Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » TOP 10 ŽITARICA u vašim trgovinama koje sadrže Monsanto GMO kukuruz

TOP 10 ŽITARICA u vašim trgovinama koje sadrže Monsanto GMO kukuruz

zitarice trgovina doručakDo sada, gotovo svatko zainteresiran za zdrav život je svjestan nedavnog istraživanja koje povezuje Monsanto GMO kukuruz sa rakom i povećanim rizikom prerane smrti u muškaraca i žena.

Vijesti istraživanja se širi poput požara diljem net-a, i podrška za Prijedlog 37 – koji nastoji obilježiti GMO u hrani – raste iz dana u dan.

No, mediji su još nisu objavili svakodnevne namirnice koje se prodaju u trgovinama i koje su napravljene sa Monsantovim genetski modificiranim kukuruzom (GM kukuruz). Koje namirnice najvjerojatnije sadržavaju Monsanto GM kukuruz? Za odgovor na ovo pitanje, posjetili smo lokalne trgovine u Austinu, Texas i kupili 10 žitarica za doručak napravljene s visokim razinama ne-organskog kukuruza.

Prema Centru za sigurnost hrane, 85% kukuruza uzgojenog u SAD-u je genetski modificirano. To znači da  žitarice bazirane na kukuruzu koje koriste ne-organski kukuruz imaju vrlo visoku vjerojatnost sadržavanja GM kukuruza.

Sljedeći popis predstavlja TOP 10 najpopularnijih žitarica za doručak koje su najizglednije da će sadržavati Monsanto genetski modificirani kukuruz. Niti jedna od tih žitarica nema natpis da je bez GMO, niti da je napravljena s organskim kukuruzom. Točan GMO sadržaj tih žitarica ostaje misterij upravo zato što ih proizvođači tih žitarica odbijaju označiti sa svojim GMO sadržajem. Ovaj nedostatak punog otkrivanja sastava od strane prehrambene industrije naglašava hitnu potrebu za označavanjem od strane zakona, tako da potrošači mogu napraviti informiranu odluku o tome šta će jesti.

Pravna napomena: Ni na koji način se možemo tvrditi da će ove žitarice  izazvati rast tumora u vašem tijelu ili da oni predstavljaju neposrednu opasnost za vaše zdravlje. Te studije još nisu učinjene na ljudima. GM kukuruz je eksperimentalni usjev s nepoznatim dugoročnim učincima na ljude.

Žitarice za doručak  napravljene s GM kukuruzom mogu ispasti da predstavljaju značajnu dugoročnu opasnost za ljudsko zdravlje, ali to još nije određeno. Ovaj članak je predstavljen u javnom interesu, odražavajući razuman oprez nad zajedničkim sastojkom hrane koju su Francuski i Ruski znanstvenici sada uvjerljivo povezali s rakom i preranom smrti u istraživanjima na štakorima.

Top 10 populatnih žitarica za doručak koje vjerojatno sadrže Monsanto GM kukuruz

Cocoa Puffs and Corn Chex
Cocoa Puffs Corn Chex

Frosted Flakes and Honey Graham Oh’s
Frosted Flakes Honey Graham Oh

Honey Nut Chex and Kashi Heart to Heart
Honey Nut Chex Kashi Heart to Heart

Kellogg’s Corn Flakes and Kellogg’s Corn Pops
Kellogg's Corn Flakes Kellogg's Corn Pops

Kix and Barbara’s Bakery Puffins Peanut Butter
Kix Barbara's Bakery Puffins Peanut Butter

Koje žitarice ne sadrže GMO? Nature’s Path žitarice

Postoji samo jedan brand žitarica za doručak koliko smo saznali da je 100% ne-GMO i 100% organski preko sveukupne cjelokupne linije proizvoda proizvođača. Ta tvrtka je Nature’s Path.

natural path Ako ste kupili žitarice za doručak,  i vi ne želite jesti Monsanto GM kukuruz, uvijek izaberite žitarice od Nature’s Path. Ovo je broj 1 najviše visoko pouzdana tvrtka za žitarice.

Mnoge “prirodne” robne marke koje se pojavljuju da su zdrave i prirodne zapravo nisu organske ili bez GMO. Na primjer, “Barbara’s Bakery” žitarice nisu organske. Iako su smještene na policama trgovina pored drugih organskih žitarica, one su zapravo od konvencionalnih usjeva koji se uzgajaju s pesticidima koji mogu uključivati ​​Monsanto proizvodnju.

Vi će te također primijetiti da većina žitarica koje najvjerojatnije sadržavaju GM kukuruz su – dječje žitarice !

Djeca u Americi su oni koji se najviše  hrane sa GMO. To predstavlja vrlo nemoralan eksperiment sa hranom koji  se provodi kroz cijelu generaciju, a dugoročni učinci prehrane GMO-om na ljude, jednostavno nisu poznati.

Ono što znamo je da su štakori hranjeni ovim istim Monsanto GM kukuruzom razvili šokantno velike tumore raka.

štakor GMO Monsanto

Rezultati hranjenja laboratorijskih štakora raznim tipovima GM kukuruza

Fotografija izdana od strane francuskog istraživačkog tima, pokazuje velike tumore raka kod štakora hranjenih  “cijeli život” od Monsanto GM kukuruza. Prema tom istraživanju, 70% žena je umrla prerano i pokazala značajnu štetu na njihovoj jetri, bubrezima i drugim organima.

Neke od ovih žitarica se nalaze i u hrvatskim trgovinama. Zato, dobro pazite što jedete !

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,