Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » 12-godišnja djevojka ostala paralizirana nakon što je cijepljena Gardasilom … liječnici kažu da je to sve u njezinoj glavi

12-godišnja djevojka ostala paralizirana nakon što je cijepljena Gardasilom … liječnici kažu da je to sve u njezinoj glavi

hpv-djevojkaCjepiva se danas reklamiraju kao lijek za spašavanje života, ali za djevojčicu Miju Blesky, to je sve, samo ne istina

Djevojčica iz Engleske dobila je prvu turu cjepiva Gardasil u školi kada je imala samo 12 godina, i nakon toga njezin život nikad nije bio isti.

U samo 24 sata, Mijina noćna mora – Gardasil, se već širila tijelom. Obitelj kaže da je ujutro nakon što je dobila cjepivo, Mia nije mogla hodati i imala je upale koji je išao niz kralježnicu.

Unutar nekoliko tjedana paraliza se proširila na sva četiri uda. Ali to nije najgori dio: liječnici su odbili priznati činjenicu da su Mijini simptomi počeli nakon cijepljenja. Umjesto toga, zdravstveni dužnosnici kažu da je Mijina paraliza u glavi – i čak preporučuju da bude zbrinuta u institucijama.

Umjesto da pomognu ovom djetetu koje je ozlijeđeno zbog cjepiva, britanske zdravstvene vlasti žele je zaključati u mentalnoj bolnici – vjerojatno zato da nitko ne čuje, niti povjeruje, tragičnoj priči njezine obitelji.

Prema Mijinoj obitelji, izgubila je svu sposobnost korištenja svojih udova, pati od inkontinencije i bori se da redovito uzima hranu. Ona se pretvorila od normalnog, zdravog 12-godišnjeg djeteta koje je sanjalo da postane pop zvijezda, u nepokretnu beživotnu osobu. Mia je paralizirana od vrata dolje, ali još uvijek može govoriti i pjevati.

Mijina obitelj kaže da je odvedena u bolnicu dan nakon prvog cjepiva Gardasil. Njezina mama, Gini Blesky, kaže da ujutro nije mogla hodati; njezine noge bile su nesigurne i nisu mogle nositi nikakvu težinu, s gorućim osjećajem na obje strane kralježnice. Liječnici su je poslali kući, rekavši da joj je potrebna samo acetaminofen i kupka.

No kako su se simptomi paralize pogoršali, Mia je odvedena na hitnu pomoć. Mia je primljena u bolnicu na nekoliko dana, ali je u konačnici puštena.

U roku od deset dana, kaže Gini, Mia je potpuno izgubila funkciju nogu. U roku od nekoliko tjedana izgubila je funkciju obje ruke. A glavna medicinska zajednica odbija joj pomoći.

“Kad je Mia primljena u bolnicu, liječnici su rekli da je to oblik samoozlijeđivanja i ona je to činila sama sebi” – rekla je Gini za Daily Mail.

“Otpustili su je nakon nekoliko dana. Nisu joj pružili nikakav liječnički tretman. Morali smo joj kupiti invalidska kolica. Morala sam je nositi u automobil” – dodala je majka.

“Bilo je apsolutno strašno, ali liječnici kažu da je to bilo na psihološkoj bazi, zlostavljanje svojeg tijela ili seksualni problemi, što je zapro bila laž. Jedinu stvar koju su ponudili jest da je stave u mentalnu ustanovu” – rekla je Gini.

Mijina mama navodi da zdravstvene vlasti nisu nudile nikakvu drugu skrb za njezinu kćer i odbijale su priznati njezinu zabrinutost oko cjepiva Gardasil – iako je bezbroj drugih djevojaka imalo slične simptome nakon cijepljenja.

Kao što izvješćuje Daily Mail, Mia nije jedina djevojčica koja je fizički uništena cjepivom protiv HPV-a. Od veljače 2017. statistika Europske agencije za lijekove pokazuje da je zabilježeno 11.867 reakcija na Gardasil.

Udruga britanskih kćeri koje su ozlijeđene cjepivom predstavlja više od 400 obitelji djevojaka ranjenih cjepivima – a grupa je uporno tražila više istraživanja o sigurnosti Gardasila i drugih cjepiva protiv HPV-a.

U prosincu 2016. godine, 16-godišnja Ruby Shallom također je doživjela paralizu udova nakon cijepljenja Gardasilom.

Bezbrojna djeca su ozlijeđena ovim cjepivom širom svijeta.

U Japanu je više od 100 žena podnijelo je tužbu protiv proizvođača cjepiva protiv HPV-a zbog štete koje su prouzročile u njihovim životima.

Vladini čelnici u Španjolskoj podnijeli su kaznenu prijavu protiv cjepiva Gardasila i njegovog proizvođača, navodeći da su potpuno zanemarili rizik cjepiva za ljudsko zdravlje.

U novije vrijeme, studija je zaključila da je HPV cjepivo sasvim smrtonosno. Koliko još dokaza vlasti trebaju da prestanu ignorirati ovu vrlo očiglednu činjenicu, da ovo cjepivo uništava žensko zdravlje?

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*


NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,