Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Rekordna stopa autizma u SAD-u je povezana s fruktoznim kukuruznim sirupom !

Rekordna stopa autizma u SAD-u je povezana s fruktoznim kukuruznim sirupom !

hfcs fruktoza sirupNova studija objavljena u časopisu Clinical Epigenetika otkriva da standardna ​​zapadna prehrana (SAD) i razni otrovni čimbenici okoliša igraju definitivnu i sinergističku ulogu u razvoju autizma (NaturalNews)

Prema studiji, visoko-fruktozni kukuruzni sirup (HFCS), živa u cjepivima i poljoprivredni pesticidi su među mnogim kofaktorima koji pridonose nastanku autističkog spektra poremećaja, od kojih svi zaslužuju više pažnje od zdravstvenih vlasti nego što trenutno dobivaju.

Renee Dufault iz Zdravstvenog Istraživačkog Instituta (FIHRI) i njegovi kolege, istražili su kako različite namirnice i čimbenici okoliša utječu na neurorazvoj djece, a posebno kako ti čimbenici spriječavaju sposobnost tijela da eliminira bolesti uzrokovane od strane toksina i teških metala koji dolaze iz okoliša. Poznat pod nazivom “makroepigenetika”, ovaj sveobuhvatni pristup istraživanju bolesti pruža jedinstven uvid u to kako ljudsko tijelo reagira na više ulaza negativnih čimbenika, iz prehrane, okoliša, i genetike.

Ono što je tim istraživača otkrio je da visoko-fruktozni kukuruzni sirup HFCS, na primjer, koji je visoko prerađeni kemijski zaslađivač, koji se koristi u mnogim procesima proizvodnje hrane i pića (Coca-Cola, sirupi za sok, itd…), iscrpljuje tijelesne prirodne minerale cinka. I cink, naravno, je odgovoran je za čišćenje tijela od teških metala poput žive, arsena i kadmija, kao i aluminija i drugih toksina za koje se zna da ometaju pravilan razvoj mozga.

“Da bi se bolje analizirali eksploziju autizma, važno je da razmislite o tome kako nezdrava prehrana ometa sposobnost tijela da eliminira toksične kemikalije, i na kraju naš rizik za razvoj dugoročnih zdravstvenih problema poput autizma”, rekao je dr. David Walling, koautor studije i liječnik na Institutu za poljoprivredu i trgovinsku politiku (IATP).

Kompletnu studiju možete pogledati na sljedećem linku:
http://www.clinicalepigeneticsjournal.com

Kečap, gazirana pića, juice sokovi, kruh, krekeri, keksi, i mnogi drugi prerađeni prehrambeni artikli su nakrcani s HFCS-om, i te stvari su glavna osnova u mnogim dječjim prehranama, uključujući jela koja se poslužuju u školi. Pa nije ni čudo da se dječja tijela ispunjavaju živom i drugim toksinima povezanim uz autizam, i sve to pogoršavaju neurološki štetna cjepiva, od kojih neka još uvijek sadrže živu, koje većina od te djece dobiva tijekom svog ranog djetinjstva i razvojnih godina.

Osim utjecaja na razinu cinka, HFCS je osobito također pokazao da iscrpljuje tijelo od kalcija i drugih važnih vitamina i minerala. Bez tih i drugih ključnih hranjivih tvari, tijelo nije u stanju učinkovito se štititi od bezbrojnih otrova kojima smo izloženi svaki dan, koji su rezidue pesticida i koji nalaze u konvencionalnim proizvodima, na primjer, kemikalija – retardant plamena koja je pronađena u posteljinu i odjeći.

“Umjesto da su neovisni od izvora rizika, faktori poput prehrane i izloženost otrovnim kemikalijama su kumulativni  i sinergistički i takvi imaju potencijal narušiti normalan razvoj”, dodao je dr. Richard Deth, još jedan koautor istraživanja i profesor farmakologije na Sveučilištu Northwestern u blizini Chicago-a.

“Ovi epigenetski učinci mogu se prenositi sa generaciju na generaciju. Kao što stope autizma nastavljaju uspon, nužno je uključiti ovu novu epigenetičku perspektivu u strategiji prevencije, dijagnostike i liječenja.”

Nedavno istraživanje je također istaknulo umjetno sladilo aspartam i druga hrana bazirane na metanol-proizvodnji i povezanost sa čimbenicima okoliša kao uzrocima autizma (http://www.naturalnews.com/035606_methanol_aspartame_toxicity.html ). I sve veći raspored cijepljenja u djetinjstvu  je također izravno povezan s značajnim porastom stope autizma tijekom godina, čak i kad se koriste cjepiva koji ne sadrže živu  ( http://www.naturalnews.com/035452_autism_vaccinations_children.html).

Roditelji žele proaktivno zaštititi zdravlje svoje djece pomažući im kako bi se izbjegao HFCS (visoko fruktozni kukuruzni sirup) i svi proizvodi koji ga sadrže, te djecu naučiti jesti i uživati ​​u organskoj i prirodnoj hrani, proizvodima bez pesticida i drugoj cjelovitoj hrani. Prehrana djece “superhranom” bogatom vitaminima i mineralima, i nadopunjavanje njhove prehrane s namirinicama za jačanje mozga kao što su omega-3 masne kiseline, spirulina, i probiotici, će zaštiti djecu od kontinuiranih napada prehrambenih i ekoloških toksina koji su stalno u ratu s njihovim mozgom.
 

 

 
 
(preveo:mr.Alfred Bošković/uredoi:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=8369"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,