Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » SUPROTNOST ZAPADNOM STILU ŽIVOTA: Čovjek star 256 godina otkrio tajnu svoje dugovječnosti!

SUPROTNOST ZAPADNOM STILU ŽIVOTA: Čovjek star 256 godina otkrio tajnu svoje dugovječnosti!

Li-Ching-YuenUpoznajte čovjeka pod imenom Li Ching Yuen, koji je živio fantastitčnih 256 godina! Ovdje nije u pitanju mit niti izmišljena priča

Kako se navodi u članku New York Times-a iz 1930. godine, Wo Chung-Chi, profesor sa Chengdu sveučilišta, otkrio je bilješke Imperijalne kineske vlade iz 1827. godine u kojima ona čestita Li Ching Yuen-u njegov 150. rođendan, a zatim i dokument iz 1877. u kojem mu čestitaju 200. rođendan.

Li Ching Yuen je najpoznatiji po tome što je doživio izuzetnu duboku starost, odnosno navodima da je doživio 197 ili čak 256 godina, što ga čini daleko dugovječnijim od Jeanne Calment, koja se službeno smatra najstarijom živućom osobom ikada.

Dopisnik New York Times-a je 1928. godine napisao kako su mnogi starci iz Lijevog susjedstva rekli da su njihovi djedovi poznavali Li-a kad su bili dječaci, a da je Li u to vrijeme bio odrastao čovjek.

Priča se da je Li Ching Yuen započeo svoju karijeru sa 10 godina, sakupljajući biljke iz planinskih predjela, pri čemu je otkrio da one potpomažu dugovječnost.

On je skoro 40 godina preživljavao na prehrani koja je uključivala hrastovu sjajnicu (ling-chi gljiva), goji bobice, divlji ginseng, He Shou Wu (Fallopia Multiflora), Gota Kola (azijska Centela) i vino od riže. On se 1749. godine, kada je imao 71 godinu, pridružio se kineskoj vojsci postavši učitelj borilačkih vještina. Kažu da su Li-a veoma voljeli u njegovoj zajednici, da se oženio 23 puta i imao preko 200 djece.

Prema općeprihvaćenim pričama u njegovoj provinciji, Li je rano naučio čitati i pisati i već sa 10 godina je putovao u Kansu, Šansi, Tibet, Anam, Sijam i Mancur u potrazi za ljekovitim biljem. On se time bavio prvih stotinu godina, a onda je počeo prodavati biljke koje su ubrali drugi. On je prodavao bilje koje je koristio za svoju prehranu i rižino vino.

Prema riječima jednog od Li-evih učenika, Li se jednom prilikom susreo s čovjekom starim 500 godina, koji ga je naučio Qigong vježbama i dao mu preporuke za prehranu koje su mu pomogle da produži svoj život.

Jesu li Qigong vježbe i prehrana bogata ljekovitim biljem najveća tajna dugovječnosti? Teško je otkriti, obzirom da nas Zapad uči da se starenje može “pobijediti” visokofrekventnim infracrvenim uređajima i najboljim lijekovima.

Li-a su upitali koja je njegova tajna. On je prosto odgovorio:

“Utišajte srce, sjedite kao kornjača, hodajte živahno kao golub i spavajte kao pas”.

Li je tvrdio da su unutarnji mir i smirenost uma u kombinaciji s tehnikama disanja tajne nevjerojatne dugovječnosti. Očigledno, njegova prehrana je također igrala veliku ulogu.

Uz prosječan život u zapadnom svijetu od oko 70-85 godina, pomisao da bi netko mogao živjeti i preko 100 godina čini se pomalo čudna, a kamoli preko 200 godina. Zašto ne vjerujemo da bi netko mogao živjeti tako dugo?

Moramo uzeti u obzir da postoje ljudi koji ne vode naporan život, ne moraju se nerviraju zbog dugova, ne udišu zagađeni gradski zrak i redovito vježbaju. Ne jedu prerađene šećere, brašno niti bilo koju hranu koja na sebi ima pesticide.

Oni ne jedu masno meso, slastice pune šećera i genetski modificiranu hranu. Ne koriste antibiotike. Ne konzumiraju alkohol i ne puše duhan. Pored toga što ne jedu brzu hranu, oni često konzumiraju superhranu i biljke koje pozitivno djeluju na naše organe i imunološki sustav.

Oni također provode vrijeme u prirodi uvježbavajući tehnike disanja i meditirajući, poboljšavajući time svoje mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje.

Da i mi radimo sve te stvari, život dulji od 100 godina bi vjerojatno bio normalna pojava. Ako bismo tretirali svoje tijelo kako treba, tko zna koliko bismo dugo živjeli.
 

 
(webtribune.rs,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,