Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ČEGA SE CIJEPLJENI BOJE AKO CJEPIVO DJELUJE? Krenuo “Lov na vještice”: U Zagrebu već ispisuju necijepljenu djecu iz vrtića

ČEGA SE CIJEPLJENI BOJE AKO CJEPIVO DJELUJE? Krenuo “Lov na vještice”: U Zagrebu već ispisuju necijepljenu djecu iz vrtića

cijepljenje-vrtic-zakon-vladaEpidemija ospica je bilo i prije, ali nikada se ovakav fašizam prema ljudima slobodne volje, nije provodio. Zašto su opsice tako opasne, ili se zapravo iza ovog “lova na vještice” krije pad profita farmaceutskih kompanija koje provode Orvellovsku državu. Čega se boji država ako je 90% djece cijepljeno protiv ospica? Možda se boje toga da cjepivo protiv ospica zapravo ne funkcionira?

Iako su dosad neki vrtići roditeljima progledali kroz prste prilikom upisa njihove djece u slučaju kad nisu bila cijepljena, čini se kako će se tome stati na kraj. Tome je doprinijela i epidemija ospica koja vlada Hrvatskom još od prosinca, iako je prvotno krenula iz Zagreba gdje ima najviše oboljelih, proširila se i na ostatak zemlje pa ih je sad oko 160 zaraženih.

KAKO SE ZAŠTITITI: Država vas ne može prisiliti da odajete vrtiću podatke o cijepljenju svoje djece (pričitati!)

Kao što je pisano prije dva tjedna već pisao, HZJZ je poslao dopis svim vrtićima u Hrvatskoj sa zamolbom da hitno provjere cijepni status (MRP) djece koje borave u vrtiću i o tome ih izvijeste. U mailu su naglasili kako je potrebno kontaktirati roditelje necijepljene djece kako bi doznali zbog čega to nisu do sada učinili i hitno ih uputiti njihovim pedijatrima da ih cijepe ili im izdaju potvrdu zbog čega cijepljenje nije provedeno.

Sad smo pak odlučili provjeriti stanje u dječjim vrtićima i doznali kako je situacija šarolika. U nekim vrtićima vlada gotovo 100 postotna procijepljenost dok u drugima ne, a neke ravnateljice imaju i velikih problema prilikom upisa kad roditelji uporno odbijaju cijepiti dijete, a nastoje ga upisati u vrtić.

“Roditelji zbog svog stava dovode u opasnost svu djecu”

Nevenka Baksa, ravnateljica zagrebačkog Dječjeg vrtića Tratinčice za Index je rekla da su primili dopis iz HZJZ-a i podsjetili roditelje. Dodaje kako im se neki roditelji ipak ne odazivaju pa su im napisali da se ta provjera procijepljenosti provodi svake god i do kraja svibnja im dali još jedan rok da se jave i donesu potvrde o cijepljenosti.

“Za svu djecu čiji roditelji nisu predočili traženu dokumentaciju bez medicinske potvrde mi ćemo na redovnoj sjednici upravnog vijeća predložiti da se ona ispišu. Obaveza roditelja je predočiti svaku dokumentaciju koja je bitna za sigurnost i zdravlje djeteta za vrijeme trajanja programa u vrtiću. Roditelj koji to ne poštuje time dovodi u opasnost zdravlje djece i odraslih zbog svog uvjerenja ili stava. Javne ustanove ne mogu biti poligon za takvo promišljanje. Postoji zakon koji je jasan i temeljem ugovora i Pravilnika o upisu imamo argumentaciju za ispis djece”, rekla je Nevenka Baksa.

Dodaje i kako bi takvo što htjeli izbjeći, istaknuvši kako se nada da će razum prevladati.

Dodala je i kako roditelje već mjesecima zovu budući da u ustanovi imaju preko 560 djece. Objasnila je i kako su upisana djeca uglavnom obavila prvo cijepljenje, ali se poslije dodaje, dogodi da roditelj ne cijepi djecu.

“Neprocijepljenu djecu ne primamo u vrtić”

Ravnateljica ustanove Dječji vrtić Ivane Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda, Zorana Butorac za Index je pak rekla kako je u njihovom vrtiću što se tiče procijepljenosti izvrsna situacija.

“Roditelji se odazivaju našem pozivu, djeca redovito idu na cijepljenje i zasad nemamo slučaj gdje je roditelj odbio cijepiti svoje dijete tako da se još nismo suočili s problemom da li ispisati neko dijete ili ne”, kratko je ustvrdila ravnateljica iz Slavonskog Broda.

Situacija je dobra i u Varaždinu. Jasenka Husnjak, ravnateljica DV Varaždin rekla je kako je naputkom Ministarstva zdravlja od prije dvije godine jasno rečeno da neprocjepljena djeca ne mogu biti upisana u vrtić.

“Nismo imali ispisa jer imamo isključivo procijepljenu djecu. Isto tako nismo imali nijedan slučaj ospica. Inače ako nam na upis dođe necijepljeno dijete tad moramo i pedijatra i roditelja obavijestiti da dijete ne može biti upisano ako se ne cijepi”, rekla je Jasenka Husnjak.

“Moramo vidjeti što ćemo s djecom koja nisu cijepljena”

Ravnateljica ustanove Dječji vrtići Dubrovnik Boja Milan Mustać rekla je da oni za novoupisanu djecu traže karton procijepljenosti.

“Istina je da dio roditelja nije cijepio svoju djecu, no što ćemo napraviti s njima još se nismo dogovorili pa ćemo vidjeti, no u svakom slučaju imamo više procijepljene djece i nismo imali pojavu ospica”, rekla je ona.

Ravnateljica ustanove Dječji vrtići Pula, Mariza Kovačević rekla je kako se strogo drže Pravilnika i ne upisuje necijepljenu djecu.

“U samo 3 slučaja smo imali da jednim dijelom djeca nisu primila cjepivo iz medicinskih razloga razloga. Kod nas je apsolutna procijepljenost. Doduše prilikom upisa smo imali velikih problema. Dosta je roditelja dovelo djecu koja nisu cijepljena, no mi smo ih odmah prilikom upisa odbili i tako nisu mogli upisati djecu sve dok se ne cijepe”, rekla je Mariza Kovačević.

EKSKLUZIVNO! Nedavno cijepljena djeca su prijetnja javnom zdravlju: Dokazi pokazuju da cjepivo širi bolesti i uzrokuje epidemije 

OBAVEZNO!
http://www.peticija24.com/peticija_za_ukidanje_obaveznog_cijepljenja_u_hrvatskoj 
 

 
 
(index,youtube.com/uredio:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=20734"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,