Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NAPOKON RAZOTKRIVENO: GM kukuruz je jedno veliko otrovno nutritivno ništa

NAPOKON RAZOTKRIVENO: GM kukuruz je jedno veliko otrovno nutritivno ništa

usporedba-kukuruza-i-GMO-radnici-MonsantoPogledajte ovu sliku iznad naslova i, zapitajte se: Ako poljoprivednici trebaju biti ovako obučeni kada kontroliraju urod usjeva GM kukuruza, kada on, od ovog trenutka na slici, postoji siguran za ljudsku upotrebu u našem tanjuru?

Moms Across America, dobile su nedavno izveštaj usporedne analize GMO i običnog kukuruza, sa rezultatima koji su… pa, prilično upozoravajući. Naime, količina formaldehida i glifosata u GMO kukuruzu je visoko toksična i veoma opasna za ljudsko zdravlje, a GM kukuruz je bukvalno očišćen od svojih vrijednih nutritivnih sadržaja, što u značajnoj mjeri mijenja cijelu sliku ove žitarice u tradicionalnom prepoznavanju njenih svojstava.

Studiju provedenu tokom prošle godine, pod imenom The Corn Comparison Report, dostavila je organizacija Profit Pro, a objavila grupacija Moms Across America, grupa posvećena podizanju svijesti o opasnostima GMO.

Usporedna analiza kukuruza detaljno prikazuje nutritivne nedostatke GM kukuruza uspoređujući ga sa običnim, organskim kukuruzom. Izvještaj otkriva visok nivo glifosata u GM kukuruzu, kao i točne količine vitalnih nutritijenata koji su bukvalno isisani iz genetski modificiranog kukuruza.

GMO kukuruz: jedno veliko nutritivno NIŠTA

Na uporednom uzorku GMO i tradicionalnog kukuruza u težinama od oko 27 kg (oko 60 lb), utvrđeno je da:

Pravi kukuruz ima čak 7 puta više mangana od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima čak 437 puta više kalcija od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima čak 56 puta više magnezija od genetski modificiranog.

Pravi kukuruz ima čak 16 puta više kalija od genetski modificiranog.

 usporedba-kukuruza-i-GMO1 ppm (part per million) = 0.998859 miligrama (crveno u tablici označeni štetni sastojci, otrovi)

Ako pogledate ovaj tekst u kojem je kratko opisano kako i zašto kukuruz čuva naše srce, onda ćete shvatiti da u GM kukuruzu nema niti jednog nutritivno vrijednog elementa koji bi opravdao tradicionalno zdravu ulogu kukuruza u našoj prehrani.

U kukuruzu se nalaze dobre masti i dobra ulja, fitosteroli koji reguliraju krvni pritisak i čine da naše srce bude jako i zdravo. Kukuruz sadrži i željezo, bakar, mangan, fosfor, magnezij ali i vitamin E. Uz ovakvu kombinaciju minerala i vitamina i vlakana, kukuruz se nalazi na na visokom mjestu liste namirnica koje preveniraju rak debelog creva.

Formaldehid i glifosat

Količina formaldehida pronađena u GM kukuruzu je značajno velika (crvenim slovima u gornjoj tablici).

Formaldehid je svrstan u otrove i ne smije se dodavati hrani, ali se u nekim namirnicama (na primjer, u ribi) može naći prirodno, u manjim količinama. Iako prema WHO kancerogeni efekat formaldehida unošenjem preko hrane nije utvrđen, primjera radi, u našoj zemlji, prema propisima dozvoljena količina formaldehida u vodi je 0,5 mikrograma/l. Neke studije su pokazale da je 0.97 mg formaldehida otrovno za životinje i da će one, osjete li ga, odbiti jesti hranu koja ga sadrži.

Glifosat, otrovni herbicid, pokazao je u nekim testovima provedenim u EU, da uzrokuje ozbiljno oštećenje jetre kod životinja čak i u količinama od 0.0001 mg u vodi.

Jedno novije istraživanje dokazalo je da glifosat uzrokuje autizam, Parkinsonovu i Alzheimerovu bolest.

Monsanto, glavni proizvođač i distributer ovog herbicida, reklamirao je svoj patentirani proizvod pod nazivom Round Up (na našem tržištu se nalazi herbicid pod nazivom Total) kao biorazgradiv i neštetan za biljku, zemlju i cijeli ekološki sustav, ali je na sudu izgubio protiv onih koji su utvrdili da sve to nije točno, i zabranjeno mu je da se lažno reklamira.

Ovo je još jedna studija o štetnosti i nutritivnoj manjkavosti genetski modificiranih organizama, koju su mainstream mediji ignorirali ili zataškali.

GMO je rat za profit i svjetski monopol nad proizvodnjom hrane, ne sredstvo za rješavanje gladi u svijetu.

 

 
(mooshema.com, youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,