Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA » LIBIJSKI SCENARIJ: Soros financira globalistički plan koji se sada odvija u Ukrajini

LIBIJSKI SCENARIJ: Soros financira globalistički plan koji se sada odvija u Ukrajini

george-soros-ukrajinaLibija je uništena od strane scenarija “red iz kaosa”. Sličan scenario je upravo u tijeku u Ukrajini. Koja je budućnost Ukrajine? Ako stvari budu išle svojim tokom, onda će se ponoviti libijski scenarij ili jugoslavenski scenarij – kaos, paralizirano društvo, glad i siromaštvo…..

Vratimo se nazad u 2011. kada je “Stranka regija” bila upozorena da ako prođe nezapaženo, da će globalistički financijer George Soros osloboditi “libijski scenarij” na Ukrajinu.

“Čak imam informaciju da je Soros izdvojio određena sredstva kako bi pripremio određenu skupinu mladih dječaka ovdje u Ukrajini koji bi mogao pokrenuti sve postojeće projekte temeljene na primjeru sjeverne Afrike”, rekao je Aleksandr Yefremov , čelnik Stranke regija, parlamentarne frakcije .

“Određena nasilna skupina mladića,” “trenirani za rukovanje oružjem”, huligani desnog sektora i povezane neofašističke skupine, su navodno pod kontrolom u Kijevu od subote. Pripadnici “31. stotine”, oporbene skupina iz Lavova, rečeno je da kontroliraju zgradu parlamenta Ukrajine, izvještava New York Times, a predsjednik Viktor Janukovič je pobjegao iz glavnog grada. Prosvjednici su preuzeli kontrolu svojeg doma.

Sjedinjene Američke Države i NATO su podržavali plaćenike u Libiji, koji su svrgnuli vladu i ubili njezinog vođu, pukovnika Muammar al-Gaddafija. Libija je sada paralizirana frakcijskim, regionalnim, plemenskim i ideološkim podjelama, sudbinom sa kakvom se sada Ukrajina suočava kao što su -  opljačkane trgovine,  ispražnjeni bankomati, i masovni egzodus iz glavnog grada prema gradovima Odessa, Simferopol i Kharkov, ukrajinski gradovi koji su uglavnom lojalni vladi i manje pogođeni previranjima, prema RT.

Još od 2008. u zatvoru bivša premijerka, Julija Timošenko, je govorila o ulozi George Soros-a koju je igrao u ukrajinskoj politici i savjete koje je dao u svezi financijske krize.

“Podigle su se sumnje da je kroz takve savjete, George Soros mogao utjecati na stopu ukrajinske nacionalne valute u svojim špekulativnim interesima. Nekoliko visokih dužnosnika predsjednika Juščenka su izjavili da žele pokrenuti istragu u svezi Sorosevim ukrajinskih aktivnosti, ali to se nije dogodilo” RT.com je izvijestio u 2011.

U 2010. Ukrajinska Služba Državne Sigurnosti je počela praćenje aktivnosti koje je Soros sponzorirao i financirao kroz Zakladu Vozrozdeniye (“Renesansa”) i njegove povezanosti s drugim nevladinim organizacijama koje djeluju u zemlji. Istraga nije proizvela djelotvorne rezultate.

U odgovoru na optužbe koju j izjavio Aleksandr Yefremov, Zaklada Soros je izjavila “u posebnoj izjavi je objavila da su sva sredstva za ukrajinski program troše na razvoj otvorenog i demokratskog društva te za pomoć ukrajinskim građanima, koji su patili od posljedica međunarodne financijske krize.”

U siječnju je objavljen cinični pokušaj da Soros potkopa Ukrajinu i druge narode u Ruskoj Federaciji. Sorosev “Institut Otvoreno društvo”, sada poznat kao Zaklada Otvoreno društvo (OSF), radi na financiranju aktivističkih udruga u središnjoj Europi i gradi i nastavlja rad na “Zakladi Ford”. Od ranih 1950-ih, CIA je koristila Zakladu Ford kao paravan za financiranje raznih operacija. Soros i nekolicina američkih organizacija poput “National Endowment for Democracy” (Nacionalni Pokret za Demokraciju)  provodi destabilizaciju i svrgavanje vlade, zadaće koje je prvobitno obavljala CIA.

Destabilizacija ukrajinske vlade je dio tijeka geostrateških poteza globalista koji potkopavaju bilo kakav izazov svojem hegemonističkom dizajnu. Libija pati kao rezultat onoga što se naziva planom “reda iz kaosa”. Sličan plan u Ukrajini je sada u tijeku. Koja je budućnost Ukrajine? Ako stvari budu išle svojim tijekom, onda će se ponoviti libijski scenarij – kaos, paralizirano društvo, glad i siromaštvo…..sve u svemu “američka demokaracija”.

 

 
 
izvor: iw.com / prenio i uredio: nsp, youtube.com
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=16845"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA, SVIJET U RATU, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , ,