Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DAR PRIRODE! Uklonite 70 posto toksina u tijelu uz pomoć ove jednostavne vježbe

DAR PRIRODE! Uklonite 70 posto toksina u tijelu uz pomoć ove jednostavne vježbe

disanje-zalazakOslobađanje toksina u tijelu zvuči kao monumentalni zadatak, ali iznenađujuće je lako riješiti se velikog dijela tih istih toksina

Zapravo, s jednom jednostavnom vježbom koja ne zahtijeva opremu osim tvog tijela, možete se riješiti čak 70 posto toksina koji trenutno pogađaju vaše zdravlje.

Možda najbolje od svega, čak i ne moraš biti osobito atletski građen da izvadiš ovu vježbu.

Duboko disanje ima moć da vas riješi toksina zahvaljujući učincima na limfni sustav. Limfni sustav je ono što neutralizira i transportira toksine iz vaših stanica u krvožilni sustav, gdje bi se trebale probiti kroz bubrege i jetru, a zatim izlučivati.

Nažalost, međutim, limfni sustav nema pumpu na način na koji vaš krvožilni sustav ima srce. Umjesto toga, vaš limfni sustav ovisi o kretanju tijela i disanju.

Kada se ne krećete dovoljno i vaše disanje je previše plitko, vaše tijelo se jednostavno ne može učinkovito detoksifikovati. Vaš limfni sustav se tada usporava, a možda ćete osjetiti niz simptoma u rasponu od dobitka na težini i visokog krvnog tlaka pa sve do upale i umora.

Zato se morate usredotočiti na duboko disanje. Postoji nekoliko različitih pristupa koje možete vježbati.

Jedna od najpopularnijih metoda je trbušno disanja, što podrazumijeva sjedenje ili ležanje u položaju u kojem vam je udobno s jednom rukom na trbuhu točno ispod vaših rebara, a druga na prsima. U tom položaju duboko udahnite kroz nos, i pustite trbuh da povuče ruku prema van. Osigurajte da se ruka na prsima ne kreće kada udišete.

Zatim, sa stisnutim ustima, izdišite kao da zviždate, dok osjećate kako se ruka koju ste stavili na trbuh spušta prema dolje. Ponovite to još nekoliko puta.

Nakon što ste dobili uvod u ovu tehniku, možda ćete poželjeti koristiti neke naprednije metode. Još jedan dobar izbor je metoda disanja “4-7-8″. Legnite kao i kod prve vježbe, ili možete sjediti ako želite.

Polako i duboko udahnite iz trbuha i brojite do četiri u glavi dok udišete. Zatim zadržite dah i brojite do sedam. Nakon toga izdahnite i brojite do osam.

Možda će vam trebati malo prakse, ali vaš cilj je da izdahnete sav zrak iz pluća kad dosegnete broj osam. To se može ponoviti nekoliko puta dok se ne smirite.

Druge prednosti dubokog disanja

Iako je detoksikacija sama po sebi dovoljna motivacija, duboko disanje aktivira i vaš parasimpatički živčani sustav, potičući osjećaj smirenosti i općeg blagostanja.

To je sjajan način za smanjivanje stresa, zbog čega mnogi ljudi smatraju da vježbe usredotočene na disanje poput joge mogu ukloniti depresiju, stres i anksioznost. Također možete poboljšati vaše kardiovaskularne kapacitete.

Tehnike dubokog disanja kao što je pranayama također su pokazale da koriste imunološkom sustavu, poboljšavaju kvalitetu vaše krvi i poboljšavaju funkciju mozga tako da ga opskrbljuju s više kisika.

Dobra je vijest da možete prakticirati duboko disanje gdje god se nalazili. Jednostavno ga uklopite u vaš dan, stoga pokušajte to učiniti što je češće moguće. Vi ćete biti iznenađeni što nešto tako jednostavno može učiniti za vaše zdravlje!


NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,