Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Papa optužio Sotonu, a ne svećenike za seksualno zlostavljanje djece i zatražio pomoć sv. Mihovila Arhanđela

Papa optužio Sotonu, a ne svećenike za seksualno zlostavljanje djece i zatražio pomoć sv. Mihovila Arhanđela

papa-djavaoPAPA FRANJO ZATRAŽIO POMOĆ ANĐELA DA POBIJEDI ĐAVLA

Papa Franjo vjeruje da je Sotona živ i da je dobro i da čini sve kako bi potkopao Katoličku crkvu.

Pavao okrivljuje đavla umjesto pedofilskih svećenika za seksualno zlostavljanje u katoličkoj crkvi i priziva pomoć sv. Mihovila Arhanđela da ga pokuša pobijediti.

Kako bi pomogao u borbi protiv svećenstva koje seksulano zlostavlja djecu, papa Franjo želi da katolici širom svijeta ponavljaju posebnu molitvu sv. Mihovilu svaki dan ovog mjeseca.

“Crkva mora biti spašena od napada zlog, velikog tužitelja (sotone) i istodobno biti svjesna svoje krivnje, pogrešaka i zlostavljanja počinjenih u sadašnjosti i prošlosti.” – rekao je papa Franjo u poruci 29. rujna, prenosi britanski Dailymail.

Budući da je izabran u 2013. godini, Franjo je jasno pokazao da vjeruje da đavao postoji. U dokumentu u travnju o svetosti u suvremenom svijetu, Franjo je spomenuo sotonu više od desetak puta.

“Ne smijemo misliti na đavla kao o mitu, predstavi, simbolu, načinu govora ili ideji. Ova bi pogreška dovela do propadanja naše obrane, rasta bezbrižnosti i ciljanje ranjivijih” – napisao je u dokumentu.

Crkva je nedavno bila pogođena jednim za drugim skandalom seksualnog zlostavljanja, u Njemačkoj, u Sjedinjenim Državama, u Čileu, u Australiji. Istodobno se na socijalnim medijima produbila polarizacija između konzervativaca i liberala u Crkvi.

Papa Franjo je koristio pojam “velikog tužitelja” da bi opisao Sotonu koji je zaveo papine zviždače i kritičare poput nadbiskupa Carlo Maria Viganoa, vatikanskog bivšeg veleposlanika u Washingtonu koji je u izjavi od 11 stranica objavljenoj 26. kolovoza, objavio neviđene činjenice od strane crkvenog insajdera protiv pape i dugog popisa vatikanskih i američkih crkvenih dužnosnika.

On je optužio papu Franju da je znao o seksualnim zlostavljanjima bivšeg američkog kardinala s muškim sjemeništarcima, ali ništa nije poduzeo u svezi toga.

Vigano je zaključio da ga je njegov bivši šef izdvojio kao prikrivenog Sotonu, koji stvara skandale i podjele u Crkvi”.

Franjo je toliko uvjeren da je Sotona u konačnici kriv i za skandale seksualnog zlostavljanja i podjele unutar Crkve da je pozvao u pomoć sv. Mihovila Arkanđela. Michael se spominje nekoliko puta u Bibliji kao vođa anđela koji su iz raja uklonili Lucifera, palog anđela.

Franjo od katolika traži da redovito čitaju krunicu u listopadu i zaključio svoje izlaganje molitvom sv. Mihovilu.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,