Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » NAJNOVIJA GMO ISTRAŽIVANJA: “Krajnji Rezultat Genetski Modificirane Hrane je SMRT”

NAJNOVIJA GMO ISTRAŽIVANJA: “Krajnji Rezultat Genetski Modificirane Hrane je SMRT”

neplodnost-gmo-hranaZajednički eksperiment u sklopu nekoliko instituta i znanstvenika otkrili su da hrčci hranjeni genetski modificiranom hranom proizvode potomke koji nisu u stanju proizvesti četvrtu generaciju potomaka.

Znanstvenik Aleksej Surov je opisao eksperiment gdje su promatrali ponašanje hrčaka, njihovo dobivanje na težini i natalitet u nekoliko generacija. Poslije rođenja druge generacije hrčaka, primijetili su sporije stope rasta i seksualne zrelosti. Sljedeća generacija je bila sterilna.

Tehnički, krajnji rezultat GMO bi bio kraj gladi u svijetu, jer ne bi bilo više ljudi.

Ruski znanstvenici nisu jedini koji su upozorili na zdravstvene učinke koje prouzrokuje genetički modificirana hrana. Ne zaboravimo na znanstvenike koji su bili otpušteni odmah nakon što su otkrili serije zdravstvenih bolesti ili simptoma na životinjama hraneći ih genetski modificiranom hranom.

Vjerujući u potencijal GM hrane, Ignacio Chapela i Arpad Pustai, eksperti za biljke koje su genetski modificirane, odlučili su provesti prvo neovisno istraživanje na životinjama koje se hrane genetski modificiranom hranom.

Istraživanja su pokazala simptome kao što su: usporen rast, oštećenje imunološkog sustava, krvarenje želuca, abnormalni i potencijalni kancerogeni rast stanica u crijevima, oštećenje krvnih zrnaca, izobličene stanične strukture u jetri, gušterači i testisima, promjena na ekspresiji gena i metabolizmu stanica, jetre, bubrega, djelomično atrofirana jetra, manje razvijeni organi, smanjeni probavni enzimi, visok šećer u krvi, upala pluća, povećana stopa smrtnosti i veći mortalitet potomstva.

Svijet promatra Monsanto i američku vlast kako promoviraju rast i kontinuiranu ekspanziju njihovog genetski modificiranog programa. Oni su patentirali svinje, losose i druge vrste i projektirali njihove gene da se proizvede potomstvo sa više mesa.

gmo-hrana-fluor-monsanto-eugenika75% posto prerađene hrane u svijetu sadrži neki oblik genetski modificiranih sastojaka. Da li smo spremni riskirati živote naše buduće djece i unučadi da bi otkrili da se ovi simptomi ne pokazuju samo na životinjama? Koja je vjerojatnost da ćemo iskusiti iste zdravstvene probleme na nama samima, dok budemo konzumirali još više genetski modificiranih organizama protiv naše volje?

Da li oni pokušavaju nahrane svijet ili žele kontrolirati populaciju tako što će reducirati brojnost čovječanstva? Monsanto i FDA mogu odgovoriti na ovo. A da li ćemo mi saznati odgovor?

Ruski znanstvenici su dokazali da genetski modificirani organizmi ubijaju sisavce, tako što životinje hraneći se genetski modificiranim namirnicama gube sposobnost za reprodukciju.

To su pokazali sljedećim eksperimentom:

U prvu skupinu nisu dodali ništa, hranili su ih namirnicama koju koriste na farmama, druga skupina je hranjena sojom koja nije sadržavala ništa od GM sastojaka (takve soje uveliko ima na Balkanu, samo ljudi to ne znaju), treća skupina je hranjena sa nekim od sadržaja GM organizama, a četvrta sa povećanom količinom GMO.

Pratili su njihovo ponašanje, dobivanje na težini i rađanje mladunaca. Izvorno, sve je išlo glatko. Međutim, primijetili su prilično ozbiljan simptom kada su izabrali nove parove od njihovih mladunaca i nastavili ih hranimo kao i ranije. Njihova stopa rasta je bila sporija i postigli su svoju seksualnu zrelost znatno kasnije.

Kada su dobili njihove mladunce, opet su formirali parove, sada treće generacije. Nisu uspjeli dobiti mladunce od parova koji su hranjeni genetski modificiranim namirnicama.

Dokazali su da su ovi parovi izgubili sposobnost da stvore vlastite mladunce, kaže dr. Aleksej Surov.

Samo prestanak korištenja ovih namirnica može dovesti i do prestanka svih ovih simptoma.

Shodno tome, znanstvenici sugeriraju izricanje zabrane za upotrebu genetski modificirane hrane, sve dok ne testiraju njihove sveobuhvatne sigurnosti.

Gmo-hranaRezultati ruskih znanstvenika poklapaju se s istraživanjima kolega iz Austrije i Francuske. Kada je francuski znanstvenik dokazao da je genetski modificiran kukuruz štetan za sisavce, Francuska je istog trenutka zabranila proizvodnju i prodaju.

Profesor Nils Skakebek, sa univerzita u Kopenhagenu, opisao je problem toliko važan kao i globalno zagrijavanje, upozorava da porast razine muškog steriliteta postao toliko ozbiljan. Neki idu još dalje.

Ako se ovako nastavi, muškarci su na putu da postanu potpuno neplodni u roku od nekoliko generacija.

Izvještaji tvrde da čak 1 na 5 zdravih muškaraca starosti od 18 do 25 godina proizvodi abnormalne količine sperme.

Samo 5% do 15% posto njihove sperme je dovoljno dobro da bude klasificirano kao “normalno” po pravilima Svjetske zdravstvene organizacije. Ovim dokazujemo da neplodnost nije samo ženski problem. I zaista, problem s muškom plodnošću u poteškoćama začeća kod parova je oko 40% posto.

Ali žene koje pokušavaju zatrudnjeti se susreću sa zapanjujućom tvrdnjom: da je osnovni problem muške plodnosti još u maternici i za to postoji sve više dokaza.

Čimbenici koji utječu na plod, između ostalog, prehrana s puno genetski modificiranog mesa tijekom trudnoće, što znači da konzumiraju hranu bogatu policikličnim aromatičnim ugljikovodicima (PAH) koje su potencijalno štetne kemikalije.

Pa onda je tu problem pretilosti žena tijekom trudnoće, žene izložene duhanskom dimu, pesticidima, prometnim isparavanjima, plastici, pa čak i soji, koja ima genetski modificirane organizme. Znanstvenici nalaze sve više dokaza da žena još u početku trudnoće, nosi mali muški fetus koji će biti sterilan.

Stručnjaci govore o tome da razvoj spermija u testisima počinje sa rastom ploda u maternici, a završava se u prvih šest mjeseci života.

Problem u ovom razdoblju je taj da beba dječak nikad neće biti u stanju da napravi svoju djecu.

Sjedeći doma dok traje anti-GMO prosvjed, zabijate sebi zadnji čavao u lijes…
 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,