Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » PETICIJA PREHRAMBENE INDUSTRIJE: Neurotoksin Aspartam kao skriveni i neoznačeni aditiv u mliječnim proizvodima

PETICIJA PREHRAMBENE INDUSTRIJE: Neurotoksin Aspartam kao skriveni i neoznačeni aditiv u mliječnim proizvodima

aspartam-mlijeko FDA Hrvatska DukatVi vjerojatno već znate da je FDA (Američka Administracija za hranu i lijekove) objavila rat sirovom mlijeku, pa čak i pomogla u financiranju i koordiniraju vladinih oružanih racija protiv poljoprivrednika koji proizvode sirovo mlijeko i distributera istog.

Da, to je suludo. Ovakva vrsta tiranije je jedinstvena u SAD-u, a nije ni provedena niti u Kini, Sjevernoj Koreji ili na Kubi. Samo u SAD-u su farmeri sirovog mlijeka tretirani kao teroristi.

No, sada situacija postaje još više luđa nego što se moglo zamisliti: Internacionalna Asocijacija za Mliječne Proizvode (IDFA) i Nacionalna federacija proizvođača mlijeka (NMPF) su podnijeli peticiju FDA tražeći da FDA promijeni “definiciju” mlijeka i da potajno uključuje kemijska sladila poput aspartama i sukraloze.

Važno je napomenuti da niti jedan od ovih dodataka ne moraju biti navedeni na etiketi. Oni će jednostavno biti podmetnuti pod definiciju “mlijeka”, tako da kada tvrtka navodi “mlijeko” na etiketi, on automatski uključuje i aspartam ili sukralozu. A ako pokušavate izbjeći aspartam, nećete moći to učiniti, jer to neće biti navedeno na etiketi.

I to je ne samo za mlijeko već i za: jogurt, vrhnje, kiselo vrhnje, razne vrste mliječnih krema – ukupno 17 proizvoda, koji su navedeni u zahtjevu prema FDA.

Kod peticije stoji:

IDFA i NMPF su zatražili predložene izmjene i dopune standarda identiteta mlijeka kako bi se omogućilo dodavanju svojstvenih aromatskih sastojaka koji se koriste u mlijeku (npr., čokoladna aroma koja se dodaje u mlijeko) koji bi bili zaslađeni sa sigurnim i prikladnim zaslađivačem – uključujući i ne-nutritivna sladila poput aspartama.

To je sve učinjeno kako bi se “spasila djeca”, rečeno nam je, jer korištenje aspartama u mliječnim proizvodima smanjuje kalorije.

Industrija mlijeka posebno traži da se sakrije aspartam od potrošača

Zapanjujuće, mliječna industrija se bavi sa ekstremnom licemjernom logikom i zapravo tvrdi da bi aspartam trebao biti skriven od strane potrošača ne navodeći ga na etiketi. Evo što peticija kaže:

IDFA-i NMPF tvrde da popis sastojaka kao što je “smanjeni kalorijski sastav” nije privlačan djeci, te ih treba uvjeriti da potrošači mogu lakše identificirati ukupnu hranjivu vrijednost mliječnih proizvoda koji su začinjena s ne-nutritivnim sladilima, ako se naljepnice ne uključuju kao potraživanja. Nadalje, podnositelji zahtjeva tvrde da potrošači ne prepoznaju mlijeko – uključujući i mlijeko sa okusima – da nužno sadrže šećer. Prema tome, podnositelji zahtjeva navode da mlijeko s okusom sa ne-nutritivnim sladilima treba biti označeno kao mlijeko bez sladila, tako da potrošači mogu “lakše identificirati njegovu ukupnu hranjivu vrijednost.”

Drugim riječima, skrivajući aspartam od strane potrošača ne uvrstivši ga na deklaraciju o sastavu, zapravo pomažu potrošačima, prema IDFA i NMPF!

Oooo da, potrošače je najbolje držati u neznanju. Ako ova logika miriše na istu vrstu u koju je upletena obmana koju prakticirati i Monsanto, to je zato što je identična: “što manje potrošači znaju, to nam više pomažu” – prema logici koju promovira industrija. I to je za djecu previše, jer djeca se također najbolje poslužuju ako se drže pod otrovnim aspartamom.


dukat-mlijeko-zeroPotrošači su uvijek bili u mraku što se tiče ružičaste sluzi, mesnog ljepila, rBGH i GMO-a i ostalim sastojcima koji se stavljaju u njihovu hranu. A sada, ako IDFA dobiije svoj ​​način, moći ćete piti hormonima kontaminirano mlijeko od krava zatrovanih antibioticima hranjenih genetski modificiranim usjevima i koje sadrži skriveni kancerogeni neurotoksin aspartam. I nećete imati pravo znati bilo što od sastojaka u hrani koju jedete!

FDA potvrđuje taj status “tajne” aspartama, rekavši: “Ako se standard identiteta mlijeka mijenja prema zahtjevu podnositelja peticije, proizvođači mlijeka bi mogli koristiti ne-nutritivna sladila u mlijeku sa okusom bez da se navode u deklaraciji.”

To je znak da prestanete piti obrađeno mlijeko i mliječne proizvode uopće

Tu se nalazi još veća priča nego samo da se industrija nada da će dobiti odobrenje FDA za tajno stavljanje aspartama u mliječne proizvode, ne navodeći aspartam na etiketi.

Veće pitanje je ovo: Ako industrija gura i pokušava sakriti aspartam u svojim proizvodima, što drugo još skriva?

Postoje puno prljavih malih tajni u mliječnoj industriji, naravno, i to čak nije tajna iza zatvorenih vrata koja potiče da FDA uništi konkurenciju proizvođača sirovog mlijeka.

Jedini racionalni odgovor na sve ovo je da se zaustavi kupnja i konzumiranje prerađenih mliječnih proizvoda, na neko razdoblje!

Ja pijem bademovo mlijeko, a ne gnojem-ispunjeno pasterizirano kravlje mlijeko.

Tu je i filozofski stav: Ne kupujte proizvode od industrije koja stalno laže o svemu.

Mliječna industrija je poput mafije.

Oni aktivno nastoje uništiti konkurenciju, držati u neznanju potrošače i monopolizirati tržište. Oni vode vrlo varljive oglase sa smiješnim tvrdnjama poput “pijenje mlijeka pomaže da izgubite težinu” i ostale gluposti.

Mliječnih industrija SAD je ogrezla u obmani, na svakoj razini, a sada žele da i vaša djeca piju aspartam koji je potajno je uklopljen u proizvod.

Pitate se da li aspartama i umjetnih zaslađivača ima u hrvatskim mliječnim proizvodima?! To nećete saznati tako lako, barem još neko vrijeme. Prestanite piti mlijeko. Zaustavite financijsku potporu hrani koju proizvodi mafija.

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(preveo: mag. spec. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,