Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » 27 Stvari koje Svaki Prepper Treba Nositi Tijekom Putovanja

27 Stvari koje Svaki Prepper Treba Nositi Tijekom Putovanja

lista preppers putovanjeOvo je doba godine kada obitelji putuju u posjet prijateljima i rodbini na blizinu ili daleko. Kada idemo na putovanje, lako je baciti hrpu stvari u ogromnu torbu, dodatnu hranu i odjeću u prtljažnik automobila, ali što ako putujete avionom?

Ne samo da imate one neugodne i dosadne granične težine za prtljagu s kojim se morate baviti, već ćete također imati temeljiti nadzor i skeniranje od strane očiju TSA službe koje morate izbjeći. Možete li zamisliti što bi se moglo dogoditi ako se pojavite na aerodromu potpuno opskrbljeni opremom za preživaljavanje?

Ja sam samo malo duhovit, ali ovih dana, nikada ne možete biti previše sigurni što će se dogoditi ako se netko odluči za vas označi prepper-om ( preživljavač, pripremač, čovjek koji se priprema za situacije katastrofe se u Americi može označiti kao terorist).

Bez obzira na Transportno Sigurnosnu Agenciju, danas bih želio podijeliti s vama podsjetnik stvari, bez obzira gdje idete, što bi trebali uključiti u osnovnu preppers listu stvari koje ćete nositi ili u vašoj prtljagi koja će prolaziti provjere na aerodromima, tako da bez obzira na išta, biti ćete spremni da se suočite sa “neravninama” tijekom svog putovanja.

Ovdje se nalazi popis, bez određenog reda, popis predmeta pripravnosti za odmor i putovanje koje bi mogli ponijeti na vaš sljedeći izlet.

Stvari koje svaki prepper treba ponijeti na putovanje

1. Mudar putnik ne nosi samo putovnicu, već i fotokopiju putovnice, kao i skeniranu verziju na vašem laptopu, CD-u ili USB memoriji.

2. Vaše zdravstveno osiguranje ili Zdravstvenu iskaznicu.

3. Vašu vozačku dozvolu, dokaz o osiguranju.

4. Dvije kreditne kartice (u slučaju da jedna izgubljena ili ukradena), zajedno s servisnim brojevima službe za  korisnike, pohranjeni negdje duboko u vašem novčaniku.

5. Popis hitnih kontakata, uključujući telefonske brojeve i e-mail adrese.

6. Telefonske kartice za pozive na velike udaljenosti kartice za pozive kada ne postoji mobilni telefon ili nema mreže ili kada će pozivi biti preskupi zbog roaming troškova.

7. Nekoliko praznih čekova plus nešto novaca u lokalnoj valuti zemlje u koju putujete(ako ste na putovanju izvan zemlje).

8. Prepisani lijekovi razvrstani u dnevne pakete, najmanje tri dana više od broja dana koje planirate biti odsutni.

9. Komplet prve pomoći koji uključuje zavoje, lijekove protiv bolova, instant tople obloge, antibiotike, antibiotsku mast, sredstva za anti-proljev i sve ostalo što se obično koristi.

10. Sredstvo za odbijanje kukaca i krema za sunčanje.

11. Proteinske ili energetske pločice.

12. Maramice za putovanje i putnička veličine role toaletnog papira (biti ćete iznenađeni koliko često to “bitno” će doći pri ruci.)

13. Ručno sredstvo za dezinfekciju i maramice za dezinfekciju.

14. Mini, LED bljeskalicu i eventualno LED prednja svjetla, također.

15. Džepni nož ili švicarski nož.

16. Kemijski svjetlosni štapići.

17. Zviždaljka.

18. Padobransko uže – u obliku narukvicu, privjeska ili u obliku ručke za nož, radi lakše prenosivnosti.

19. Tablete za pročišćavanje vode za osiguranje pitke vode, ako su zalihe na odredištu ugrožene.

20. Mala rola ljepljive trake i neke elastične vrpce.

21. Deke za hitne slučajeve.

22. Džepni pončo za svakog člana vaše skupine.

23. Dvosmjerni radio koji uključuju onaj koji hvata NOAA vremenska i hitna upozorenja.

24. Baterije (ili punjive baterije plus punjač baterija).

25. Punjač mobitela ili USB kabel koji se koristi kao kabel za punjenje.

26. Ključne lozinke za pristup e-računima i online financijskim podacima.

27. Tiskane naljepnice s kućnom adresom, kućnim brojem i e-mail adresa. Stavite jedan ili više od tih naljepnica u svaku torbu koja će možda biti pregledana.

Zaključna riječ

Nema ništa osobito na tom popisu, ustvari to je prilično običan i zemaljski, te nedvojbeno uključuje stvari koje rutinski pakirate na svakom putovanju, naravno. Ipak, ako postoji samo jedna stavka koju ste previdjeli – i trebate tu stavku -  biti ćete sretni da ga imate i da vam je od pomoći u nekoj stisci ili neprilici, kako bi vaš put bio sigurniji.

I samo za kraj? Ja pakiram sve ove stvari i puno više kad putujem.

Mogu proći bez nekoliko pari cipela, ali ne bez mojih stvari sa spiska. Nikad ne znate.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,