Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA » LIBIJSKI SCENARIJ: Soros financira globalisti─Źki plan koji se sada odvija u Ukrajini

LIBIJSKI SCENARIJ: Soros financira globalisti─Źki plan koji se sada odvija u Ukrajini

george-soros-ukrajinaLibija je uni┼ítena od strane scenarija “red iz kaosa”. Sli─Źan scenario je upravo u tijeku u Ukrajini. Koja je budu─çnost Ukrajine? Ako stvari budu i┼íle svojim tokom, onda ─çe se ponoviti libijski scenarij ili jugoslavenski scenarij – kaos, paralizirano dru┼ítvo, glad i siroma┼ítvo…..

Vratimo se nazad u 2011. kada je “Stranka regija” bila upozorena da ako pro─Ĺe nezapa┼żeno, da ─çe globalisti─Źki financijer George Soros osloboditi “libijski scenarij” na Ukrajinu.

“─îak imam informaciju da je Soros izdvojio odre─Ĺena sredstva kako bi pripremio odre─Ĺenu skupinu mladih dje─Źaka ovdje u Ukrajini koji bi mogao pokrenuti sve postoje─çe projekte temeljene na primjeru sjeverne Afrike”, rekao je Aleksandr Yefremov , ─Źelnik Stranke regija, parlamentarne frakcije .

“Odre─Ĺena nasilna skupina mladi─ça,” “trenirani za rukovanje oru┼żjem”, huligani desnog sektora i povezane neofa┼íisti─Źke skupine, su navodno pod kontrolom u Kijevu od subote. Pripadnici “31. stotine”, oporbene skupina iz Lavova, re─Źeno je da kontroliraju zgradu parlamenta Ukrajine, izvje┼ítava New York Times, a predsjednik Viktor Janukovi─Ź je pobjegao iz glavnog grada. Prosvjednici su preuzeli kontrolu svojeg doma.

Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave i NATO su podr┼żavali pla─çenike u Libiji, koji su svrgnuli vladu i ubili njezinog vo─Ĺu, pukovnika Muammar al-Gaddafija. Libija je sada paralizirana frakcijskim, regionalnim, plemenskim i ideolo┼íkim podjelama, sudbinom sa kakvom se sada Ukrajina suo─Źava kao ┼íto su -┬á oplja─Źkane trgovine,┬á ispra┼żnjeni bankomati, i masovni egzodus iz glavnog grada prema gradovima Odessa, Simferopol i Kharkov, ukrajinski gradovi koji su uglavnom lojalni vladi i manje pogo─Ĺeni previranjima, prema RT.

Još od 2008. u zatvoru bivša premijerka, Julija Timošenko, je govorila o ulozi George Soros-a koju je igrao u ukrajinskoj politici i savjete koje je dao u svezi financijske krize.

“Podigle su se sumnje da je kroz takve savjete, George Soros mogao utjecati na stopu ukrajinske nacionalne valute u svojim ┼ípekulativnim interesima. Nekoliko visokih du┼żnosnika predsjednika Ju┼í─Źenka su izjavili da ┼żele pokrenuti istragu u svezi Sorosevim ukrajinskih aktivnosti, ali to se nije dogodilo” RT.com je izvijestio u 2011.


U 2010. Ukrajinska Slu┼żba Dr┼żavne Sigurnosti je po─Źela pra─çenje aktivnosti koje je Soros sponzorirao i financirao kroz Zakladu Vozrozdeniye (“Renesansa”) i njegove povezanosti s drugim nevladinim organizacijama koje djeluju u zemlji. Istraga nije proizvela djelotvorne rezultate.

U odgovoru na optu┼żbe koju j izjavio Aleksandr Yefremov, Zaklada Soros je izjavila “u posebnoj izjavi je objavila da su sva sredstva za ukrajinski program tro┼íe na razvoj otvorenog i demokratskog dru┼ítva te za pomo─ç ukrajinskim gra─Ĺanima, koji su patili od posljedica me─Ĺunarodne financijske krize.”

U sije─Źnju je objavljen cini─Źni poku┼íaj da Soros potkopa Ukrajinu i druge narode u Ruskoj Federaciji. Sorosev “Institut Otvoreno dru┼ítvo”, sada poznat kao Zaklada Otvoreno dru┼ítvo (OSF), radi na financiranju aktivisti─Źkih udruga u sredi┼ínjoj Europi i gradi i nastavlja rad na “Zakladi Ford”. Od ranih 1950-ih, CIA je koristila Zakladu Ford kao paravan za financiranje raznih operacija. Soros i nekolicina ameri─Źkih organizacija poput “National Endowment for Democracy” (Nacionalni Pokret za Demokraciju)┬á provodi destabilizaciju i svrgavanje vlade, zada─çe koje je prvobitno obavljala CIA.

Destabilizacija ukrajinske vlade je dio tijeka geostrate┼íkih poteza globalista koji potkopavaju bilo kakav izazov svojem hegemonisti─Źkom dizajnu. Libija pati kao rezultat onoga ┼íto se naziva planom “reda iz kaosa”. Sli─Źan plan u Ukrajini je sada u tijeku. Koja je budu─çnost Ukrajine? Ako stvari budu i┼íle svojim tijekom, onda ─çe se ponoviti libijski scenarij – kaos, paralizirano dru┼ítvo, glad i siroma┼ítvo…..sve u svemu “ameri─Źka demokaracija”.

 

 
 
izvor: iw.com / prenio i uredio: nsp, youtube.com
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=16845"] PRETHODNI ─îLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,