Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » REALNOST: 53 posto svih mladih diplomanata u Americi su nezaposleni ili podzaposleni !

REALNOST: 53 posto svih mladih diplomanata u Americi su nezaposleni ili podzaposleni !

diplomanti fakultetAko ste na faksu upravo sada, vjerojatno ─çete ili biti nezaposleni ili raditi posao koji samo zahtijeva srednji stupanj obrazovanja, kada diplomirate.

Istina je da je ameri─Źko gospodarstvo nije ni blizu proizvodnje dovoljno radnih mjesta za horde novih College diplomanata koji ulaze u radnu snagu svake godine.

U 2011, 53 posto svih Amerikanaca sa stupnjem prvostupnika mla─Ĺe od 25 godina su nezaposleni ili podzaposleni. Milijuni na milijune mladih College diplomanata osje─çaju kao da ih je sustav potpuno iznevjerio.

Oni su naporno i te┼íko radili u ┼íkoli ─Źitav ┼żivot, oti┼íli su u ogromne iznose duga kako bi se dobili fakultetsko obrazovanje,za koje su im rekli da “moraju imati” kako bi dobili dobar posao, ali nakon diplome su otkrili da ima samo nekoliko dobrih radnih mjesta za velike valove College diplomanata koji su u┼íli u “stvarni svijet” za zapo┼íljavanje.

Diljem Amerike, Colledge studenti se mogu na─çi kao konobari, okreta─Źi pljeskavica i kao radnici iza kase u maloprodaji. Na┼żalost, slika zapo┼íljavanje u Americi ne idu─çi u dobiti zna─Źajno bolji u skorije vrijeme.

Diljem Sjedinjenih Dr┼żava, “radna mjesta srednje klase” zamjenjuju se “radnim mjestima niskih prihoda” i mladi diplomanti se povrije─Ĺeni ovom tranzicijom vi┼íe od gotovo bilo koga drugog.

Masivni broj mladih College diplomanata sada rade poslove koji ─Źak i ne zahtijevaju visok stupanj obrazovanja. Neke od statistika o mladim College diplomanatima su apsolutno zapanjuju─çe. Citiramo┬á nedavni CNBC ─Źlanak ….

U posljednjih godinu dana, vi┼íe je vjerojatno da ─çe te biti zaposleni kao konobar, konobarica, pomaga─Ź prodava─Źima hrane, nego kao in┼żenjeri, fizi─Źari, kemi─Źari i matemati─Źari zajedno (100.000 naspram 90.000). Vi┼íe je poslova u uredu koji se odnosi na poslove kao ┼íto je recepcionar ili slu┼żbenik za isplate, nego u svim IT stru─Źnim poslovima (163.000 u odnosu na 100.000).


Mo┼żete li zamisliti nekoga tko je stvarno te┼íko radio tijekom cijele sredne ┼íkole i fakulteta, i uvijek se zalagao za dobre ocjene, a zatim je zavr┼íio kao konobar u kafi─çu?

Na┼żalost, mnogi marljivi studenti Colledge-a ne mogu, ─Źini se, prona─çi pristojan posao, bez obzira koliko te┼íko oni poku┼íavali. Slijedi jedan primjer iz spomenutog CNBC ─Źlanka ….

“Ja uop─çe ne znam ┼íto da tra┼żim”, ka┼że Michael Bledsoe, koji je opisao mjesece neuspje┼ínog tra┼żenja posla, dok je slu┼żio klijente kavane u Seattle-u. 23-godi┼ínjak diplomirao je 2010. godine stupanj kreativnog pisanja.

U po─Źetku se nadao da ─çe njegov fakultetsko obrazovanje stvoriti prilike za posao, Bledsoe je stagnirao tri mjeseca prije nego je kona─Źno uzeo posao kao konobar u kafi─çu,i na ovoj poziciji je posljednje dvije godine.
U po─Źetku je slao tri ili ─Źetiri zamolbe na dan. No, rekao je Bledsoe, poslodavci preispituju njegov nedostatak iskustva ili prakti─Źne vrijednosti njegovog fakulteta. Sada ┼íalje ┼żivotopis┬á i molbu za posao jednom svaka dva tjedna ili tako nekako.

Ameri─Źko gospodarstvo se ne proizvodi dovoljno radnih mjesta za svakoga u ovom trenutku.

Glavni mediji nam ne ┼żele re─çi da nezaposlenost ide dolje, ali istina je da se postotak radno sposobnih Amerikanaca koji su zaposleni ne raste.
U o┼żujku 2010., 58,5 posto svih radno sposobnih Amerikanaca je imalo posao.
U o┼żujku 2012., 58,5 posto svih radno sposobnog Amerikanaca imalo posao.

Da li to zvu─Źi kao pobolj┼íanje? Naravno da ne.

Da li vam zvu─Źi kao da se to ve─ç doga─Ĺa u Hrvatskoj? Prosudite sami
 
─Źlanak u cjelini mo┼żete pro─Źitati OVDJE
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=8359"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,