Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, SVIJET U RATU » NAPOKON SU PRIZNALI! ‘Amerika je obavezna boriti se protiv Hezbollaha u Venezueli da bi obranila Juan Guaida’

NAPOKON SU PRIZNALI! ‘Amerika je obavezna boriti se protiv Hezbollaha u Venezueli da bi obranila Juan Guaida’

pompeo-juanŽeleći objasniti želju Washingtona za promjenom režima u Caracasu, državni tajnik Mike Pompeo izjavio je kako je Kuba već zauzela Venezuelu, pogrešno shvaćajući kako funkcionira demokracija i tvrdeći da postoji prisutnost Irana u Venezueli

Premda je za većinu svjetskih lidera potrebna iznimno osjetljiva sposobnost međunarodne diplomacije, u intervjuu s Fox Businessom u srijedu, Mike Pompeo se odlučio za pristup silovatelja cijelog svijeta sa što većim brojem optužbi.

Labavim pripovijetanjem o nevjerojatnoj moralizaciji zemalja koje su na američkom popisu, predsjednik Donald Trump je pokušao pomoći američkoj publici u razumijevanju onoga što State Department radi u Venezueli.

Nakon što su očekivali optužbe o ruskom i kineskom uplitanju, Pompeo je odlučio mobilizirati izgovor za miješanje Irana u Venezuelu!

“Ljudi ne znaju da Hezbollah ima aktivne grupe – Iranci utječu na stanovnike Venezuele i širom Južne Amerike”, dodajući da “imamo obvezu ukloniti taj rizik za Ameriku.”

Može se činiti da Pompeo samo ima problema s geografijom, budući da je nedavno podijelio bizarnu kartu na Twitteru koja je između ostalog sadržavala nepostojeće zemlje – Istočnu i Zapadnu Tursku.

Međutim, tijekom intervjua dao je i nekoliko drugih zagonetnih izjava, kao što je navođenje samoproglašenog venezuelanskog vođu Juan Guaidoa kao “uredno izabranog”, iako se političar kojeg podupire Washington nikada nije kandidirao za predsjednika.

Na pitanje zašto je pitanje toliko važno za “našu hemisferu”, Pompeo je odgovorio da su “američke vrijednosti u pitanju opstanka” u Venezueli.

On vjeruje da je miješanje SAD-a u unutarnje poslove Venezuele “obveza”, premda je prošle godine bio zabrinut zbog navodnog stranog uplitanja u američke izbore.

Sankcije SAD-a, objasnio je on, “nisu usmjerene na venecuelanski narod”, već su usmjerene na “dobar rezultat koji nas čeka u budućnosti”.

Iako je Pompeo otvoreno tvrdio da je namjera američkih sankcija protiv Irana utjecati na promjenu režima izgladnjivanjem njihovih građana, pokušao je dokazati da su sankcije SAD-a u Venezueli “za dobro” venezuelskog naroda jer su protiv “zlog Nicolasa Madura.”

Stručnjak za ljudska prava imenovan od strane UN-a Idriss Jazairy ima drugačije mišljenje o tome. Iako nije uspio razjasniti tko je dobar i tko je zao, istaknuo je da sankcije protiv Venezuele mogu “dovesti do gladi i nedostatka medicinskih potrepština.”

U slučaju da ovi korisni paketi sankcija ne budu “doista učinkoviti”, SAD ne isključuje plan B: vojnu invaziju.

Prije nekoliko dana, Trump je za CBS rekao da je vojna opcija još uvijek na stolu, unatoč ogromnom protivljenju s obje strane venecuelanske krize.

Pompeo je otjerao glasine o mogućoj američkoj invaziji, rekavši da SAD tehnički ne mogu napasti Venezueli jer je “Kuba već to učinila” i tajno kontrolira zemlju “već dugo vremena.”


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,