Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA » AGENT ORANGE: Monsanto i Dow uz pomo─ç CIA-e vra─çaju ovu stra┼ínu vijetnamsku kemikaliju

AGENT ORANGE: Monsanto i Dow uz pomoć CIA-e vraćaju ovu strašnu vijetnamsku kemikaliju

agent orange tumor rakBilo da ste svjesni toga ili ne, va┼ía hrana, zrak i voda su bojno polje na kojem se vodi titanska borba izme─Ĺu multinacionalnih biotehnolo┼íkih korporacija Monsanto i Dow AgroScience. Kao rezultat toga, va┼íe zdravlje i okoli┼í (i to svih budu─çih generacija) su u dubokoj opasnosti od nepopravljive ┼ítete.

U 50-tim i 60-tim godinana, CIA je upravljala svijetom – i danas jo┼í uvijek to radi. U ovom izvje┼ítaju vidimo kako se CIA povezala u partnerski odnos sa kompanijama Dow i Monsanto da bi pokrili jugoisto─Źnu Aziju slojem kemikalije – Agent Orange (Agens Naran─Ĺasti) – otrov koji sadr┼żi dioksin, koji je ba─Źen sa neba u tonama, na vijetnamski narod.

Dow AgroSciences (podru┼żnica Dow Chemicals) je nedavno obznanio njihov razvoj genetski modificiranog kukuruza, soje i pamuka koji su metaboli─Źki otporni na herbicid 2,4-Dichlorophenoxyacetic kiselina (2,4-D), jedan od glavnih sastojaka Agent Orange kemikalije kojom su Amerikanci zapra┼íivali u Vijetnamskom ratu, i od koje je nemalo vojnika koje je do┼ílo nazad doma oboljelo od raka i smrtno stradalo. ┼áto to zna─Źi za na┼íu budu─çnost je da, ako je odobren za uporabu na nepreglednim regijama u na┼íoj zemlji ─çe uskoro biti zapra┼íivan s kemikalijom koja je povezana s vi┼íe od 400.000 uro─Ĺenih mana u Vijetnamu.

Agent-orange mrtve deformirane bebe

Rezultat Agent Orange-a, mrtve i deformirane bebe !

Kako smo završili ovdje?


Povijest se ponavlja pred na┼íim o─Źima. Dow Chemicals i Monsanto, pridru┼żile su se u proizvedenji Agent Orange-a koji je bio za uporabu u Vijetnamu, a obje kompanije su zloglasne u svezi ┼ítetnih zdravstvenih u─Źinaka povezanih s izlaganjem tom agensu.

Niti jedna od ovih korporacija nije nau─Źila iz svojih pogre┼íaka, uglavnom zato ┼íto je ameri─Źka vlada odbacila rizik od kori┼ítenja kemijskih tvari i stoga ih za┼íti─çuje od skupne pravne i financijske borbe.

No, taj nedostatak krivnje sada je postavio uvjete za ponovno pro┼żivljavanje u┼żasa sustavne izlo┼żenosti herbicida, samo ovaj put na ameri─Źkom tlu, s odabirom Monsanta u obliku glifosat-a (tako─Ĺer spoj koji uzrokuje defekte kod novoro─Ĺen─Źadi), i Dow Chemical koji se dr┼żi svoje stare kemikalije..

Dvije korporacije su sada razapete u vrućoj borbi za prevlast, šta slijedi dalje ?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Featured, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,