Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » BACITE LIJEKOVE U SMEĆE: 5 biljaka koje provjereno i na prirodan način snižavaju vaš krvni tlak

BACITE LIJEKOVE U SMEĆE: 5 biljaka koje provjereno i na prirodan način snižavaju vaš krvni tlak

tlak-biljkeVisoki krvni tlak, ili hipertenzija, je medicinsko stanje u kojem je sila krvi koja gura zidove vaših krvnih žila, dosljedno previsoka

Biti hipertenzivan vas stavlja u veći rizik od razvoja srčanog udara ili moždanog udara. Primarni način na koji visoki krvni tlak uzrokuje štetu je preopterećenje vašeg srca i krvnih žila – oni tada rade teže i manje učinkovitije da bi vas održali na životima.

Tijekom vremena, ovo opterećenje oštećuje osjetljiva tkiva unutar vaših arterija. To pridonosi stvaranju lošeg kolesterola uz stvaranje “suza” na zidovima arterija i sužavanje prolaza gdje krv teče.

Većina ljudi čak i ne zna da imaju visok krvni tlak, zbog čega ga mnogi liječnici nazivaju “tihim ubojicom”. Hipertenzija može potiho uzrokovati štetu i može u nekom trenutku ugroziti vaše zdravlje.

Postoji niz farmaceutskih lijekova protiv visokog krvnog tlaka. Svaki od njih ima svoje mehanizme djelovanja i služi samo da bi upravljao tim stanjem. Kardiolozi su pod pritiskom Farmaceutske industrije da odmah prepisuju ove lijekove bez prethodnog razmatranja prirodnih metoda.

Jedna od njih je uporaba biljnih lijekova.

Pet biljaka pokazuju veliki potencijal za tu svrhu.

Kurkuma

Kurkumin, antioksidans koji se nalazi u kurkumi, pomaže u snižavanju krvnog tlaka štiteći vaše srce i krvne žile od oštećenja.

Kao što je ranije spomenuto, zajednički razlog za hipertenziju je akumulacija plaka u arterijama. Plak sužava vaše arterije, usporava protok krvi u srce i na kraju uzrokuje štetu.

Kurkumin sprečava da se to događa. Istraživanja su također pokazala da kurkumin može inhibirati proizvodnju angiotenzin-konverterskog enzima (ACE) koji sužava vaše krvne žile.

Kurkuma je također moćan protuupalni lijek. I ona pomaže pri održavanju i smanjenju hipertenzije.

Korijen đumbira

Kemijski spojevi pronađeni u đumbirom mogu pomoći u smanjenju visokog krvnog tlaka. Đumbir smanjuje ukupni kolesterol u krvi, smanjujući rizik od srčanih bolesti. Kolesterol gradi ljepljivi plak duž zidova arterija i krvnih žila.

Đumbir također sprječava nastanak ugrušaka krvi u krvnim žilama.

Glogove bobice

Istraživanja su pokazala da je glog sigurna i učinkovita biljka u liječenju ishemijske srčane bolesti uzrokovane visokim krvnim tlakom. Spojevi pronađeni u glogovoj bobici pomažu smanjiti količinu dušikovog oksida koji može pridonijeti hipertenziji.

Istraživači su također primijetili da glogove bobice dodatno poboljšavaju protok krvi opuštajući krvne žile i jačaju mišiće srca.

List masline

Klinički je dokazano da maslinovo ulje pomaže pri liječenju hipertenzije i faze 1 hipertenzije. Švicarski i njemački istraživači su tijekom 2008. godine izvijestili da ekstrakti maslinovih listova smanjuju krvni tlak i snižavaju razinu kolesterola kod odraslih osoba s pre-hipertenzijom. Zaključili su da su doze od oko 500 mg bile najbolje u poboljšanju zdravlja srca.

Ginkgo biloba

Postoje akumulativni dokazi koji sugeriraju da ginkgo biloba poboljšava kardiovaskularno zdravlje uz pomoć svojih vazodilatornih i antihipertenzivnih svojstava. Zapravo, sugerira se da ginkgo djeluje jednako učinkovito kao farmaceutski lijek na recept u poboljšanju funkcija krvnih žila.

Dok istraživači ne žele definitivno zaključiti korisnosti ginkga u liječenju esencijalne hipertenzije, narodni iscjelitelji i dalje preporučuju to kao prirodni lijek za poboljšanje općeg zdravlja.

Preporučljivo je uzimati ovo bilje kao dio sveobuhvatnog pristupa kardiovaskularnom zdravlju.

To znači da ih morate nadopunjavati redovitom tjelovježbom i ispravnim planovima prehrane. Ove biljke nisu brzo rješenje. Sprječavanje hipertenzije dio je uspostave zdravog načina života.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,