Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Jeste li znali da je Zika virus patentiran? Pogodite tko je vlasnik …

Jeste li znali da je Zika virus patentiran? Pogodite tko je vlasnik …

zika-virusSvjetska zdravstvena organizacija (WHO) nazvala je Zika virus globalnom zdravstvenom uzbunom 1. veljače 2016. godine, bez da je dala mnogo pojedinosti o toj bolesti

Zapravo, većina javnosti ne zna da je taj isti Zika virus patentiran.

Zika, virus koji se prenosi spolnim putem, postoji već dugi niz godina, a prodaju ga dvije tvrtke: Middlesex, davatelj usluga stanične i mikrobiološke kulture u Velikoj Britaniji i LGC Standards Ltd. i Manassas, provajder mikroorganizama sa sjedištem u Virginiji. (ATCC).

Sada se postavlja pitanje tko posjeduje patent Zika virusa.

Virus Zika je roba koju se može kupiti on-line posredstvom tvrtke ATCC-LGC za 599 eura od Zaklade Rockefeller (The Rockefeller Foundation).

Američki bankar i bivši predsjednik i izvršni direktor kompanije Chase Manhattan Corp. David Rockefeller, u obraćanju Trilateralnom povjerenstvu u lipnju 1991., kazao je:

“Bilo bi nemoguće za nas razviti naš plan za svijet ako bismo bili podvrgnuti svjetla publiciteta tih godina. No, svijet je sofisticiraniji i spremniji za marš prema svjetskoj vladi. Nadnacionalna suverenost intelektualne elite i svjetskih bankara zasigurno je bolja od nacionalnog samoodređenja koje se prakticirao u prošlim stoljećima.”

Godine 1947. istraživači iz Zaklade Rockefeller postavili su rezus majmuna u kavez usred šume Zika u Ugandi. Istraživački je tim istraživao moguće uzroke žute groznice, ali umjesto da prikupe više podataka, otkrili su “Rhesus 766″ koji je na kraju postao poznat kao prvi nosilac Zika virusa.

Kako su genetski modificirani komarci povezani s ovom pričom?

U srpnju 2012. britanska biotehnološka tvrtka Oxitec objavila je svijetu da ima veliku genetski modificiranu (GM) farmu komaraca u Brazilu, koja je pokrenuta s ciljem smanjenja učestalosti Denga groznice.

Todd Shelly, entomolog na Odjelu za poljoprivredu na Havajima, izjavio je da je 3,5 posto insekata u laboratorijskom eksperimentu uspjela doseći odraslu dob, unatoč ugrađenom smrtonosnom genu.

“Tetraciklin i drugi antibiotici su se tada pojavili u okolišu, u uzorcima tla i površinskim vodama. Ovi GM komarci su dizajnirani da umru u odsutnosti tetraciklina (koji je uveden u laboratorij kako bi ih održali u životu dovoljno dugo da se razmnožavaju). Uz izlaganje tetraciklinu (na primjer, u jezeru), ovi mutantni kukci bi zapravo mogli napredovati u divljini, potencijalno stvarajući scenarij NOĆNE MORE” – rekao je.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,