Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RODITELJI POBJESNILI: Škola provela anketu tražeći 10-godišnje učenike da se izjasne o svojem seksualnom životu

RODITELJI POBJESNILI: Škola provela anketu tražeći 10-godišnje učenike da se izjasne o svojem seksualnom životu

djeca-anketaRoditelji iz američke savezne države Vermont su bijesni nakon što su saznali da su njihova desetogodišnja djeca ispitivana o njihovom seksualnom životu i rodnom identitetu bez roditeljskog dopuštenja, kao dio sveučilišnog istraživačkog projekta

Deset učenika petog razreda u školi Windsor zatraženo je da ispune upitnik o svom biološkom spolu, kako se oni “identificiraju”, njihove seksualne sklonosti i jesu li imali “romantični odnos” sa “seksualnim partnerom” tijekom prošle godine.

Ne bi li se seksualni partner sa deset godina starim djetetom zvao seksualni zlostavljač?

Istraživanje je provedeno u ime “Ženske informacijske službe”, neprofitne organizacije za sprečavanje i advokaturu obiteljskog nasilja. Također je povezana s istraživačkim projektom na Sveučilištu u New Hampshireu.

Roditelji su se žalili da nikad nisu primili obavijest, iako je ravnatelj Tiffany Cassano izjavio da je pismo poslano kući roditeljima, u kojem se navodila mogućnost odustajanja od ankete.

“Učenicima je također omogućeno isključivanje sudjelovanja u istraživanju nakon što su sudjelovali u razgovoru oko pristanka i što znači dati pristanak.”

Ona je također tvrdila da administratori nisu unaprijed pregledali anketu, i tada je “suspendirali”.

“Sigurno nije bila namjera da se našteti ili utječe na učenike da razmišljaju o različitim uvjerenjima o spolovima i odnosima” – kazala je Cassano.

“Učionica nije pravo mjesto za raspravu o djetetovoj seksualnosti” – rekla je Vanessa Beach, koja je objavila tu anketu na Facebooku nakon što ju je kći donijela kući iz škole.



NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,