Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NAPOKON RAZOTKRIVENO: GM kukuruz je jedno veliko otrovno nutritivno ni┼íta

NAPOKON RAZOTKRIVENO: GM kukuruz je jedno veliko otrovno nutritivno ništa

usporedba-kukuruza-i-GMO-radnici-MonsantoPogledajte ovu sliku iznad naslova i, zapitajte se: Ako poljoprivednici trebaju biti ovako obu─Źeni kada kontroliraju urod usjeva GM kukuruza, kada on, od ovog trenutka na slici, postoji siguran za ljudsku upotrebu u na┼íem tanjuru?

Moms Across America, dobile su nedavno izve┼ítaj usporedne analize GMO i obi─Źnog kukuruza, sa rezultatima koji suÔÇŽ pa, prili─Źno upozoravaju─çi. Naime, koli─Źina formaldehida i glifosata u GMO kukuruzu je visoko toksi─Źna i veoma opasna za ljudsko zdravlje, a GM kukuruz je bukvalno o─Źi┼í─çen od svojih vrijednih nutritivnih sadr┼żaja, ┼íto u zna─Źajnoj mjeri mijenja cijelu sliku ove ┼żitarice u tradicionalnom prepoznavanju njenih svojstava.

Studiju provedenu tokom prošle godine, pod imenom The Corn Comparison Report, dostavila je organizacija Profit Pro, a objavila grupacija Moms Across America, grupa posvećena podizanju svijesti o opasnostima GMO.

Usporedna analiza kukuruza detaljno prikazuje nutritivne nedostatke GM kukuruza uspore─Ĺuju─çi ga sa obi─Źnim, organskim kukuruzom. Izvje┼ítaj otkriva visok nivo glifosata u GM kukuruzu, kao i to─Źne koli─Źine vitalnih nutritijenata koji su bukvalno isisani iz genetski modificiranog kukuruza.

GMO kukuruz: jedno veliko nutritivno NIŠTA

Na uporednom uzorku GMO i tradicionalnog kukuruza u te┼żinama od oko 27 kg (oko 60 lb), utvr─Ĺeno je da:

Pravi kukuruz ima ─Źak 7 puta vi┼íe mangana od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima ─Źak 437 puta vi┼íe kalcija┬áod genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima ─Źak 56 puta vi┼íe magnezija┬áod genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima ─Źak 16 puta vi┼íe kalija┬áod genetski modificiranog.

┬áusporedba-kukuruza-i-GMO1 ppm (part per million) = 0.998859┬ámiligrama (crveno u tablici ozna─Źeni ┼ítetni sastojci, otrovi)

Ako pogledate ovaj tekst u kojem je kratko opisano kako i za┼íto kukuruz ─Źuva na┼íe srce, onda ─çete shvatiti da u GM kukuruzu nema niti jednog nutritivno vrijednog elementa koji bi opravdao tradicionalno zdravu ulogu kukuruza u na┼íoj prehrani.

U kukuruzu se nalaze dobre masti i dobra ulja, fitosteroli koji reguliraju krvni pritisak i ─Źine da na┼íe srce bude jako i zdravo. Kukuruz sadr┼żi i ┼żeljezo, bakar, mangan, fosfor, magnezij ali i vitamin E. Uz ovakvu kombinaciju minerala i vitamina i vlakana, kukuruz se nalazi na na visokom mjestu liste namirnica koje preveniraju rak debelog creva.

Formaldehid i glifosat

Koli─Źina formaldehida prona─Ĺena u GM kukuruzu je zna─Źajno velika (crvenim slovima u gornjoj tablici).

Formaldehid je svrstan u otrove i ne smije se dodavati hrani, ali se u nekim namirnicama (na primjer, u ribi) mo┼że na─çi prirodno, u manjim koli─Źinama. Iako prema WHO kancerogeni efekat formaldehida uno┼íenjem preko hrane nije utvr─Ĺen, primjera radi, u na┼íoj zemlji, prema propisima dozvoljena koli─Źina formaldehida u vodi je┬á0,5 mikrograma/l. Neke studije su pokazale da je 0.97 mg formaldehida otrovno za ┼żivotinje i da ─çe one, osjete li ga, odbiti jesti hranu koja ga sadr┼żi.

Glifosat, otrovni herbicid, pokazao je u nekim testovima provedenim u EU, da uzrokuje ozbiljno o┼íte─çenje jetre kod ┼żivotinja ─Źak i u koli─Źinama od 0.0001 mg u vodi.

Jedno novije istra┼żivanje dokazalo je da glifosat uzrokuje autizam, Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest.

Monsanto, glavni proizvo─Ĺa─Ź i distributer ovog herbicida, reklamirao je svoj patentirani proizvod pod nazivom Round Up (na na┼íem tr┼żi┼ítu se nalazi herbicid pod nazivom Total) kao biorazgradiv i ne┼ítetan za biljku, zemlju i cijeli ekolo┼íki sustav, ali je na sudu izgubio protiv onih koji su utvrdili da sve to nije to─Źno, i zabranjeno mu je da se la┼żno reklamira.

Ovo je još jedna studija o štetnosti i nutritivnoj manjkavosti genetski modificiranih organizama, koju su mainstream mediji ignorirali ili zataškali.

GMO je rat za profit i svjetski monopol nad proizvodnjom hrane, ne sredstvo za rješavanje gladi u svijetu.

 

 
(mooshema.com, youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,