Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA » TOP 10 ┼ŻITARICA u va┼íim trgovinama koje sadr┼że Monsanto GMO kukuruz

TOP 10 ┼ŻITARICA u va┼íim trgovinama koje sadr┼że Monsanto GMO kukuruz

zitarice trgovina doru─ŹakDo sada, gotovo svatko zainteresiran za zdrav ┼żivot je svjestan nedavnog istra┼żivanja koje povezuje Monsanto GMO kukuruz sa rakom i pove─çanim rizikom prerane smrti u mu┼íkaraca i ┼żena.

Vijesti istra┼żivanja se ┼íiri poput po┼żara diljem net-a, i podr┼íka za Prijedlog 37 – koji nastoji obilje┼żiti GMO u hrani – raste iz dana u dan.

No, mediji su jo┼í nisu objavili svakodnevne namirnice koje se prodaju u trgovinama i koje su napravljene sa Monsantovim genetski modificiranim kukuruzom (GM kukuruz). Koje namirnice najvjerojatnije sadr┼żavaju Monsanto GM kukuruz? Za odgovor na ovo pitanje, posjetili smo lokalne trgovine u Austinu, Texas i kupili 10 ┼żitarica za doru─Źak napravljene s visokim razinama ne-organskog kukuruza.

Prema Centru za sigurnost hrane, 85% kukuruza uzgojenog u SAD-u je genetski modificirano. To zna─Źi da┬á ┼żitarice bazirane na kukuruzu koje koriste ne-organski kukuruz imaju vrlo visoku vjerojatnost sadr┼żavanja GM kukuruza.

Sljede─çi popis predstavlja TOP 10 najpopularnijih ┼żitarica za doru─Źak koje su najizglednije da ─çe sadr┼żavati Monsanto genetski modificirani kukuruz. Niti jedna od tih ┼żitarica nema natpis da je bez GMO, niti da je napravljena s organskim kukuruzom. To─Źan GMO sadr┼żaj tih ┼żitarica ostaje misterij upravo zato ┼íto ih proizvo─Ĺa─Źi tih ┼żitarica odbijaju ozna─Źiti sa svojim GMO sadr┼żajem. Ovaj nedostatak punog otkrivanja sastava od strane prehrambene industrije nagla┼íava hitnu potrebu za ozna─Źavanjem od strane zakona, tako da potro┼ía─Źi mogu napraviti informiranu odluku o tome ┼íta ─çe jesti.

Pravna napomena: Ni na koji na─Źin se mo┼żemo tvrditi da ─çe ove ┼żitarice┬á izazvati rast tumora u va┼íem tijelu ili da oni predstavljaju neposrednu opasnost za va┼íe zdravlje. Te studije jo┼í nisu u─Źinjene na ljudima. GM kukuruz je eksperimentalni usjev s nepoznatim dugoro─Źnim u─Źincima na ljude.

┼Żitarice za doru─Źak┬á napravljene s GM kukuruzom mogu ispasti da predstavljaju zna─Źajnu dugoro─Źnu opasnost za ljudsko zdravlje, ali to jo┼í nije odre─Ĺeno. Ovaj ─Źlanak je predstavljen u javnom interesu, odra┼żavaju─çi razuman oprez nad zajedni─Źkim sastojkom hrane koju su Francuski i Ruski znanstvenici sada uvjerljivo povezali s rakom i preranom smrti u istra┼żivanjima na ┼ítakorima.

Top 10 populatnih ┼żitarica za doru─Źak koje vjerojatno sadr┼że Monsanto GM kukuruz

Cocoa Puffs and Corn Chex
Cocoa Puffs Corn Chex

Frosted Flakes and Honey Graham Oh’s
Frosted Flakes Honey Graham Oh

Honey Nut Chex and Kashi Heart to Heart
Honey Nut Chex Kashi Heart to Heart


Kellogg’s Corn Flakes and Kellogg’s Corn Pops
Kellogg's Corn Flakes Kellogg's Corn Pops

Kix and Barbara’s Bakery Puffins Peanut Butter
Kix Barbara's Bakery Puffins Peanut Butter

Koje ┼żitarice ne sadr┼że GMO? Nature’s Path ┼żitarice

Postoji samo jedan brand ┼żitarica za doru─Źak koliko smo saznali da je 100% ne-GMO i 100% organski preko sveukupne cjelokupne linije proizvoda proizvo─Ĺa─Źa. Ta tvrtka je Nature’s Path.

natural path Ako ste kupili ┼żitarice za doru─Źak,┬á i vi ne ┼żelite jesti Monsanto GM kukuruz, uvijek izaberite ┼żitarice od Nature’s Path. Ovo je broj 1 najvi┼íe visoko pouzdana tvrtka za ┼żitarice.

Mnoge “prirodne” robne marke koje se pojavljuju da su zdrave i prirodne zapravo nisu organske ili bez GMO. Na primjer, “Barbara’s Bakery” ┼żitarice nisu organske. Iako su smje┼ítene na policama trgovina pored drugih organskih ┼żitarica, one su zapravo od konvencionalnih usjeva koji se uzgajaju s pesticidima koji mogu uklju─Źivati ÔÇőÔÇőMonsanto proizvodnju.

Vi ─çe te tako─Ĺer primijetiti da ve─çina ┼żitarica koje najvjerojatnije sadr┼żavaju GM kukuruz su – dje─Źje ┼żitarice !

Djeca u Americi su oni koji se najvi┼íe┬á hrane sa GMO. To predstavlja vrlo nemoralan eksperiment sa hranom koji┬á se provodi kroz cijelu generaciju, a dugoro─Źni u─Źinci prehrane GMO-om na ljude, jednostavno nisu poznati.

Ono što znamo je da su štakori hranjeni ovim istim Monsanto GM kukuruzom razvili šokantno velike tumore raka.

štakor GMO Monsanto

Rezultati hranjenja laboratorijskih štakora raznim tipovima GM kukuruza

Fotografija izdana od strane francuskog istra┼żiva─Źkog tima, pokazuje velike tumore raka kod ┼ítakora hranjenih┬á “cijeli ┼żivot” od Monsanto GM kukuruza. Prema tom istra┼żivanju, 70% ┼żena je umrla prerano i pokazala zna─Źajnu ┼ítetu na njihovoj jetri, bubrezima i drugim organima.

Neke od ovih ┼żitarica se nalaze i u hrvatskim trgovinama. Zato, dobro pazite ┼íto jedete !

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Novi Svjetski Poredak, UPOZORENJE HRANA !, VIJESTI IZ SVIJETA, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,