimenovana žena umrla prilikom poroda i da je sahranjena na istom mjestu gdje je umrla. U drugim verzijama piše da je papesa vladala od 855. godine i da je njezina vladavina trajala od nekoliko dana do nekoliko godina.

Na jednom mjestu je čak napisana čitava njena biografija:

Jovana Angelika, Engleskinja rođena u njemačkom gradu Mainz. Nakon što se zaljubila u benediktanskog svećenika, prerušila se u muškarca i otišla je s njim u Atenu.

Tamo je naučila latinski i grčki. Predstavivši se kao monah, preuzela je ime Ivan Anglikus i preselila se u Rim. Angelika je posjedovala mnoge talente i ubrzo je postala papinski notar. Nedugo zatim, postala je kardinal. Pošto je posjedovala izuzetne vještine i sposobnosti, pokazala se kao idealan kandidat za novog papu.

Ipak, njena sudbina možda ipak nije bila tako surova. U nekim knjigama se navodi da papesa Jovana nije bila ubijena zbog svoje hereze već je zatvorena na nekoliko godina kao kaznu za to što je učinila.

Njezin sin je porastao i postao biskup Ostije, sahranivši svoju majku u katedrali kada je umrla.

Rimokatolička crkva je oduvijek negirala ove navode i tvrdila da se ništa slično nikada nije dogodilo.

Ozbiljni analitičari tvrde da se u Vatikanu zna prava istina i da je originalna knjiga o dokazima da je Papa Ivan VIII bio žena krije u najčuvanijim sefovima.
 
(webtribune.rs/uredio:nsp)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , ,